Ανακονώσεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Δείτε στη συνέχεια ανακονώσεις:
  1. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΓΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ! 
  2. ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ!
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ
Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΓΑΔΑ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 
ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
H Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), με έγγραφό της στις 6-2-2014, κάλεσε τα αστυνομικά τμήματα να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές–συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, πράγμα που ήδη έγινε σε όλη την Αττική, για να καταγράψουν και να συντάξουν εμπεριστατωμένες εκθέσεις γύρω από προβλήματα των σχολείων αρμοδιότητας (;) του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ειδικότερα (;) της Αστυνομίας.
Στη συνέχεια η ΓΑΔΑ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας πράξη την πρόσκληση παλιότερων εποχών “... περάστε από το τμήμα δια υπόθεσίν σας....”. Συγκεκριμένα, σε κάποιες περιοχές, το τοπικό αστυνομικό τμήμα κάλεσε σε «σύσκεψη» στο τμήμα τους διευθυντές των σχολείων για να «γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις καλής συνεργασίας»!
Η εμπλοκή της ΓΑΔΑ στη λειτουργία των δημόσιων σχολείων είναι επικίνδυνη εξέλιξη! Δείχνει την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να περάσει δια πυρός και σιδήρου τη βάρβαρη πολιτική της στο χώρο της εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας ακόμα και τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό. Επιδιώκει να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται, όσους αντιπαλεύουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, το «νέο» σχολείο. Επιδιώκει να βάλει στο ‘’γύψο’’ όποιον δεν σκύβει το κεφάλι απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, πλουτοκρατίας, Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από το Σεπτέμβρη καταγράφονται δεκάδες κρούσματα διώξεων σε όλη την Ελλάδα απέναντι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και άλλους εργαζόμενους, υλοποιώντας το δόγμα “νόμος και τάξη”. Το τελευταίο μόνο περιστατικό είναι στο 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου, όπου μαθητές που διεκδικούσαν βιβλία, εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και θέρμανση, διώκονται για «διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του σχολείου». Και όπως δήλωσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ στη βουλή, το «έγγραφο είναι νόμιμο και ορθό και θέτει το πλαίσιο της αποστολής της ελληνικής αστυνομίας ως προς το συγκεκριμένο θέμα». Οι αστυνομικοί δηλαδή θα αναλάβουν το ρόλο των σχολικών φυλάκων που σε λίγο απολύονται και επίσημα. Ο αστυνομικός έρχεται στο σχολείο μαζί με τα αντιδραστικά, αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Όπου δεν πίπτει λόγος …υπάρχει και η ράβδος!!
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να απαντήσουν, με μια γροθιά, στη βία και τρομοκρατία του αστικού κράτους, με την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική Ε.Ε.-κεφαλαίου-συγκυβέρνησης, που συντρίβει τα δικαιώματα μας στη μόρφωση, στη δουλειά και στη ζωή μας.
Ο οργανωμένος, μαζικός κι αποφασιστικός αγώνας είναι η δύναμή μας και η καλύτερη απάντηση στη βία Ε.Ε.-κεφαλαίου-κυβερνήσεων.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω ΤΩΡΑ η εγκύκλιος της ΓΑΔΑ!
Αθήνα, 19-2-2014

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ
ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 
ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ!

Απλήρωτοι από το Δεκέμβρη παραμένουν 2000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί! Πρόκειται για συναδέλφους που προσλήφθηκαν σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με δύο διαφορετικά προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Είναι φανερό ότι οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν σήμερα ζήτημα επιβίωσης. Απαιτούμε την άμεση πληρωμή τους τώρα. Πόσο μάλλον που πολλοί από αυτούς δε μπορούν να επιβιώσουν, περιδιαβαίνοντας τις πόλεις και τα χωριά της χώρας με μισθούς ψίχουλα, μακριά από τα σπίτια τους.
Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αποδίδουν τη μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή τους στη μη απόδοση των κονδυλίων των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Να τελειώσει ο εμπαιγμός. Οι συνάδελφοι πρέπει να ζήσουν και γι’ αυτό πρέπει να πληρωθούν τώρα. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Καταγγέλλουμε ακόμη το ρόλο των Διευθύνσεων και του Υπουργείου, που συναρτούν την πληρωμή των συναδέλφων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου, που τους δίνεται και στόχο έχει την προσαρμογή τους στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις του σχολείου.
Απαιτούμε να πληρωθούν τώρα οι συνάδελφοι και να αποσυνδεθεί η μηνιαία πληρωμή τους από τη συμπλήρωση κάθε ερωτηματολογίου.
Ρωτάμε τους αρμόδιους να μας αποκαλύψουν ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από το ερωτηματολόγιο! Ποιος συλλέγει τα στοιχεία, τι θέλει να βγάλει από αυτή την «έρευνα» και ποιος τελικά και πόσα «πληρώνεται» από το ΕΣΠΑ αυτό;
Επιπλέον, το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου παραπέμπει ευθέως στη λεγόμενη αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, ζήτημα κεντρικό σήμερα, που ως κλάδος το αντιπαλεύουμε, γιατί είναι το εργαλείο που θα πετάξει παιδιά και εκπαιδευτικούς έξω από το σχολείο. Είναι το εργαλείο που φέρνει σαν μόνιμη κατάσταση τις διαλυμένες εργασιακές σχέσεις ειδικά για τους νέους συναδέλφους.
Έχουμε πια πείρα και στον κλάδο μας. Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ φέρνουν την αντιδραστική στρατηγική της Ε.Ε. μέσα στο σχολείο και σμπαραλιάζουν το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά και στη μόρφωση. Είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα παιδιά μας, να συγκρουστούμε με την πολιτική και τη στρατηγική της Ε.Ε. Να γυρίσουμε την πλάτη στις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που την εξωραϊζουν, που καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορεί να γίνει τάχα ανθρώπινη.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ να μπούνε τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση, μπροστά και να απαιτήσουν την πληρωμή των συναδέλφων.
· Να καταβάλλεται σταθερά κάθε μήνα και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση ο μισθός των αναπληρωτών.
· Να αποσυρθεί το ερωτηματολόγιο.
· Καμιά καταπάτηση στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων (άδεια, άδεια λόγω ασθένειας κλπ).
Διεκδικούμε :
· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
· Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους.
20/2/2014