ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

Μεσολόγγι 5/12/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όταν η ΔΑΚΕ εξέφρασε πρώτη μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων των εκπαιδευτικών κριτική για λανθασμένους χειρισμούς στα εθνικά θέματα κάποιοι γνωστοί - άγνωστοι έσπευσαν να μας κατηγορήσουν στη λογική "όποιος διαφωνεί με εμάς είναι φασίστας".

Σήμερα που ξεδιπλώνεται σιγά σιγά το πραγματικό αφήγημα και οι επεκτατικές βλέψεις των γειτόνων μας, όλοι, ακόμη και οι κυβερνώντες, τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα!

Χθες ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζάεφ δήλωσε στη σκοπιανή βουλή ότι "δημιουργούνται προϋποθέσεις ακόμη και για πιθανή διδασκαλία της (σ.σ. λεγόμενης) μακεδονικής γλώσσας στη βόρεια Ελλάδα" και επεσήμανε ότι με τη συμφωνία υπάρχει η πιθανότητα η "μακεδονική" γλώσσα να διδάσκεται στη χώρα μας.



Δεν μας ενδιαφέρει αν η δήλωση έγινε για εσωτερική ή εξωτερική κατανάλωση.

Μας ενδιαφέρει ότι η συγκεκριμένη συνθήκη που υπογράφηκε στις Πρέσπες, έδωσε στο γείτονα το δικαίωμα γι αυτή την αξίωση και μας θλίβει η αφωνία των λαλίστατων των προηγούμενων μηνών...

Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι όποιος επιθυμεί να μάθει τη γλώσσα που μιλιόταν στην περιοχή της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων δεν έχει παρά να διδαχθεί τα αρχαία ελληνικά. Μάλιστα ως πρώτο βήμα προτείνουμε την επίσκεψη στη Βεργίνα και την μελέτη των επιγραφών στους μακεδονικούς τάφους.

Καμία υποχώρηση στο θέμα της γλώσσας και της εθνότητας που πλαστογραφεί την αλήθεια δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή!

ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών
Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας