Περί του 19ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ και… άλλων δαιμονίων…

Γιώτα Πολιτοπούλου
Φιλόλογος
Μέλος του ΔΣ Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας
Αντιπρόσωπος στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Με συνεχείς ανακοινώσεις, μέσα στο κατακαλόκαιρο, ο αγαπητός συνάδελφος και Πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, Κώστας Κατσαρός, ανέλαβε εργολαβικά να μας παρουσιάσει τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, της κυβέρνησης της ΝΔ.
Η εκτίμησή του για το σύνολο της νέας ηγεσίας ξεχειλίζει από θαυμασμό και διθυραμβικά σχόλια!! Είναι κατανοητή, ως ένα βαθμό, η χαρά και η ικανοποίηση για την επιτυχία των κομματικών συνοδοιπόρων. Είναι όμως ασυνήθιστα υπερβολικές, για συνδικαλιστικό στέλεχος, και μάλιστα με την ιδιότητα του προέδρου. Πόσο μάλλον όταν οι πρώτες εξαγγελίες της νέας ηγεσίας του υπουργείου αναφέρονται στην ανάγκη επιβολής και στη δημόσια εκπαίδευση της βασικής γραμμής του νεοφιλελευθερισμού, που είναι η δραματική μείωση των δημόσιων δαπανών (κατάργηση κοινωνικού κράτους, δημόσιας παιδείας και υγείας), μιας και οι κοινωνικές παροχές θεωρούνται ως η πηγή κάθε κακού της οικονομίας και η γενεσιουργός αιτία δημόσιου χρέους.
Στο τελευταίο όμως ενημερωτικό του σημείωμα ο συνάδελφος, κάνοντας αναφορά και στις διαδικασίες του πρόσφατου 19ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ, ξεπερνά κάθε όριο λογικής με ιδιαίτερα αυθαίρετο και προκλητικό τρόπο.
Αφού αποδίδει στις αριστερές παρατάξεις τακτικισμούς που υπονόμευσαν τη λειτουργία του συνεδρίου, οδηγείται σε πρωτοφανή συμπεράσματα όσον αφορά τις ψηφοφορίες για την εκλογή του νέου ΔΣ της ΟΛΜΕ και των αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
Με λογικές ακροβασίες και πολιτικά αφελείς αριθμητικές προσθαφαιρέσεις, επιπέδου δημοτικού, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι αντιπρόσωποι της ΑΡΕΝ στο συνέδριο, συμπεριφερόμενοι -ούτε λίγο ούτε πολύ- περίπου ως πολιτικοί απατεώνες, δεν υποστήριξαν το ψηφοδέλτιο που οι ίδιοι συγκρότησαν και στο οποίο συμμετείχαν (!!) αλλά… εκείνο των ΣΥΝΕΚ !!!
Με τον απαράδεκτο αυτό τρόπο προσπαθεί να εξηγήσει την αδυναμία της παράταξής του, της ΔΑΚΕ, να εξασφαλίσει την πολυπόθητη 4η έδρα στην ΟΛΜΕ, για να την προσφέρει ως δώρο στον πολιτικό τους προϊστάμενο, Κυριάκο Μητσοτάκη, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.
Ως εκλεγμένη αντιπρόσωπος της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ και συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια της ΑΡΕΝ, ας μου επιτραπεί να γνωρίζω καλύτερα τι ψήφισα, εγώ και οι συνυποψήφιοί μου !!
Θα πρέπει λοιπόν, να υπενθυμίσουμε στον καλό συνάδελφο ότι όσοι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν και δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της παράταξής μας (Ανεξάρτητη Συνεργασία Καθηγητών) και αντίστοιχων σχημάτων με αναφορά στον χώρο της αριστεράς, διατηρούν στο ακέραιο την ελευθερία σκέψης και δράσης με βάση τις κοινές και διακηρυγμένες θέσεις μας, ενάντια σε κάθε λογής κυβερνητικό συνδικαλισμό και σε λογικές κομματικών στρατών.
Όποιος συνάδελφος από εμάς επιθυμούσε να προσχωρήσει σε αυτές τις λογικές, θα επέλεγε καθαρά την ένταξή του στα αντίστοιχα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ και των ΣΥΝΕΚ. Η παράταξή μας αποδεικνύει καθημερινά και στην πράξη τη συνέπεια λόγων και έργων και γι΄ αυτό χαίρει της εκτίμησης πολλών συναδέλφων.
Κατά συνέπεια δεν επιτρέπουμε σε κανέναν, και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νιας, να αμφισβητεί με αυτόν τον τρόπο την πολιτική μας ειλικρίνεια και αξιοπιστία και δεν σκοπεύουμε να αποδείξουμε σε κανέναν ότι «δεν είμαστε ελέφαντες και δεν έχουμε ουρά»!!!