Απάντηση του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να απαντήσουμε σε ανάρτηση των μελών του ΔΣ σ. Κούστα και σ. Μαλάτου λόγω του ότι οφείλουμε να δώσουμε απάντηση σε καταγγελία εκπαιδευτικών που είναι ταυτόχρονα μέλη του ΔΣ της Ένωσης. Η επιστολή δημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα alfavita στην οποία φιλοξενείται η απάντησή μας.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης είναι ψευδέστατο αφού στηρίζεται σε δήθεν καταγγελία από τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ που δεν υπήρξε. Όσο κι αν ψάξετε στο διαδίκτυο και σε οποιοδήποτε σχολείο μας δεν θα εντοπίσετε καταγγελία του (πολυγραφότατου είναι αλήθεια) προέδρου της Ένωσής μας για το συγκεκριμένο θέμα στο οποίο αναφέρονται οι συνάδελφοι.

Η ΕΛΜΕ μας ΟΜΟΦΩΝΑ υιοθέτησε και προώθησε δράσεις στο πλαίσιο αποφάσεων της ΟΛΜΕ και των ΓΣ Προέδρων, τόσο στο θέμα της αυτοαξιολόγησης όσο και της ατομικής αξιολόγησης και είμαστε περήφανοι γιατί οι συνάδελφοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους συσπειρώθηκαν και ακολούθησαν την ενιαία γραμμή που είχαμε αποφασίσει.

Για το θέμα της ατομικής αξιολόγησης, έχουμε στείλει στα σχολεία μας περισσότερες από μια φορά τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ του ΔΣ της ΕΛΜΕ και των ΓΣ Προέδρων, έχουμε παρέμβει σε όποιες περιπτώσεις μας ζητήθηκε (δεν χρειάζεται να γράψουμε αναλυτικά τα σχολεία που έγιναν οι παρεμβάσεις, άλλωστε οι 2 καταγγέλλοντες συνάδελφοι γνωρίζουν…) και έχουμε δώσει συμπληρωματικά σαφέστατες οδηγίες για τη θέση μας και τη στάση που πρέπει να έχουμε ακόμη και τηλεφωνικά όποτε χρειάστηκε. Εν κατακλείδι, δεν υπάρχει συνάδελφος στην περιοχή μας που να ζήτησε βοήθεια και να μην του δόθηκε.

Στο προηγούμενο ΔΣ ΟΜΟΦΩΝΑ είχαμε αποφασίσει να μην έρθουμε σε σύγκρουση με αξιολογητές και αξιολογούμενους.

Στο τελευταίο ΔΣ μάλιστα, λόγω αντίθετων πληροφοριών που υπήρχαν, τα μέλη του ΔΣ Μαλάτου και Κούστας (που υπογράφουν το κείμενο της καταγγελίας!), επιβεβαίωσαν ότι η στάση αυτή τηρήθηκε σε παρέμβαση που έγινε από το μέλος του ΔΣ σ. Μαλάτου (ανήκει στην παράταξη της ΑΣΕ/ΠΑΜΕ) μαζί με μέλος της ΕΛΜΕ (προσκείμενη στην παράταξη ΑΣΚ που ανήκει και ο συνυπογράφων την ανακοίνωση σ.Κούστας) και την Πρόεδρο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στη Ναύπακτο. Όπως υποστήριξαν, η συνάντησή τόσο με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης όσο και με τους συνάδελφους που ήθελαν να αξιολογηθούν ήταν σε φιλικό κλίμα και δεν υπήρξε καμία ένταση!

Συμπληρωματικά, κάποιες μέρες αργότερα η σ. Μαλάτου πραγματοποίησε παρόμοια παρέμβαση σε άλλο σχολείο και πάλι της Ναυπάκτου, και για να στηρίξει ότι και αυτή έγινε σε φιλικό κλίμα τηλεφώνησε στη συνάδελφο να το επιβεβαιώσει σε ανοιχτή ακρόαση. Μάλιστα, μετέφερε και αίτημα της συναδέλφου προς το ΔΣ για προσπάθεια διευκόλυνσης της αξιολόγησής της με μεταφορά της ημερομηνίας επίσκεψης του αξιολογητή, θέμα που δεν συζητήσαμε καν αφού δεν είμαστε αρμόδιοι να προωθούμε τέτοιου είδους αιτήματα την ώρα μάλιστα που είναι γνωστή η θέση μας

Να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις που αναφέραμε οι συνάδελφοι επιθυμούσαν και επιθυμούν να αξιολογηθούν.

Απορούμε συνεπώς σε ποιο θέμα αναφερόταν η καταγγελία και ποιους λόγους εξυπηρετεί η δημοσίευση της, αφού το μόνο θέμα που υπάρχει σε όλα όσα σας περιγράψαμε ήταν η μη ενημέρωση του ΔΣ της ΕΛΜΕ για τις παρεμβάσεις που έγιναν από τη σ. Μαλάτου και σε δεύτερη φάση η εκτός γραμμής συμπεριφορά της (δεν είχε ουδέτερη στάση αλλά φιλική – όπως είπε - προς τους αξιολογητές, κάνοντας και προσπάθεια διευκόλυνσης της αξιολόγησης).

                                 Για το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

                            Ο Πρόεδρος                                     Ο Γραμματέας

                           Κ. Κατσαρός                                        Π. Κίντας