Ανακριβή στοιχεία για τις αμοιβές των εκπαιδευτικών από τις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ΝΕΑ

Το τελευταίο διάστημα στις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ΝΕΑ δημοσιεύονται ανακριβή στοιχεία που αφορούν τις αμοιβές των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα:

Α) Στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ στις 4 -2-2010 γράφτηκε ότι οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν ως μηνιαίο μισθό 2.436 €, χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι μικτά ή καθαρά και σε πόσα χρόνια υπηρεσίας αντιστοιχεί ο μισθός αυτός.
Επίσης γράφεται ψευδώς ότι οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν το επίδομα (παροχή) των 176 €, όταν είναι σε όλους γνωστό πως αυτό δεν συμβαίνει και οι εκπαιδευτικοί έχουν προσφύγει στα δικαστήρια διεκδικώντας την καταβολή του επιδόματος.
Το κίνητρο απόδοσης αναφέρεται, επίσης ψευδώς, ότι είναι 160 €, ενώ είναι 100 € και χορηγείται ως γενικό επίδομα σε όλους τους δημόσιους υπάλληλους (κατηγορίας ΠΕ).
Αναφέρεται δε, τέλος, και ένα ποσό υπερωριών 200 €, που δεν λαμβάνει κανείς εκπαιδευτικός.
Παρουσιάζεται έτσι ένας πλασματικός μισθός «υψηλόμισθου» εκπαιδευτικού.



Β) Στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στις 6-2-2010 αναφέρεται ψευδώς ότι το επίδομα των εκπαιδευτικών είναι 410 – 820 € !!, ενώ η πραγματικότητα είναι πως τα δυο επιδόματα των εκπαιδευτικών είναι: το εξωδιδακτικής απασχόλησης 355,91 € και το διδακτικής προετοιμασίας 105 €, δηλαδή σύνολο 460,91 €.
Ακόμη και αν προσθέσουμε το κίνητρο απόδοσης που είναι 100 € και χορηγείται, όμως, ως γενικό επίδομα σε όλους τους δημόσιους υπάλληλους, τότε έχουμε 560,91 €.
Σε καμία περίπτωση, πάντως, δε φτάνει το ύψος του δημοσιεύματος της εφημερίδας.

Γ) Στην εφημερίδα Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στις 7-2-2010 (σελ. 16) αναφέρεται, επίσης ψευδώς, πως το επίδομα εξωδιδακτικής προετοιμασίας είναι 355 – 821 € (!), ενώ, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι 355,91 €.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε τον παρακάτω πίνακα που αναφέρεται στις αποδοχές άγαμου εκπαιδευτικού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης 4-ετούς φοίτησης: