Ενημέρωση από τον αιρετό Κ. Κατσαρό

 Συνάδελφοι,

Μετά και την τρίτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών, μπορούμε να πούμε ότι τα κενά στην Αιτωλοακαρνανία έχουν καλυφθεί. Με το συγκεκριμένο ενημερωτικό θα ήθελα να κάνουμε μαζί μια αναδρομή από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία τα λειτουργικά κενά στην περιοχή μας ήταν περίπου 188 στις αρχές Σεπτεμβρίου. Τα 47 από αυτά καλύφθηκαν από συναδέλφους που ήρθαν αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΔΕ αλλά και από τους συναδέλφους που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Η πρώτη φάση αναπληρωτών (1/9/2020) έφερε στην περιοχή 74 αναπληρωτές. Όμως ενδιάμεσα είχαν προκύψει και νέα κενά από εκπαιδευτικούς που πήραν άδειες για διάφορους λόγους (όπως οι συνάδελφοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και θα αντικατασταθούν από 3μηνίτες αναπληρωτές).

Η δεύτερη φάση αναπληρωτών (21/9/2020) έφερε άλλους 30 αναπληρωτές. Η τοποθέτησή τους έγινε όπως συνηθίζεται σε κενά που έπρεπε να καλυφθούν κατά προτεραιότητα είτε δηλαδή σε σχολεία με μικρή στελέχωση είτε σε λύκεια (για να καλυφθούν οι ομάδες προσανατολισμού). Αυτό το γεγονός προφανώς και δημιούργησε προβλήματα σε κεντρικότερα σχολεία (κυρίως γυμνάσια) αλλά ήταν αναπόφευκτο λόγω του μικρού αριθμού εκπαιδευτικών που τοποθετήθηκαν στην φάση αυτή αλλά και των προτεραιοτήτων που τέθηκαν σωστά από το ΠΥΣΔΕ.

Στη σημερινή τρίτη φάση οι 73 (+3 μειωμένου ωραρίου) εκπαιδευτικοί που ήρθαν είναι ίσοι σε αριθμό με τα εναπομείναντα κενά. Αν και βρισκόμαστε στις αρχές Οκτωβρίου, έχουμε πλήρη κάλυψη για πρώτη φορά τόσο νωρίς. Κάποιες επιμέρους περιπτώσεις ίσως να επιβάλλουν και μια τέταρτη φάση ελάχιστων όμως προσλήψεων.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία αφορούν στη γενική εκπαίδευση καθώς στην ειδική αγωγή πέρα από τις 57 προσλήψεις μόνιμων στην αρχή της χρονιάς, έχουν προσληφθεί στην Αιτωλοακαρνανία άλλοι 80 εκπαιδευτικοί (ΚΕΣΥ, παράλληλη, ΣΜΕΑΕ- ΤΕ και ΕΕΠ-ΕΒΠ).

Στο μουσικό σχολείο Αγρινίου μέχρι και τη σημερινή φάση έχουν προσληφθεί 28 εκπαιδευτικοί καλύπτοντας τις ανάγκες σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Σήμερα (Τετάρτη) θα αναρτηθούν στη σελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας τα κενά (σε ομάδες σχολείων) και θα κληθούν οι αναπληρωτές να δηλώσουν προτιμήσεις. Αυτό σημαίνει ότι το πιθανότερο την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ για τις τοποθετήσεις τους και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα παρουσιαστούν όλοι στα σχολεία.

Κλείνοντας να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά στους συναδέλφους και της τρίτης φάσης προσλήψεων.

 

Κατσαρός Κωνσταντίνος

Τακτικός αιρετός ΠΥΣΔΕ Αιτωλοακαρνανίας

6972609767 και 6943068990

kkatsaros74@gmail.com και katsaros74@sch.gr