Κανένας αναπληρωτής χωρίς επίδομα ανεργίας

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Κανένας αναπληρωτής χωρίς επίδομα ανεργίας

Εκτός ταμείου ανεργίας βρίσκονται πολλοί αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ - ΕΒΠ) που στελέχωσαν δομές Ειδικής Αγωγής τη σχολική χρονιά που πέρασε, εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Αιτία, το ότι δεν συμπλήρωσαν τα απαιτούμενα ένσημα, αφού προσλήφθηκαν με καθυστέρηση, με ευθύνη της κυβέρνησης.
Τα παραπάνω καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», επισημαίνοντας πως η πλειοψηφία από αυτούς που προσλήφθηκαν από τις αρχές Δεκέμβρη έλαβε απορριπτική απάντηση για την ένταξη στο ταμείο ανεργίας. Η ΑΣΕ τονίζει μάλιστα πως «σε ορισμένες Περιφερειακές Διευθύνσεις, όπως στην Κεντρική Μακεδονία, όπου οι προσλήψεις έγιναν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση (ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία οι προσλήψεις του ΕΕΠ δεν ξεκίνησαν πριν τις αρχές Δεκέμβρη), το σοβαρότατο πρόβλημα της μη λήψης ταμείου ανεργίας αφορά το σύνολο του ΕΕΠ και τη συντριπτική πλειοψηφία του ΕΒΠ. Ορισμένοι συνάδελφοι χάνουν την επιδότηση της ανεργίας για μόλις 5 ένσημα».

«Εκατοντάδες συνάδελφοι δώσαμε για άλλη μια χρονιά τη "μάχη" στα Ειδικά Σχολεία και στα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ), και τώρα μας πετούν στα αζήτητα, χωρίς να μας εξασφαλίζουν ούτε ένα ευρώ μέχρι την επόμενη πρόσληψή μας. Για άλλη μια φορά "παίζουν" με τις ζωές μας, τις δικές μας και των οικογενειών μας. Αφού μας έχουν στερήσει από καιρό το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, τώρα μας στερούν το δικαίωμα να κάνουμε έστω και λίγες μέρες διακοπές μακριά από το σπίτι μας, να καλύψουμε βασικές ανάγκες ακόμη και επιβίωσης κατά τη διάρκεια της ανεργίας, η οποία για άλλη μια φορά δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει!», τονίζει η ΑΣΕ, υπογραμμίζοντας πως «με ευθύνη της κυβέρνησης έγιναν με τέτοια καθυστέρηση οι φετινές προσλήψεις, είναι δικιά της ευθύνη να λύσει άμεσα το ζήτημα και να επιδοτηθεί κάθε απολυμένος συνάδελφος για όλη την περίοδο της ανεργίας».
Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» απαιτεί: Ενταξη όλων των αναπληρωτών ΕΕΠ - ΕΒΠ και εκπαιδευτικών στην επιδότηση της ανεργίας, από την πρώτη μέρα της απόλυσης και ανεξάρτητα από την ημερομηνία πρόσληψής τους. Ειδική ρύθμιση για να επιλυθεί το ζήτημα άμεσα, τις επόμενες μέρες, και για τη φετινή χρονιά. Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της άνισης αντιμετώπισης των εργαζομένων από Διεύθυνση σε Διεύθυνση και από ειδικότητα σε ειδικότητα, λόγω των σοβαρών καθυστερήσεων που υπάρχουν στην πρόσληψη σε ορισμένες Περιφέρειες και ορισμένες ειδικότητες.
Διεκδικεί παράλληλα: Επιδότηση της ανεργίας όλων των αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ για όσο καιρό παραμένουν άνεργοι, χωρίς άλλες προϋποθέσεις. Πρόσληψη όλων πριν την έναρξη του σχολικού έτους, σε μια και μόνο μεγάλη φάση. Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς ΕΕΠ - ΕΒΠ άμεσα, με σκοπό την κάλυψη όλων των οργανικών και λειτουργικών κενών.