Παρέμβαση της Α ΕΛΜΕ σε θεατρική παράσταση στο Μεσολόγγι

Γράφει ο Κώστας Κατσαρός
Πρόεδρος Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας
Ενημερωτική παρέμβαση πραγματοποιήσαμε σήμερα το βράδυ στην παράσταση «Εταιρία θαυμάτων» που παρουσίασε ομάδα εκπαιδευτικών από τη ΔΔΕ Τρικάλων στο θέατρο του λιμανιού στο Μεσολόγγι και διοργάνωσε ο Λαογραφικός - Πολιτιστικός Σύλλογος.
Στη σύντομη τοποθέτηση που είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε, παρουσίασα εκ μέρους της Ένωσης τις διαλυτικές παρεμβάσεις που έγιναν φέτος το καλοκαίρι στην Εκπαίδευση αναφέροντας μεταξύ άλλων:
Κάποιοι αποφάσισαν να σβήσουν από το χάρτη της Δημόσιας Δωρεάν Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης τις μισές της ειδικότητες στερώντας από χιλιάδες μαθητές το δικαίωμα στην κατάρτιση.
Ένας στους τρεις μαθητές των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, φοιτούσαν στις συγκεκριμένες ειδικότητες και τομείς που καταργήθηκαν.
Από το Σεπτέμβριο, η κατάρτιση στις συγκεκριμένες ειδικότητες θα παρέχεται μόνο από τα ΙΕΚ, έναντι οικονομικού τιμήματος, καταργώντας το Δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας μας.
Είναι ένα καλοκαίρι που κάποιοι αποφάσισαν να οδηγήσουν στην αβεβαιότητα χιλιάδες συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Ορισμένοι ελάχιστοι θα πρέπει να αισθάνονται και τυχεροί που εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα αλλά δεν θα διδάξουν ποτέ πια σε αίθουσες.
Διαθεσιμότητες και τελικά απολύσεις!

Κι όμως όλοι αυτοί είχαν διοριστεί με αξιοκρατικό τρόπο, δεν περίσσευε κανείς αφού είχαν πλήρες ωράριο.
Φαίνεται ότι η κάθαρση στο Δημόσιο Τομέα έπρεπε να αρχίσει από το χώρο που έχει συκοφαντηθεί όσο κανένας άλλος, ήταν εύκολος στόχος…
Κι όμως οι ίδιοι που συκοφαντούν τόσο το χώρο μας, αναζητούν σε αυτόν τα άτομα που θα στελεχώσουν το δημόσιο τομέα μέσω αναγκαστικών μετατάξεων. Σκεφτείτε το λίγο…
Τα σχολεία το Σεπτέμβριο δεν θα έχουν καμιά σχέση με αυτά που είχαμε αφήσει τον Ιούνιο. Δυστυχώς, σύντομα όλοι θα διαπιστώσουν ότι οι δράσεις που αναπτύξαμε όλο το καλοκαίρι για να επικοινωνήσουμε τα εκπαιδευτικά θέματα δεν έγιναν για λόγους συντεχνιακούς.
Η εκπαίδευσή μας δυστυχώς δέχεται σοβαρά πλήγματα και τα αποτελέσματα θα είναι ορατά τις επόμενες ημέρες που αρχίζει το σχολικό έτος.
Εμείς όσο περνάει από το χέρι μας, δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω υποβάθμιση για τα σχολειά μας, για το λειτούργημά μας.
Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι συνάδελφοί μας βορά στις επιταγές της τρόικας.
Κανείς εκπαιδευτικός δεν πλεόναζε και όλοι πρέπει να βρεθούμε το Σεπτέμβριο στο χώρο εργασίας μας.
Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ταξική η εκπαίδευση στη χώρα μας.
Σας καλούμε να ενώσετε τις φωνές σας με τη δική μας φωνή.
Να αγωνιστούμε μαζί για τη διατήρηση και την ενίσχυση της ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Θα αναρωτηθείτε γιατί αυτή η διαμαρτυρία γίνεται σήμερα.
Μαζί μας, μέλος της θεατρικής ομάδας είναι συνάδελφος που τέθηκε σε διαθεσιμότητα μια μόλις ημέρα πριν την έναρξη των παραστάσεων.
Το θερμό σας χειροκρότημα είναι ένα πολύ σημαντικό δείγμα αλληλεγγύης προς αυτόν και προς όλους τους συναδέλφους που δοκιμάζονται.
Δείτε στη συνέχεια βίντεο και φωτογραφίες από την παρέμβασή μας.