Πρωτοβουλία για τις εκλογές του ΠΥΣΔΕ



Μεσολόγγι, 21/9/2016
Συνάδελφοι,
Όπως ίσως έχετε πληροφορηθεί, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ).
Το ΠΥΣΔΕ είναι το περιφερειακό συμβούλιο, αποτελείται από 5 μέλη, τον Διευθυντή της οικείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 2 μέλη οριζόμενα με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και 2 αιρετά μέλη.
Είναι γνωστό ότι η σύνθεση του εκλογικού σώματος στην Αιτωλοακαρνανία είναι τέτοια που δεν ευνοεί υποψηφιότητες προερχόμενες από υπηρετούντες σε σχολεία της Α’ ΕΛΜΕ.
Όμως, η παρουσία εκπροσώπου από την περιοχή μας στο ΠΥΣΔΕ που να γνωρίζει την ανθρωπογεωγραφία και τις όποιες ιδιαιτερότητες της περιοχής θα μπορούσε όμως να είναι αφενός πιο αποτελεσματική αλλά και αφετέρου να προσφέρει δικαιότερη αντιπροσώπευση. Με αυτό ως δεδομένο, γίνονται κάθε φορά προσπάθειες συνεννόησης μεταξύ των συμμετεχόντων στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς στην Α και Β ΕΛΜΕ, χωρίς να υπάρχουν πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα, ειδικά όταν κάποιοι πιστεύεται ότι μιλούν από θέση ισχύος

Σήμερα, η μόνη διαφαινόμενη σταθερή και μόνιμη λύση είναι η δημιουργία ενός ενωτικού και ανεξάρτητου ψηφοδελτίου στην περιοχή ώστε να συγκεντρώσει την ευρύτερη δυνατή στήριξη, ένα ψηφοδέλτιο που δεν θα ταυτίζεται με τον θεωρούμενο επικεφαλής του και θα προσφέρει αναλογική συμμετοχή των μελών του στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστός και ο τρόπος λειτουργίας του συμβουλίου.
Προφανώς, όσοι ασχολούμαστε με την εκπροσώπηση του κλάδου, έχουμε και ιδεολογική τοποθέτηση αλλά και παραταξιακή ταυτότητα, και προφανώς συμμετέχοντας σε αυτή την πρωτοβουλία δεν απεμπολούμε ούτε τη μία ούτε την άλλη ιδιότητα.
Καλούμαστε όμως να επιβεβαιώσουμε ότι οι απόψεις που διατυπώνονται κατά τις συζητήσεις μας στα σχολεία, δεν είναι κενές περιεχομένου. Καλούμαστε να εκπροσωπούμε όσο το δυνατόν σωστότερα τους συναδέλφους που μας τιμούν με την ψήφο τους. Και πάνω από όλα, καλούμαστε να έχουμε συνέπεια λόγων και πράξεων.
Καλούμαστε πάντως ΟΛΟΙ μας να αποφασίσουμε αν δικαιούμαστε να επιλέγουμε ΕΜΕΙΣ το ένα από τα πέντε μέλη του ΠΥΣΔΕ.
Όσοι ασπαζόμαστε τις παραπάνω θέσεις, στις εκλογές του ΠΥΣΔΕ καλούμαστε να στηρίξουμε το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο των εκλογών, οι υποψηφιότητες θα συγκεντρωθούν και θα κατατεθούν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 26/9/2016 το πρωί στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με ευθύνη των οικείων συνδικαλιστικών συλλόγων.
Συνεπώς, καλούμε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, να στείλουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, σχολείο υπηρέτησης και αριθμό μητρώου εκπαιδευτικού) στο e-mail της Α ΕΛΜΕ: 1elme.ait@gmail.com το αργότερο μέχρι και την Κυριακή 25/9/2016 και ώρα 18:00.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας να στηρίξουν την προσπάθειά μας.

Για την πρωτοβουλία
Κώστας Κατσαρός
Εκπαιδευτικός