«Όχι απολύσεις - Δουλειά για όλους»

Νέα δυναμική κινητοποίηση με αίτημα «Όχι απολύσεις - Δουλειά για όλους»




Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ. <panelladiki@edupame.gr>






Σε νέα δυναμική κινητοποίηση με σύνθημα «Καμία απόλυση αναπληρωτή! Πάρτε πίσω τη διάταξη που τσακίζει τις ζωές μας!» προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης οι εκπαιδευτικοί, απαιτώντας να γίνουν μαζικοί διορισμοί στην Εκπαίδευση.
Στην κινητοποίηση, που αποτελεί συνέχεια της κινητοποίησης της Παρασκευής 15 Απρίλη έξω από το υπουργείο Παιδείας, συμμετείχαν Σύλλογοι και Ενώσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ δυναμικό «παρών» έδωσε και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομίσθιων Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια, όπου έγιναν ομιλίες και χαιρετισμοί.
Εκ μέρους του Συλλόγου ΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης», ο Αποστόλης Παπαγιαννόπουλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας «επιδιώκουν την ελαχιστοποίηση του κόστους της εκπαίδευσης, με το να γίνουν χιλιάδες απολύσεις συναδέλφων. Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση, έχοντας γίνει "τσακάλι" στην τακτική τού διαίρει και βασίλευε, εκμεταλλευόμενη την αγωνία του καθενός για την εξασφάλιση του μεροκάματου, προχωρά σε τροπολογία που σπρώχνει στη μεταξύ τους αντιπαράθεση ομάδες εκπαιδευτικών». 
Από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, ο Δημήτρης Διοΐλης έκανε λόγο για το σχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών, συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων, τμήματα με τριάντα μαθητές, όλα όσα συνοψίζονται δηλαδή στην πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, στη λογική των νόμων της αγοράς.
Από την πλευρά της η Νατάσα Μιχαήλ, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου «Δ. Γληνός», υπενθύμισε ότι για εκατοντάδες χωριά και μικρές πόλεις η συγκεκριμένη τροπολογία καταργεί στην πράξη το δικαίωμα στην Προσχολική Αγωγή, κλείνοντας τα νηπιαγωγεία.
Για την ανάγκη να παρθεί πίσω η τροπολογία - έκτρωμα μίλησε η Μαρία Μαυροκεφαλίδου, εκ μέρους του Συλλόγου Δασκάλων Θήβας, επισημαίνοντας ότι και μέσα από τη συγκεκριμένη διάταξη τσακίζονται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 
Αμέσως μετά, οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν δυναμική πορεία προς τη Βουλή. Έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου σχημάτισαν με πικέτες που κρατούσαν το σύνθημα-αίτημα «Όχι απολύσεις, δουλειά για όλους». Αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών επέδωσε ψήφισμα - υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο προεδρείο της Βουλής
Στο πλευρό των εκπαιδευτικών βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μεταφέροντας τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματά τους. Σε δήλωσή του μεταξύ άλλων τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη για το ρόλο αυτής της κυβέρνησης, η οποία προετοιμάζει με μεθοδικά βήματα το νέο σχολείο της αγοράς. 
Υπενθυμίζεται ότι για αύριο 20 Απρίλη, προγραμματίζονται έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των εκπαιδευτικών σωματείων, ενώ την Πέμπτη 21 του μήνα θα πραγματοποιηθεί και νέα κινητοποίηση με στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) και συγκέντρωση (12 μ.) στο υπουργείο Παιδείας.