Και δίδακτρα θέλει στο δημόσιο σχολείο ο ΣΥΡΙΖΑ...

Μεσολόγγι, 15/1/2016





Συνάδελφοι
Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με άρθρο του στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» που απηχεί, αν δεν εκφράζει απόλυτα τις θέσεις του κυβερνώντος κόμματος, πρότεινε την καταβολή ποσού – διδάκτρων κατά μέσο όριο 600 € τον χρόνο ανά μαθητή!
Δικαιολογώντας την πρότασή του, λέει ότι με το ποσό που θα συγκεντρώνεται, αφενός θα καλύπτεται ως επιπλέον «επίδομα» ποσό που θα δίνεται σε «άριστους» εκπαιδευτικούς που θα αναλαμβάνουν πρόσθετη εκπαιδευτική στήριξη των μαθητών και αφετέρου θα υπάρχουν επιπλέον πόροι για προμήθεια εποπτικού υλικού, βιβλίων κ.ά.
Μόνο ως κακόγουστη φάρσα θα μπορούσε να ακουστεί στα αυτιά μας αλλά και στα αυτιά κάθε ελληνικής οικογένειας μια τέτοια πρόταση.
Ας πληροφορηθεί ο κύριος αυτός ότι η ελληνική οικογένεια δεν είναι σε θέση πλέον να καλύψει ούτε τα στοιχειώδη έξοδά της, ούσα υπερχρεωμένη και μάλιστα σήμερα έχει βληθεί ανεπανόρθωτα από τη λαίλαπα που έφερε το τρίτο «αριστερό» μνημόνιο και τα μέτρα του που μας επιβάλλουν οι πολιτικοί του προϊστάμενοι!
Ας πληροφορηθεί ο κύριος αυτός ότι οι μισθοί των εκπαιδευτικών, σήμερα δε με την εισαγωγή του νέου φτωχολογίου ΣΥΡΙΖΑ με τις νέες απώλειες πολύ περισσότερο, δεν μπορούν να αναπληρωθούν με τρυκ και “επιδόματα” που έτσι κι αλλιώς προτείνει να καταβάλλονται ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ.
Παρεμπιπτόντως, από πότε η αριστεία έγινε θέση του ΣΥΡΙΖΑ? Αλλά και από την άλλη, με ποια κριτήρια θα επιλεγούν αυτοί οι …τυχεροί «άριστοι»; Μήπως με τα ίδια αντικειμενικά κριτήρια που επιλέχθηκαν συγγενείς και φίλοι, γεμίζοντας με ταχείς ρυθμούς θέσεις στο πολύπαθο ελληνικό δημόσιο από τους κυβερνώντες;
Πέρα από όλα αυτά, η συγκεκριμένη πρόταση υποβιβάζει το ρόλο του σημερινού σχολείου.
Το σχολείο που ονειρεύεται κάθε Έλληνας και προφανώς όχι η αριστερή μας κυβέρνηση που φροντίζει για όλα τα άλλα εκτός των συμφερόντων του λαού, δεν θα έχει φυσικά ακόμη και σήμερα κενές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού, δεν θα έχει μειωμένη χρηματοδότηση. Θα έχει σύγχρονα προγράμματα σπουδών, βιβλία και όλα τα απαραίτητα για τη στήριξη των μαθητών.
Σε ένα σύγχρονο σχολείο όπως το ονειρεύονται οι εκπαιδευτικοί κ. Τριανταφυλλίδη, η πρόσθετη διδακτική δεν θα είναι αναγκαία για κανένα παιδί, ούτε θα χρειάζεται να καταφεύγει κάθε μαθητής στην παραπαιδεία.
Και φυσικά, δεν έχασε την ευκαιρία ο …πολύς Φορτσάκης, να δηλώσει ουσιαστικά ότι η πρόταση Τριανταφυλλίδη έχει …θετικά στοιχεία που θα μπορούσαν να συζητηθούν!
Πρόσφατα είχαμε καταδικάσει τις θέσεις του περί της σημερινής κατάστασης στην εκπαίδευση, που ασθμαίνων τις μάζεψε μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν.
Δεν μας αρκεί πλέον να ανασκευάσει τις νέες δηλώσεις του. Καλό θα ήταν η νέα ηγεσία της ΝΔ να τον μαζέψει, ειδικά τώρα που επαγγέλλεται την αντίθεσή της σε πολιτικές εξαθλίωσης…
Συνάδελφοι,
Η ΔΑΚΕ θα καταγγέλλει κάθε προσπάθεια περαιτέρω εξαθλίωσης του κλάδου αλλά και των εισοδημάτων των ελληνικών οικογενειών. Απόψεις αντίθετες σε αυτή τη λογική θα μας βρίσκουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ από όπου κι αν προέρχονται…