ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΙΡΕΤΏΝ ΄΄ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ΄΄ ΓΙΑ ΤΙΣ         ΕΚΛΟΓΕΣ

 Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια  γίνονται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υλοποιεί  με υποδειγματικό τρόπο τις μνημονιακές δεσμεύσεις  που ανέλαβε πριν από ένα χρόνο, συνεχίζοντας τον καταστροφικό μνημονιακό δρόμο των προκατόχων της, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση , αφού δεν ακύρωσε με έναν νόμο τα μνημόνια , αφού δεν ανέβασε τα 751 ευρώ τον κατώτατο μισθό, αφού δεν κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ , σάρωσε όποιο ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό δικαίωμα είχε απομείνει και μείωσε ακόμα περισσότερο τις συντάξεις. Η δημόσια περιουσία (αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηρόδρομος , Ελληνικό, δημόσιες εκτάσεις κτλ) ξεπουλήθηκε και οι ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια και το νερό είναι προ των πυλών. Αναμένεται και η σφαγή  των, όσο ακόμα έχουν απομείνει, εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Με τα κόκκινα δάνεια θ' αρχίσουν να βγάζουν στο σφυρί και την ιδιωτική περιουσία. Η κυβέρνηση, παράλληλα, παραχωρώντας το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ, φέρνει τον πόλεμο της Συρίας(και τις συνέπειές του) στη χώρα μας.

 Παρά τα ψέματα όμως η κρίση συνεχίζεται και βαθαίνει.
 
Ανάλογη είναι η κατάσταση και στον χώρο της εκπαίδευσης. Η χρηματοδότηση είναι μηδενική. Χιλιάδες συνάδελφοι αναπληρωτές απολύθηκαν de facto.
Δημιουργήθηκαν πάνω από 25.000 κενά και δεν έγινε κανένας μόνιμος διορισμός τα τελευταία 6 χρόνια.

 Έτσι επιλέχτηκε η λύση των «κοινωνικού χαρακτήρα» μέτρων (κατάργηση ολοήμερου, περικοπές ωρών στο Γυμνάσιο, δημιουργία τεχνητά πλεοναζόντων συναδέλφων, ασφυκτικοί περιορισμοί στην δημιουργία τμημάτων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, πραξικοπηματικού χαρακτήρα εντέλλεσθε στα ΠΥΣΔΕ όλης της χώρας ) τα οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να εξωραΐσει με τον μανδύα της δήθεν ελάφρυνσης των μαθητών. Είναι ολοφάνερο ότι και το δημόσιο αγαθό της παιδείας υποβάλλεται στα μαρτύρια του μνημονιακού Προκρούστη με βάση τις κατευθύνσεις των δανειστών και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.
 
Ο στόχος δεν είναι η βελτίωση της ποιότητας της παιδείας, αλλά η δημιουργία ενός φτηνού σχολείου, που δεν θα παρέχει μόρφωση και παιδεία, αλλά κατάρτιση και δεξιότητες και δεν θα παράγει ολοκληρωμένους πολίτες , αλλά ευέλικτους εργαζόμενους που θα αρκούνται στους μισθούς πείνας και δεν θα διεκδικούν.

Ανάλογη είναι και η τύχη που επιφυλάσσεται στους εκπαιδευτικούς  ενός τέτοιου σχολείου. Δάσκαλοι και καθηγητές με τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, που θα γίνονται λάστιχο σε 3 και 4-5 σχολεία για να καλύψουν το ωράριο τους, χωρίς εργασιακή ασφάλεια, υπό το καθεστώς  της αξιολόγησης και των υποχρεωτικών μετακινήσεων. Και όσοι τελικά επιβιώσουν - κυριολεκτικά και μεταφορικά- (η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν επιτρέπει πλέον μειωμένο διδακτικό ωράριο ακόμη κι αν ο εργαζόμενος πάσχει από βαρύτατες ασθένειες) , τότε, κάπου στα 67, θα παίρνουν ένα φιλοδώρημα που κάποτε ήταν σύνταξη .
 Τώρα είναι η στιγμή της ανασυγκρότησης και της επανεκκίνησης .
Τώρα που οι αυταπάτες τέλειωσαν , τώρα που είναι πλέον προφανές ότι χωρίς ρήξη και σύγκρουση με την ΕΕ, το ΔΝΤ και όποιον άλλον εκφράζει αυτήν την πολιτική μέσα κι έξω από τη χώρα , δεν μπορούν να υπάρξουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους.

 Συνεχίζουμε!

 Ενόψει των εκλογών του Νοέμβρη η αγωνιστική ριζοσπαστική ΕΝΟΤΗΤΑ εκπαιδευτικών δεν τρέφει αυταπάτες: γνωρίζει ότι στα υπηρεσιακά συμβούλια η διοίκηση , η εκάστοτε κυβέρνηση έχει τους τρόπους να υλοποιήσει την πολιτική της και δεν μπορεί να ανατραπεί μέσα από αυτά.

Η αγωνιστική ριζοσπαστική ΕΝΟΤΗΤΑ εκπαιδευτικών θεωρεί ότι οι αιρετοί μπορούν και πρέπει να αποτελούν το άγρυπνο μάτι του κλάδου μέσα στα συμβούλια και όχι το μακρύ χέρι της εξουσίας. Οι αιρετοί που θα εκλεγούν με τα πλατιά ψηφοδέλτια της αγωνιστικής ριζοσπαστικής ΕΝΟΤΗΤΑΣ εκπαιδευτικών και με εκείνα που θα συνεργαστεί, δεσμεύονται ότι θα βρίσκονται πάντα σε επαφή με τις τοπικές ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ, θα λογοδοτούν στο κλάδο, και η στάση τους στα συμβούλια θα εναρμονίζεται πλήρως με τις αποφάσεις του κλάδου. Είναι αυτονόητο ότι θα καταγγέλλουν και στο μέτρο του δυνατού θα επιχειρούν να αποτρέψουν κάθε αυθαιρεσία της εξουσίας. Θα ενημερώνουν τους συναδέλφους και με τη συμμετοχή τους στα συμβούλια θα παλεύουν να διασφαλίσουν τα εργασιακά δικαιώματα και το αδιάβλητο των διαδικασιών.

 Η αγωνιστική ριζοσπαστική ΕΝΟΤΗΤΑ εκπαιδευτικών θέλει να συμβάλει στη συγκρότηση ενός ευρύτερου παλλαϊκού κοινωνικού μετώπου για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και  των μνημονίων, για την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, για τη διαγραφή του χρέους, το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και την επανάκτηση από το δημόσιο όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, την εθνικοποίηση και τον κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και τη σύγκρουση και τη ρήξη με την Ευρωζώνη και την ΕΕ, γιατί ένα τέτοιο πρόγραμμα ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς την έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ και την Ευρωζώνη.

 Σας καλούμε να ενισχύσετε τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής  Ριζοσπαστικής ΕΝΟΤΗΤΑΣ εκπαιδευτικών καθώς και τα ενωτικά αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει σε όλη την Ελλάδα, κόντρα στον κυβερνητικό συνδικαλισμό παλιό και νέο.

Καλούμε σε ενωτική συστράτευση κάθε παράταξη και κάθε συνάδελφο που κατανοούν την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ενωτικός, αγωνιστικός πόλος στην εκπαίδευση. Που κατανοούν την ανάγκη για ένα ενιαίο συνδικαλιστικό σχέδιο, που θα αντιπαρατεθεί συνολικά στην επίθεση που εξελίσσεται.

Η αγωνιστική ριζοσπαστική ΕΝΟΤΗΤΑ εκπαιδευτικών θα παλέψει για δημιουργηθεί ο αναγκαίος ενωτικός, αγωνιστικός πόλος στην εκπαίδευση που θα συνενώσει τους πάντες: Μόνιμους, αναπληρωτές. Εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

 Ένας ενωτικός, αγωνιστικός πόλος στην εκπαίδευση που την επόμενη περίοδο ενιαία, αποφασιστικά, δυναμικά, θα προβάλλει, θα απαιτεί και θα διεκδικεί:

·                     Την απόσυρση όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων και περικοπών και την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής τους.
·                     Την επαναφορά του ωραρίου στα επίπεδα του 2013 και την μείωση των αριθμών ανά τμήμα
·                     Τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς και το διορισμό όλων των αναπληρωτών-καμιά απόλυση αναπληρωτή και τη διασφάλιση της επαναπρόσληψής τους.
·                     Να μη γίνει καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικών.
·                     Δωδεκάχρονο σχολείο για όλους, κατάργηση των εξεταστικών φραγμών, με δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, Δημόσια Δωρεάν παιδεία χωρίς ταξικούς φραγμούς και διακρίσεις .
·                     Γενναία Χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, για κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών, σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υποδομές και ανάγκες των σχολείων.
·                     Κατάργηση της αξιολόγησης κάθε είδους και κάθε μορφής. Δημοκρατικό σχολείο, όλη την εξουσία στους συλλόγους διδασκόντων, ξήλωμα του μηχανισμού των αξιολογητών και των συμβούλων–επιθεωρητών.
·                     Αναλυτικά προγράμματα και βιβλία, νέα και σύγχρονα, που θα προάγουν την κριτική σκέψη, την ολόπλευρη γνώση και την κοινωνική χειραφέτηση. Απόσυρση των ιδιωτών, των χορηγών, της επιχειρηματικότητας, του ΟΟΣΑ και της εργαλειοθήκης του από το Δημόσιο σχολείο.
·                     Μισθό αξιοπρεπή για ζωή αξιοβίωτη, αποκατάσταση όλων των απωλειών του εισοδήματος της τελευταίας εξαετίας, ανατροπή των αντιασφαλιστικών νόμων και ρυθμίσεων.

                        
                                                                                                                                           2/10/2016

 
                                                      ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

 
                                                                         ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΚΥΣΔΕ

 
                                                    ΚΑΡΑΜΗΤΣΌΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  -  ΚΟΛΟΒΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  Β΄ΕΛΜΕ

                                                    ΚΟΥΣΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ     ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ  Α΄ΕΛΜΕ