Κριτική για τα αποτελέσματα

Γράφει ο Κώστας Κατσαρός
στέλεχος της ΔΑΚΕ
Συνάδελφοι,
στους επόμενους πίνακες μπορείτε να δείτε τα συγκριτικά αποτελέσματα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων για το ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ.
Από τους πίνακες φαίνεται η άνοδος της ΔΑΚΕ σε όλες τις περιπτώσεις.
Φυσικά η άνοδος μετριέται ποσοστιαία και όχι σε απόλυτους ψήφους, αφού όπως μπορείτε να δείτε υπάρχει μείωση των εγγεγραμμένων που ψηφίζουν και συνεπώς αυτό αντανακλάται και στις ψήφους των παρατάξεων.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΥΣΔΕ



Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, βλέπουμε ότι μειώνεται συνεχώς η αποχή. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι συνάδελφοι συμμετέχουν στις διαδικασίες, γεγονός σημαντικό αφού δείχνει αφενός το αυξημένο ενδιαφέρον των συναδέλφων και αφετέρου την εμπιστοσύνη στις παρατάξεις που συμμετέχουν.
Όσον αφορά στην παράταξή μου, η αύξηση των ποσοστών της ΔΑΚΕ δεν οφείλεται μόνο στα πρόσωπα που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια αφού δεν εκφράζεται μόνο στο ΠΥΣΔΕ που ως τοπικό έχει και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά και στο ΑΠΥΣΔΕ και στο ΚΥΣΔΕ.

Να θυμίσω ότι η ΔΑΚΕ είναι η παράταξη που τα τελευταία χρόνια:
  • αντιδρούσε στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και πρότεινε την υιοθέτηση ειδικού εκπαιδευτικού μισθολογίου. Την ίδια ώρα οι άλλες παρατάξεις προπαγάνδιζαν υπέρ του ενιαίου μισθολογίου που θα έφερνε αυξήσεις!
  • αντιδρούσε στις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών οργανώνοντας όλες τις δράσεις στην περιοχή μας. Την ίδια ώρα οι άλλες παρατάξεις θεώρησαν τους συναδέλφους μας απολυμένους από την πρώτη στιγμή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μηδενική συμμετοχή τους!
  • συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις που προκύρηξε η ΟΛΜΕ
  • απέδειξε στην πράξη ότι δεν έχει αφεντικά ούτε χρησιμοποιεί τους εκπαιδευτικούς και τις κινητοποιήσεις τους για να υποβοηθήσει άλλους πολιτικούς ή κομματικούς σκοπούς
ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ λοιπόν, η αύξηση των ποσοστών της παράταξης της ΔΑΚΕ οφείλεται στην αυξανόμενη στήριξη των θέσεων της από τους συναδέλφους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΥΣΔΕ (Αιτ/νία)

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΣΔΕ (Αιτ/νία)

Να σημειώσω ότι η αύξηση της δύναμης της Συμμαχίας, οφείλεται αποκλειστικά στην εσωτερική μετακίνηση ψήφων γενικά στο χώρο της αριστερής ιδεολογικής κατεύθυνσης που φαίνεται να οδηγεί στη συνεχή συρίκνωση της παράταξης που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, όπως και στην "εξαφάνιση" της παράταξης της ΠΑΣΚ.
Όσον αφορά στο ΑΠΥΣΔΕ και στο ΚΥΣΔΕ, τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η ΔΑΚΕ διατηρεί τις δυνάμεις της ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο κερδίζει ΠΥΣΔΕ τα οποία δεν είχε το 2012.
Πάντως κλείνοντας θα επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι απαιτείται συστράτευση όλων των δυνάμεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου. Αυτό επιτάσσει και η αυξημένη συμμετοχή των συναδέλφων.
Και κάτι τελευταίο στο οποίο θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε όλοι, το έχω αναφέρει σε γενικές συνελεύσεις και το γράφω για πρώτη φορά: ας παραμερίσουμε τουλάχιστον τοπικά τις όποιες κομματικές ή παραταξιακές ταυτότητες έχουμε και ας κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές στο καταστατικό της ΕΛΜΕ για να προχωρήσουμε στην κατάρτιση ΕΝΙΑΙΟΥ ψηφοδελτίου στις επόμενες εκλογές του σωματείου (εκλογές ΕΛΜΕ - Νοέμβριος 2015).
Όσοι επιθυμούν να στείλουν οποιοδήποτε μήνυμα, ας "χρησιμοποιούν" τις εκλογές για ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ ή και αυτές των αντιπροσώπων. Αλλά ας προχωρήσουμε ενωμένοι στις εκλογές του σωματείου μας τοπικά.
Για να γίνει αυτό προφανώς απαιτείται έγκριση από Γενική Συνέλευση.
Ας δείξουμε ότι μπορούμε έστω τοπικά να δρούμε χωρίς οποιεσδήποτε αγκυλώσεις!