Μισθοδοσία αναπληρωτών



ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΗΝΑ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ
ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
ΤΕΡΜΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ!

Λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για το Πάσχα, χιλιάδες αναπληρωτές δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα για το Μάρτιο. Το ίδιο είχε συμβεί και τον προηγούμενο μήνα, το Φεβρουάριο.

Την προηγούμενη φορά, η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προφασίστηκε ως δικαιολογία διοικητικές αλλαγές και αλλαγές στελεχών στα διάφορα Υπουργεία, διάφορα γραφειοκρατικά κωλύματα.
Ωστόσο, η (για δεύτερο συνεχόμενο μήνα) καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας των αναπληρωτών δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά! Είναι πλέον φανερό, ότι το ζήτημα δεν είναι γραφειοκρατικό.
Ως εκ τούτου, δημιουργούνται σοβαρές ανησυχίες και ερωτηματικά για το τι συμβαίνει τελικά με τα χρήματα για τη μισθοδοσία των συναδέλφων. Γιατί δεν καταβάλλονται στην ώρα τους;
Τα ερωτηματικά μεγαλώνουν αν σκεφτεί κανείς, ότι η συγκυβέρνηση έχει προχωρήσει ουσιαστικά σε εσωτερικό δανεισμό, βάζοντας χέρι στα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, της Περιφέρειας Αττικής, του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να αποπληρώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ και την Ε.Ε.
Η συγκυβέρνηση αφήνει ξανά απλήρωτους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που ζουν και εργάζονται μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους, και μάλιστα λίγες μέρες πριν τις γιορτές του ΠΑΣΧΑ!
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!
Την ίδια ώρα πληρώνει εγκαίρως και στο ακέραιο τις "υποχρεώσεις" προς το ΔΝΤ και την Ε.Ε.
Δηλαδή, αναγνωρίζει και πληρώνει με χρήματα του λαού ένα χρέος που δεν το δημιούργησε ο ίδιος ο λαός, ένα χρέος που πήγε στις τσέπες και τα θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών.
Αυτή είναι η «περηφάνια» και ο «λιτός βίος» που ευαγγελίζεται η νέα συγκυβέρνηση!
Κούρεμα των αναγκών του λαού και ταυτόχρονα υποταγή στα μεγάλα συμφέροντα.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα τους αναπληρωτές, σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Να απαιτήσουν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Πάγια να αμείβονται με τους όρους που αμείβεται και οι μόνιμοι συνάδελφοι, με προπληρωμή και καταβολή ανά 15νθήμερο των αμοιβών τους.
Καλούμε τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ σε αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε να μη μείνει κανένας συνάδελφος απλήρωτος και μόνος ενόψει και του Πάσχα!
31/3/2015