Απόφαση ΔΣ Α ΕΛΜΕ για το κτιριακό πρόβλημα στο 2ο Γυμνάσιο και ΓΕ.Λ. Ναυπάκτου


Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας εκδόθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 4-3 η ακόλουθη απόφαση σχετικά με το κτιριακό ζήτημα που προέκυψε στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Ναυπάκτου:

Πάγια θέση του εκπαιδευτικού κλάδου της περιοχής αλλά και πανελλαδικά είναι η λειτουργία των σχολείων σε μόνιμη πρωινή βάρδια και σε εγκαταστάσεις που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια, την ηρεμία και το παιδαγωγικό περιβάλλον των μαθητών και των καθηγητών τους.
Δυστυχώς η περιοχή μας αντιμετωπίζει οξυμένα και χρονίζοντα προβλήματα στέγασης πολλά από τα οποία απαιτούν άμεση και επιτακτική αντιμετώπιση. Τέτοια είναι τα προβλήματα στατικότητας αρκετών σχολείων λόγω παλαιότητας ή κακής κατασκευής συνυπολογιζόμενης και της σεισμικότητας της περιοχής.
Η Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας πάρα πολλές φορές έβαλε το ζήτημα με έμφαση και επιτακτικότητα, δυστυχώς όμως χωρίς να δοθεί αποτελεσματική λύση από τους αρμόδιους.

Απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς να θέτουν τα ζητήματα της εξασφάλισης των παραπάνω σε άμεση προτεραιότητα καλύπτοντας με κάθε δυνατό τρόπο όποιο οικονομικό κόστος χρειαστεί.
Μετά από πρόσκλησή σας (με το υπ.αρ.πρ.30576/30-8-2012 έγγραφό σας) συμμετείχαμε σε συναντήσεις – συζητήσεις σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Ναυπάκτου.
Λαμβάνοντας υπόψη και πρόσφατη ανάλογη περίπτωση (κτιριακό ζήτημα ΕΠΑΛ Ναυπάκτου), καλούμε το δήμο Ναυπακτίας και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας άμεσα και σε πρώτη προτεραιότητα να προβούν στη λύση του τεράστιου προβλήματος στέγασης του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Ναυπάκτου όχι με προχειρότητα αλλά με χτίσιμο νέου κτιρίου.
Με αυτό το σκεπτικό προτείνουμε τις ακόλουθες λύσεις με την εξής σειρά: 

  1.  Άμεσα να δεσμευτεί χώρος και χρήματα και να ξεκινήσει η ανέγερση νέου κτιρίου. 
  2. Προκάτ αίθουσες βαριάς κατασκευής σε σύνδεση με στέγαστρα (όπως περίπου στο νεόδμητο Δημ. Σχολείο Γαλατά) . 
  3. Ο Δήμος μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία να ενοικιάσει κατάλληλο κτίριο έως ότου γίνει το νέο κτίριο. 
Επίσης δηλώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί θα είναι στο πλευρό σας διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μας σε αξιοπρεπείς χώρους και κατάλληλο περιβάλλον.