«αναπτυξιακό συνέδριο» της κυβέρνησης για την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας,



Στις 30 - 31 Οκτώβρη ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στη Πάτρα το 4ο «αναπτυξιακό συνέδριο» της κυβέρνησης για την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, μετά τη Δυτική Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα και την Κρήτη.
Είναι γνωστό πως η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο έχει διατηρήσει άθικτο αλλά και ενισχύει συνεχώς όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που παρέλαβε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις Νδ-ΠΑΣΟΚ.
 Έτσι επιτρέπει στην εργοδοσία να εντείνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων με γενίκευση τις ευελιξίας, με το τσάκισμα των μισθών και συντάξεων το χτύπημα της κυριακάτικης αργίας και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας το δουλεμπόριο εργαζομένων ακόμα και από το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και στη περιοχή μας και τόσα αλλά αντεργατικά μετρά.


Συμφώνησε με την τρόικα και ψήφισε τη διαιώνιση του αθλίου αντεργατικού καθεστώτος που επιβλήθηκε στη αγορά εργασίας χωρίς να θίξει ούτε ένα μέτρο από όσα μέχρι τώρα έχουν ψηφιστεί ακόμα και προ κρίσης, ως εκ τούτου θα λέγαμε πως η κατάργηση των ΣΣΕ η διατήρηση των μισθών πείνας στο ύψος των 586 και 511 ευρώ μικτά , η διαιώνιση του απαράδεκτου μισθολογικού διαχωρισμού των εργαζομένων κάτω από 25 ετών , έχουν και την δική της σφραγίδα.
Επίσης αφαίρεσε άλλα 250.000.000€ από τους συνταξιούχους ανεβάζοντας τις Συριζαίϊκες περικοπές πάνω από τα 16 δις €, οι οποίες προστέθηκαν πάνω στις περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Διεύρυνε τη φοροληστεία που τσακίζει μισθωτούς συνταξιούχους και ξεκληρίζει αγρότες και αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου. Προώθησε το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και του δημόσιου πλούτου, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση σε παιδεία, υγεία.
Μπροστά μας δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε το χτύπημα των συνδικάτων της συλλογικής δράσης με τις ανατροπές που φέρνει τον νόμο που αφορά τα συνδικάτα, με τη απαγόρευση των απεργιών και το περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς μαζί με τη κατακρεούργηση των προνιακών επιδομάτων σε λαϊκά νοικοκυριά το ανώτατο όριο στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο δημόσιο τομέα στον επαναυπολογισμό , δηλαδή νέα μείωση των παλαιών συντάξεων, στη πλήρη εφαρμογή του συστήματος των ηλεκτρονικών πληστειριασμών για το κόκκινα δάνεια.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές διακηρύξεις στη ΔΕΘ περί «δίκαιης ανάπτυξης» ή από τις περιφερειακές «αναπτυξιακές» φιέστες που ετοιμάζει η Κυβέρνηση και εδώ στην περιοχή μας!
Παίρνοντας υπόψη την πείρα από τα προηγούμενα συνέδρια που έκανε η κυβέρνηση Σύριζα/Ανελ στις άλλες περιφέρειες μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε σήμερα πως και αυτό το συνέδριο  είναι ενταγμένο στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη συγκρότηση του «εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας». Με άλλα λόγια, το θέμα του θα είναι η εξειδίκευση ενός γενικού σχεδίου που έχει εκπονηθεί από το τμήμα της αστικής τάξης που δραστηριοποιείτε στη περιφέρεια της δυτικής Ελλάδας μαζί με την κυβέρνηση για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου.
 Όλες οι εξαγγελίες, θα είναι  «πασπαλισμένες» με τη χρυσόσκονη της «κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας», για τη δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας, τις χρηματοδοτήσεις και τα έργα «που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός της Αχαΐας Αιτωλοκαρνανίας και Ηλείας».
Εκτός από την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας προς όφελος των μονοπωλίων, επιδίωξη της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης, με τη συνεργασία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των υπολοίπων αστικών, ήταν και είναι η ενσωμάτωση των εργαζομένων στους στόχους του κεφαλαίου, κάτω από το αφήγημα της «δίκαιης ανάπτυξης». 
θα προσπαθήσουν να μας πουν για το πώς εννοεί η κυβέρνηση τη λεγόμενη «παραγωγική ανασυγκρότηση», με «αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου», ώστε να μετατραπούν σε υπεραξία, την οποία θα μοιράσει τάχα «με δικαιοσύνη στην κοινωνία».
Η ανάπτυξη αυτή, όμως, γίνεται στις πλάτες εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων. Στην αρχή με τη γενικευμένη απληρωσιά, με τις απολύσεις, το κλείσιμο εστιατορίων, μικρών τουριστικών επιχειρήσεων, και στη συνέχεια με χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, γενικευμένη υπερεργασία και συνεχή συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, έλεγχο της αγοράς από μια χούφτα μονοπώλια.
Όμως όλες αυτές οι επενδύσεις, είμαστε σίγουροι θα απευθύνονται αποκλειστικά στο κεφάλαιο, σε μεγάλους τουριστικούς ξενοδοχειακούς ομίλους, σε μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων - ποτών, σε βιομηχανίες τυποποίησης και μεγαλέμπορους αγροτικών προϊόντων σε εταιρείες που θα εκμεταλλεύονται τα πετρέλαια τις περιοχής μας του αυτοκινητόδρομους τα γεφύρια  τα τρένα και τα λιμάνια την υγεία και την παιδεία του λάου.
Αυτοί θα προσπαθήσουν να πουλήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε συνάδελφοι και θα λένε ότι το κάνουν για το καλό μας. 
Η Κυβέρνηση πρέπει να βρει απέναντι της εδώ στη Δυτική Ελλάδα τη μαχητική απάντηση των εργαζομένων στην κοροϊδία που θέλει να πλασάρει.
Τη «δίκαιη ανάπτυξη» τη βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας μέσα από τους μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς ωράριο και ρεπό, τους χιλιάδες άνεργους οικοδόμους στους νομούς μας, τους χιλιάδες άνεργους συνολικά στην περιοχή μας, τη δίκαιη ανάπτυξη τους τη βιώνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που δεν μπορούν να μπούν ούτε στο ταμείο ανεργίας μετά τη λήξη της σεζόν, οι εμποροϋπάλληλοι μέσα από το τσάκισμα του ωραρίου και με δουλειά τις Κυριακές.
Γι’ αυτό το πραγματικό δίλημμα που έχει μπροστά του ο λαός είναι ένα: Ανάπτυξη για ποιον; Για την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων ή για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας;
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!! Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας, κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή, αγώνας και αντεπίθεση είναι η επιλογή μας !
Αγωνιζόμαστε για:
·                       Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

·                       Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 4ων μνημονίων. Αλλά και όσων αντεργατικών νομών έχουν ψηφιστεί πριν από τα μνημόνια , γιατί εμείς οι μεγαλύτεροι θυμόμαστε ότι το ξήλωμα των συντάξεων ξεκίνησε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη με το νόμο Σιουφα το 1991 ήρθε ο Σημίτης έβαλε και αυτός ένα λιθαράκι και όλοι οι επόμενοι που θα έσωζαν το λαό της μέχρι που φτάσαμε στα μνημόνια.

·                       Αγωνιζόμαστε για Επαναφορά των ΣΣΕ, συμβάσεις κλαδικές με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες που είχαμε τα χρόνια αυτά.

·                       Άμεση κάλυψη και επιδότηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Και η ανεργία να πιάνεται χρόνος συνταξιοδότησης.

·                       Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστειας.

·                       Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

·                       Έργα αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας στους νομούς μας.
·                       Εδώ και τώρα κατάργηση όλων των διοδίων στους μεγάλους οδικούς άξονες και τη γέφυρα Ρίου – Αντιρίου. Όλα τα μεγάλα έργα υποδομών να αξιοποιούνται προς όφελος του λαού.

·                       Αγωνιζόμαστε για Υγεία και Παιδεία αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, με μαζικές προσλήψεις που να καλύπτουν τις διευρυνόμενες ανάγκες στα νοσοκομεία της Αχαΐας της Αιτολοκαρνανιας της Ηλείας και όχι να βασιλεύει η ιδιωτική δραστηριότητα σους συγκεκριμένους χώρους. 

Αποφασίζουμε  για συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση και κινητοποίηση την ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού  στην Πάτρα.

 Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή σήμερα βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Για όλα τα παραπάνω συνάδελφοι απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους Οργάνωση λοιπόν και αγώνας με σύνθημα: Ή εμείς ή τα μονοπώλια!
Αυτή είναι η βασική διαχωριστική γραμμή που καθορίζει την οργάνωση της πάλης. Ή με τις ανάγκες του λαού ή με τα πλούτη των λίγων.