Ημερίδες για την Ερευνητική Εργασία στο Λύκειο

Η Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας διοργάνωσε το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:
«Η Ερευνητική Εργασία στο Λύκειο»
Η ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς και λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής και για τη διευκόλυνση παρακολούθησής της από όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους, πραγματοποιήθηκαν τελικά δύο συναντήσεις, μια στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και μια στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου.
Από την συνάντηση στη Ναύπακτο
Επιμορφώτρια ήταν η κ. Σκούφη –Κατσιδονιώτη Δήμητρα, Φυσικός –Ωκεανογράφος, Επ. Προϊσταμένη Δ.Ε., επιμορφώτρια Β. Επιπέδου, Σύμβουλος Ομάδων και Οργανισμών, Συντονίστρια της O.C.E.A.N N.G.O.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε
  • προβολή του βίντεο «οι αγριόχηνες» ως παράδειγμα ομαδικής συμπεριφοράς και αλληλουποστήριξης
  • εισήγηση με θέμα «Ο επιτυχημένος εκπαιδευτικός»
  • παρουσίαση του project «O Σαρωνικός κόλπος-οι μαθητές μικροί ωκεανογράφοι» ως παράδειγμα ερευνητικής εργασίας και τέλος
  • βιωματικό εργαστήριο με δημιουργία ομάδων και επιτόπου σχεδιασμό και παρουσίαση εργασιών
Η επιμορφώτρια ανέπτυξε την εισήγησή της με επιστημονική επάρκεια και καθοδήγησε άψογα τους εκπαιδευτικούς στη δημιουργία σχεδίων ερευνητικών εργασιών. Απάντησε επίσης σε όσες απορίες υπήρχαν τόσο για το σχεδιασμό όσο και για την υλοποίηση των project.

Η πρωτοφανής συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Α’ ΕΛΜΕ φανερώνει το ενδιαφέρον των συναδέλφων για συνεχιζόμενη επιμόρφωση, την οποία προφανώς θα έπρεπε να παρέχει το αρμόδιο Υπουργείο. Είναι η πολλοστή φορά που το κράτος φανερώνει πτυχές της ανεπάρκειάς του που αυτή τη φορά κάλυψε ένα συνδικαλιστικό σωματείο (!) με μεγάλη επιτυχία.
Από τη συνάντηση στο Μεσολόγγι

Οι συναντήσεις έγιναν με την χορηγία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου. Σημαντική η συμβολή του Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου και των εκπαιδευτικών της σχολικής αυτής μονάδας.
Το πλούσιο υλικό από τις συναντήσεις αναρτάται σταδιακά στο σύνδεσμο:
Υλικό ημερίδων - σεμιναρίων Α ΕΛΜΕ