Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για τα αποτελέσματα των εκλογών



ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που στήριξαν τις δυνάμεις μας.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι σκοπός των αλλαγών στη παιδεία που γίνονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και από τις προηγούμενες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι να οικοδομήσουν ένα ακόμα πιο ταξικό σχολείο. Ένα σχολείο όπου η μεγάλη μάζα των μαθητών που θα τελειώνει στα 16 της χρόνια τη βαθμίδα γενικής εκπαίδευσης, θα έχει ένα πασάλειμμα γνώσεων, θα κατέχει απλώς ορισμένες δεξιότητες που θα την κάνουν ικανή να ανταπεξέλθει στο όραμα του τη«δίκαιη»/καπιταλιστική ανάπτυξη. Ο νέος εργαζόμενος θα πρέπει να μπαίνει στην παραγωγική διαδικασία χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, ανειδίκευτος εργάτης των 400 ευρώ.
Οι επιπτώσεις αυτού του σχολείου στις χώρες της ΕΕ που έχει εφαρμοστεί χρόνια τώρα είναι τραγικές. Ορθώνουν ταξικούς φραγμούς στα παιδιά της εργατικής τάξης, δίνουν την όποια γνώση με το σταγονόμετρο, κοιτάζουν τους μαθητές και τους γονείς στην τσέπη.

Οι αλλαγές αυτές πέρα από το πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα θα έχουν άμεσες συνέπειες και στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.
Είναι φανερό ότι η «εξαφάνιση» γνωστικών αντικειμένων θα οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους στην εργασιακή αβεβαιότητα μιας και δεν υπάρχει το αντικείμενο τους για να το διδάξουν ή στην καλύτερη περίπτωση θα οδηγήσει γενικευμένες δεύτερες και τρίτες αναθέσεις, όπου όλοι θα μπορούν να διδάξουν τα πάντα. Το σίγουρο είναι ότι θα περιοριστούν ακόμα περισσότερο οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό. Ταυτόχρονα, η πληθώρα των πολλαπλών μαθημάτων επιλογής θα οδηγήσει σε μόνιμη κινητικότητα των εκπαιδευτικών όπου θα «τρέχουν» από σχολείο σε σχολείο για να συμπληρώσουν ωράριο.
Τα σχέδια αυτά θα μας βρίσκουν αντίθετους, μπορούμε να τους τα χαλάσουμε !
Συνάδελφοι, το επόμενο διάστημα να πρωτοστατήσουμε στην πάλη μέσα από τις ΕΛΜΕ. Να μπλοκάρουμε αυτή την αντιδραστική αλλαγή στην εκπαίδευση.
 Πρέπει να απαντήσουμε όλοι ,τι είναι η  εκπαίδευση και ποιους στόχους πρέπει να έχει;
 Είναι ατομικό δικαίωμα και μέσω αυτού  το κάθε άτομο – άσχετα και ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση- θα αναπτύξει ελεύθερα όλες τις ικανότητες  διανοητικές ,σωματικές  και δεξιότητες του θα ανελιχθεί και θα προκόψει αξιοποιώντας όλη την πείρα τη γνώση που ανέπτυξε η ανθρωπότητα ή θα είναι μια τυπική στοιχειώδη υποχρέωση της άρχουσας τάξης που θα παρέχεται τόσο μόνο όσο είναι επαρκής για το δικό της συμφέρον και τη διαιώνιση της εξουσίας της;
Θα είναι εμπόρευμα ή κοινωνικό αγαθό;
 Όλοι μαζί, μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικοί να διεκδικήσουμε ένα σχολείο που θα δίνει σε όλα τα παιδιά ολόπλευρη μόρφωση, ένα σχολείο που θα αναπτύσσει ολόπλευρα την προσωπικότητα του μαθητή, που θα τον εφοδιάζει με την κριτική ικανότητα, για να μπορεί να εξηγεί τη φυσική και κοινωνική πραγματικότητα ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει και να την αλλάζει.

Αυτή η πολιτική πρέπει να βρει μπροστά της σωματεία αποφασισμένα, που έχουν καθαρό με ποιον είναι, που παλεύουν για συμμαχίες, για τη μέγιστη συσπείρωση, για δράση που χαλάει τα σχέδια κάθε αντιλαϊκής κυβέρνησης.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ Δ.Σ Α ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ 29/11/2017
ΨΗΦΙΣΑΝ
413
ΑΚΥΡΑ
9
ΛΕΥΚΑ
32
ΕΓΚΥΡΑ
372

ΨΗΦΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ
ΕΔΡΕΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ
71
19,1%
1

ΔΑΚΕ
149
40%
3

ΑΣΕ
138
37,1%
3

ΠΕΚ
14
3,8%
0