Συνάντηση της υπουργού Παιδείας με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών


Συνάντηση με την υπουργό παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου που βρίσκεται στο Μεσολόγγι με αφορμή τη Σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ όλης της χώρας είχε το προεδρείο της Α' Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας μαζί με τα προεδρεία της Β' Ε.Λ.Μ.Ε.και των Συλλόγων Δασκάλων. Στη συνάντηση τέθηκαν στην υπουργό τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα των σχολείων του νομού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου (Παλαμαϊκή Σχολή), το Ε.Π.Α.Λ. Ναυπάκτου και το Γυμνάσιο Θέρμου. Στην αρχή της συνάντησης αντιπροσωπεία της μαθητικής κοινότητας του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου παρέδωσε στην υπουργό επιστολή των μαθητών.
Πριν τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο μεγάλη μαθητική πορεία στο κέντρο της πόλης. Οι μαθητές διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες συνθήκες στο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου.
Η πορεία κατέληξε στο δημαρχείο Ναυπάκτου όπου ακούστηκε το σύνθημα “Παπαθανάση δώσε λεφτά για τα σχολεία και όχι για βεγγαλικά”.
Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών η υπουργός παραδέχτηκε ότι το κτιριακό πρόβλημα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας είναι τεράστιο και πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά προτεραιότητα.
Συζητήθηκαν επίσης οι ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές καθώς και τα τα προβλήματα που δημιουργούνται με τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους. Η υπουργός τόνισε ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται στοχεύει να λειτουργήσουν τα σχολεία από τις αρχές Σεπτεμβρίου με όλους τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία. Για το σύστημα διορισμών τόνισε ότι η προϋπηρεσία που έχουν οι εκπαιδευτικοί θα ληφθεί υπόψη ώστε να μην αδικηθεί κανένας.