ΑΣΚ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ Ά Ε.Λ.Μ.Ε.


Για  τις  θέσεις  τις  ΔΑΚΕ  για  την αξιολόγηση..
Οι θέσεις της ΔΑΚΕ  για  την  αξιολόγηση  χαρακτηρίστηκαν  κατ΄ αρχή από  κάποιους  συναδέλφους  «αποδεκτές». Κατά την  εκτίμησή  μας  στοχεύει   να  δημιουργήσει   προυποθέσεις  κανιβαλισμού   για  αυτούς   που  έχουν υποκύψει στον κοινωνικό αυτοματισμό.
Εκτίμησή μας  είναι  ότι  το  κείμενο της  ΔΑΚΕ   αποτελεί  άθλιο  μνημείο  καλά κρυπτόμενου  κυβερνητικού συνδικαλισμού, πισώπλατη  μαχαιριά στο σώμα  του κλάδου.. Θεωρoύμε   ότι   για την πλειοψηφία των συναδέλφων τέτοια  κείμενα  και  βέβαια  τέτοιες  απόψεις  δεν  έχουν  καμιά  θέση  στον  ευαίσθητο  χώρο  του  δημόσιου  σχολείου .
Υπάρχουν πολλά σημεία   τα οποία  δείχνουν  το  πως  αντιλαμβάνονται   το  ρόλο  τους  στο  δημόσιο  σχολείο .
Γράφουν  συγκεκριμένα  στην  ανακοίνωσή  τους  για την  αξιολόγηση..

«..Είμαστε αντίθετοι με τους συναδέλφους που ακολουθούν αντιεκπαιδευτικές μεθόδους και έχουν συγκρουσιακή λογική (!) στις σχέσεις τους με τους μαθητές. Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι ο καθηγητής που δε συνεργάζεται με τους συναδέλφους, είναι φυγόπονος και δεν αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει τα καθήκοντα του επιβαρύνοντας τους συναδέλφους του, έχει αυθάδη και αντισυναδελφική συμπεριφορά και προκαλεί με τη στάση του τους μαθητές(!), δεν έχει καμία θέση στο δημόσιο σχολείο……»
Έγινες  κριτής  και κρίνεις τα  δικά  μου  σφάλματα … που λέει και  το τραγούδι !!  (ο Νταλάρας  τα  λέει  όλα  τα  τραγούδια).
Τι  τους  έπιασε  και  βγήκαν  τώρα  στο  κλαρί !!  Βρήκαν το χρόνο, την εποχή και το timing  οι υποτακτικοί των  πολιτικών της Τρόϊκας  εσωτερικού   να εγκαλέσουν τους κακούς  εκπ/κους. Προφανώς  σε  ένα σώμα 150000 ανθρώπων θα υπάρχουν κάποιοι που  θα μοιάζουν με τους παραπάνω..Έχει τεράστια σημασία όμως  ο χρόνος  και  ο τρόπος  που αναδεικνύεις τέτοια θέματα, ενώ για παράδειγμα δεν αναδεικνύεις άλλα..
Σχεδόν 8 γραμμές  στο  άθλιο κείμενο περιγράφουν  τον   «κακό» εκπ/κο.
Ούτε μια γραμμή δεν υπάρχει για  το νέο συνάδελφο που δουλεύει στις εσχατιές της χώρας αμειβόμενος με 600 ευρώ και καλείται από τις αρμόδιες «αρχές» να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες σιτιζόμενος στις φοιτητικές και στρατιωτικές λέσχες.
Ούτε μια γραμμή δεν υπάρχει για το συνάδελφο που πασχίζει στις τάξεις των 30 ατόμων σχεδόν, με τους υποσιτιζόμενους κάποιες φορές μαθητές και συμπληρώνοντας το ωράριό του σε 2 ή 3 σχολεία...
Ούτε μια γραμμή δεν υπάρχει για τους μαθητές που ακόμα δεν έχουν καθηγητή σε κάποια μαθήματα και οι «αρμόδιοι» με περίσσεια θράσους δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν «πιστώσεις» για προσλήψεις…..
Γράφουν…
«….Η Δ.Α.Κ.Ε Δ.Ε απαιτεί τη λήξη της θητείας των Σχολικών Συμβούλων, των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και την έναρξη νέας διαδικασίας για αξιοκρατικές επιλογές Στελεχών.»
 Αλλοίμονο...Όσο πιο πολλά τα στελέχη της ΔΑΚΕ τόσο πιο αξιοκρατικές οι επιλογές... Έχουν γνωστό παρελθόν άλλωστε αξιοκρατικών επιλογών.. για όσους θυμούνται κάποτε, για τους παλιότερους από εμάς μοίραζαν και φύλα επιστράτευσης.
Το τελευταίο «αξιοκρατικό» «χτύπημα» ήταν η επιλογή των 13 περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης…με το γνωστό 7 – 4 – 2 (7 στελέχη της ΔΑΚΕ, 4 στελέχη της ΠΑΣΚ και 2 της ΔΗΜΑΡ επελέγησαν αξιοκρατικά ως περιφερειακοί Δ/ντες).
 Γράφουν….
«…Οι δυνάμεις της Αριστεράς λένε όχι σε κάθε μορφή αξιολόγησης. Η Συνεργασία ξεχνάει ότι με τις ψήφους των συνέδρων της έχουν βγει τα συμπεράσματα του 8ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ που αναφέρουν καθαρά ότι η ΟΛΜΕ αποδέχεται την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου..»
Α. Όταν έβγαιναν τα συμπεράσματα του 8ου συνέδριου δεν υπήρχε στη χώρα το καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» που υπάρχει σήμερα. Δεν ζούσαμε τον ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον μας και δεν αντιμετωπίζαμε το φάσμα της απόλυτης εξαθλίωσης και των απολύσεων..
Β. Βεβαίως θα μιλήσουμε για το εκπ/κο έργο και θα αποτιμήσουμε τα αποτελέσματά του και τις αδυναμίες του, αλλά όχι σε ένα σχολείο-επιχείρηση, ένα σχολείο της αγοράς, υπό το φόβο της απόλυσης και με εξωτερικούς αξιολογητές μπαμπούλες και τιμωρούς για να δημιουργήσουν ένα νέο πελατειακό υποκείμενο στην εκπαίδευση, όπως ονειρεύεται η ΔΑΚΕ για λογαριασμό της Κυβέρνησης .
 Γράφουν….
 «..Η Ε.Σ.Α.Κ Δ.Ε.Ε κηρύσσει την επανάσταση αρνούμενη κάθε μορφή αξιολόγησης. Δε μας λέει όμως ότι στα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ανατολικής Ευρώπης υπήρξε το πιο σκληρό αξιολογικό σύστημα. Αποσιωπά το γεγονός ότι στη Σοβιετική Ένωση υπήρξε διπλή αξιολόγηση, τόσο σε επίπεδο Σοβιετικής Δημοκρατίας, όσο και σε κεντρικό επίπεδο με την ύπαρξη αξιολογητών που στέλνονταν από τη Μόσχα…....».
 Κι όμως αγαπητοί συνάδελφοι, το φάντασμα του κομμουνισμού πλανάται ακόμη και στοιχειώνει τη σκέψη των συναδέλφων της ΔΑΚΕ..…Μετά από 25 σχεδόν χρόνια η Σοβιετική Ένωση μας «επισκέπτεται» ξανά μέσα από τα κείμενα της ΔΑΚΕ…
 Γράφουν : (το πιο άθλιο με την πιο άθλια στόχευση από όλα…)
 1.200.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να αξιολογηθεί η εργασία τους. 500.000 εργαζόμενοι βρίσκονται υπό καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις των αποδοχών τους και επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους ο κίνδυνος της απόλυσης…”
 Δηλαδή μας λένε: τολμάτε και μιλάτε ρετάλια, όταν οι άλλοι απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ εσάς («εις αναγνώρισην του λειτουργήματός σας» ίσως) σας δίνει τη δυνατότητα το καλό μας κράτος- αν είστε «καλοί καθηγητές» και καλά παιδιά πάνω απ’ όλα- να μείνετε στις δουλειές σας εφόσον βέβαια «αξιολογηθείτε» θετικά.
Αντί να τους πείτε και ευχαριστώ που θα σας αξιολογήσουν και μετά θα σας απολύσουν, ενώ τους άλλους τους απέλυσαν απευθείας φωνάζετε και διαμαρτύρεστε κι από πάνω. Τόση και τόση ανεργία και ανασφάλεια κι εσείς έχετε τη δουλίτσα σας και «φωνασκείτε» κιόλας….Δε ντρέπεστε και λίγο…!!.. (το έχουνε πει αρκετοί ότι σε λίγο θα μας ζητάνε να πληρώνουμε και όχι να πληρωνόμαστε για να δουλεύουμε..)
 Γράφουν :
«..Καλούμε τους συναδέλφους μας που αποτελούν τη σιωπηλή πλειοψηφία να στηρίξουν τις θέσεις μας. Να μην αφήσουν μία φωνασκούσα μειοψηφία να επιβάλλει τις θέσεις της στον κλάδο. Η επικράτηση ακραίων θέσεων μόνο κακό θα κάνει στον κλάδο μας..»
 Πρόκειται για το σύνδρομο Δένδια…Κεδίκογλου.
«Φωνασκούσα μειοψηφία» το 65%  των συναδέλφων που στις τελευταίες εκλογές αιρετών και ΕΛΜΕ καταψήφισαν τη πολιτική ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ.
«Ακραίοι» όσοι έχουν διαφορετικές απόψεις που δε χωράνε στο κοστούμι της ΔΑΚΕ και του μνημονιακού ολοκληρωτισμού.
«Πας μη μνημονιακός» ακραίος…
                                                     Ανεξάρτητη  Συνεργασία  Καθηγητών                                                                                Ά   Ε.Λ.Μ.Ε.   Αιτωλ/νιας