Φίλη κελεύσματα


ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

 Σήμερα εξαγγέλθηκαν απολύσεις εκπαιιδευτικών γιατί αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν οι προτάσεις  του Υπουργείου Παιδείας  δια στόματος Φίλη !!! Πως μπορεί άλλωστε να εκλάβει  ο συνάδελφος αναπληρωτής της διπλανής καρέκλας που χρόνια τώρα αγωνίζεται, κυριολεκτικά βολοδέρνει στην παραμεθόριο  ανά την Ελληνική επικράτεια, για να συγκεντρώσει μόρια ώστε να μπορεί να διεκδικήσει την πρόσληψή ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός  στην περιοχή της επιλογής του.
 
Είναι φανερό ότι  διαγράφεται ο αγώνας χρόνων των ΄΄αναπληρωτών  εκπαιδευτικών ΄΄ αφού δεν καταργείται ο νόμος  Διαμαντοπούλου, δηλαδή  ο 3848/2010 , παρά μόνο μεταβατικές διατάξεις που απέδιδαν στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς την προϋπηρεσία με κριτήρια μοριοδότησης. Με την υπουργική απόφαση του Φίλη καταργούνται όλες αυτές οι μεταβατικές διατάξεις που προέβλεπαν την προϋπηρεσία.

 Έτσι λοιπόν αποφάσισε :

1) Κατάργηση στη μοριοδότηση των δυσπρόσιτων 
 2) καταργείται η καταμέτρηση προϋπηρεσίας πέρα των 60 μηνών 

3) τροποποιείται η προσμέτρηση μορίων λόγω εξετάσεων ΑΣΕΠ πριμοδοτώντας όχι μόνο τον διαγωνισμό του 2008 αλλά και του 2006 και μάλιστα αθροιστικά πράγμα που δεν προβλεπόταν στο 3848  

4)καταργείται η δέσμευση μη υλοποίησης του νόμου 3848/2010 έως την δημιουργία νέου διαγωνισμού και καταργούνται όλες οι ρυθμίσεις που αφορούν τους διορισμούς !!!! με ποσοστώσεις συναδέλφων που είχαν συμπληρώσει μήνες προϋπηρεσία και ενισχύει την "αξιολόγηση" τυπικών προσόντων με την εμμονή στη βαθμολογία πτυχίου.

 Οι προτάσεις αυτές δεν αφορούν διορισμούς παρά μόνο προσλήψεις αναπληρωτών . Είναι μεταβατικό πλαίσιο  σύμφωνα με το Φίλη αλλά και οι υποτιθέμενοι διορισμοί θα γίνουν με αυτό το πλαίσιο. Διορισμοί δεν θα γίνουν γιατί δεν αφήνει η ΄΄τερατόϊκα΄΄, το έχει πει έτσι κι αλλιώς πολλές φορές. "Οι προσλήψεις όμως πρέπει να γίνουν για να δουλέψουν τα σχολεία αλλά "νομότυπα"" σύμφωνα με το Φίλη.....

 Με την απλή και μόνο καταγραφή της πρότασης, αντιλαμβανόμαστε ότι οι ανακατατάξεις  στους πίνακες  των αναπληρωτών  θα φέρουν τα απάνω κάτω αφού κάποιοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας και αρκετά μόρια από τις πρώτες θέσεις θα μετακινηθούν  στις τελευταίες  .

Σύμφωνα με το Φίλη και τους συμβούλους του, 6500 συνάδελφοι δουλεύουν φέτος στην Δευτεροβάθμια  εκπαίδευση . Από αυτούς μόλις 2500 (!!!!!) θα επηρεαστούν..... αρνητικά. Ναι είναι ο  μαγικός μνημονιακός αριθμός το 2500 στην εκπαίδευση;;; δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους κι έτσι θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Θα αντιμετωπίσουμε ακραίες καταστάσεις γιατί ομάδες συναδέλφων θα βρεθούν αντιμέτωπες με άλλες ομάδες. 

 Η ΟΛΜΕ οφείλει να  σταματήσει τις παλινωδίες, να συγκρουστεί  με την κυβέρνηση εκφράζοντας τη θέληση να ενώσει τους συναδέλφους, πράγμα που δεν πιστεύω.

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ  ΣΥΝΕΚ - ΔΑΚΕ οφείλει  να προσπαθήσει να διαχειριστεί σε  αγωνιστική κατεύθυνση αυτή την κατάσταση, να συγκρουστεί χωρίς να σκέφτεται ότι μπορεί να ξεφύγει με νομικίστικες ντρίπλες  ή άλλες μεθοδεύσεις  να πάρει θέση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που διαλύει τον κλάδο και στέλνει στα σπίτια τους χιλιάδες  εκπαιδευτικούς που τόσα χρόνια έκαναν την επιλογή να μείνουν στην εκπαίδευση και να μετακινούνται ΄΄ως γυρολόγοι ΄΄από άκρη σε άκρη ΄΄της Ελλάδας .

 Κώστας  Κούστας