ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ/–ΤΡΙΩΝ.

Σοβαρές  αναμένεται να είναι οι επιπτώσεις και στη δημόσια εκπαίδευση από τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για τη λειτουργία των σχολείων, κάτω από τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.
Η δραματική μείωση των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών (είναι οι λιγότεροι διορισμοί της τελευταίας 15ετίας - κατά 50%  μειωμένοι σε σχέση με πέρυσι) σε συνδυασμό με το μεγάλο αριθμό  εκπαιδευτικών  που ωθούνται για πρόωρη συνταξιοδότηση, εξαιτίας των αντιασφαλιστικών  μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση πρόσφατα, θα έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη σοβαρών κενών διδακτικού προσωπικού.
Το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, κάτι που πρακτικά σημαίνει συνενώσεις ή και καταργήσεις τμημάτων, καθώς και την υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών σε άλλο νομό ή ακόμα και σε άλλη περιφέρεια, για να συμπληρώσουν το ωράριό τους.
Και τα δύο αυτά μέτρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως θα λύσουν και θα έχουν αρνητική επίπτωση στην ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.
Αυτό που απαιτείται άμεσα να γίνει είναι η αύξηση του αριθμού των διορισμών ούτως ώστε όλα τα κενά να καλύπτονται με μόνιμους εκπαιδευτικούς, έγκαιροι διορισμοί αναπληρωτών εκπαιδευτικών όπου υφίσταται ανάγκη αναπλήρωσης, και η κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων και των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου. Επίσης, νομοθετική κατοχύρωση  των 25 μαθητών ανά τμήμα ως ανωτάτου ορίου, 20 μαθητών στις κατευθύνσεις του Γενικού Λυκείου και της ΤΕΕ και 10 μαθητών ανά καθηγητή στα εργαστήρια.

ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΘΕΜΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΟΛΜΕ