ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
Δεν πάει άλλο μ’ αυτή την ΟΛΜΕ και μ’ αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες!
Αλλάζουμε την κατάσταση! Αξιοποιούμε τις αρχαιρεσίες για το Συνέδριο της ΟΛΜΕ!
Συναδέλφισσα συνάδελφε
Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Από αυτό το Συνέδριο θα εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας καθώς και αντιπρόσωποι για το 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικές αρχαιρεσίες. Απ’ αυτές θα κριθεί τι Ομοσπονδία θα έχουμε τα επόμενα 2 χρονιά. Όλοι εμείς που έχουμε αγανακτήσει με το ρόλο και τη στάση της ΟΛΜΕ όλα αυτά τα τελευταία χρόνια τώρα είναι στα χέρια μας να αλλάξουμε την κατάσταση στην Ομοσπονδία. Πάρε μέρος, δώσε τη μάχη ώστε ν’ αλλάξουν οι συσχετισμοί στο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Είναι κρίσιμο ζήτημα η συμμετοχή σου, αφορά τον αγώνα για την ίδια τη ζωή μας!
Όταν βλέπεις ότι οι “από πάνω” συνθλίβουν τα όνειρα και τις ζωές μας
τότε οι “από κάτω” κάτι πρέπει να κάνουν!

Το ελάχιστο από αυτό το “κάτι” είναι να οργανωθούμε, να αγωνιστούμε για το δίκιο μας, να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας. Η οργάνωση, η ενότητα, η κοινή δράση με τους άλλους εργαζόμενους, η αντιπαράθεση με τα μεγάλα συμφέροντα και την εξουσία τους, η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε το δίκιο μας και τις ανάγκες μας.
Αυτό που λέει η πλειοψηφία των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς ότι “αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ φύλλο δε θα κουνιόταν”, “μόνο το ΠΑΜΕ μπαίνει μπροστά για να οργανωθούν οι αγώνες” αυτό λοιπόν είναι ανάγκη να εκφραστεί ως πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην κάλπη.
Εν προκειμένω να εκφραστεί με την αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της “Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών” που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ για ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα, για την ανασύνταξη του κινήματος, τη λαϊκή αντεπίθεση.
Το προηγούμενο διάστημα τα σωματεία, οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ πρωτοστάτησαν σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, σε κάθε πρόβλημα που απασχολεί τους συναδέλφους.
Ø  Μπήκαμε μπροστά στις μαζικές, μαχητικές 3ήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών) ενάντια στην τροπολογία των απολύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Οι αγώνες μας έφεραν στο προσκήνιο το δίκαιο αίτημα για μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών. Στριμώξαμε την κυβέρνηση και αποκαλύψαμε την προεκλογική εξαπάτηση για μόνιμους διορισμούς σε βάθος 3ετίας! Κάτω από την δύναμη του συλλογικού αγώνα η κυβέρνηση αναγκάστηκε να θεσμοθετήσει την άδεια ανατροφής 3,5 μηνών αλλά και τις 15 επιπλέον ημέρες αναρρωτικής για βαριά νοσήματα.
Σ’ αυτούς τους αγώνες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την κυβερνητική βία, τα ΜΑΤ, και την καταστολή. Βρεθήκαμε όμως αντιμέτωποι και με συνδικαλιστικές ηγεσίες, ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ, που στήριξαν τις κυβερνητικές επιλογές, άνοιξαν το δρόμο με προτάσεις νόμου για δήθεν καλύτερα κριτήρια, υπονόμευσαν ανοιχτά τους αγώνες μας.
Το αίτημα για την μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αυτά επί της ουσίας δεν στηρίχθηκε και από εκείνες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ που πρότειναν κριτήρια διορισμού με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, δηλαδή την επαναφορά μια νέας επετηρίδας, διευκολύνοντας έτσι τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Κλιμακώσαμε την πάλη μας και δώσαμε συνέχεια σε συντονισμό μαζί με άλλους κλάδους του Δημοσίου για την άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης στην μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Αυτή η πρωτοβουλία, με συμμετοχή πάνω από 150 συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου και οι 2 κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν η πιο σημαντική προσπάθεια κοινής δράσης και συντονισμού, που έγινε ποτέ στο χώρου του Δημοσίου για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αυτή την προσπάθεια υπονομεύτηκε  όχι μόνο ο κυβερνητικός συνδικαλισμός αλλά και η ηγεσία των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Ο ανοιχτός πόλεμος, που έκαναν απέναντι στη προσπάθεια να οργανωθούν και να πετύχουν οι κινητοποιήσεις, ήταν πρωτοφανής. Οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στους χιλιάδες αναπληρωτές!
Ø  Οι ζωντανές δυνάμεις του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στάθηκαν απέναντι από τη συνδικαλιστική μαφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που τόσα χρόνια ήταν το δεξί χέρι των κομμάτων που υλοποιούσαν την αντεργατική πολιτική. Αυτή η μαφία επιδίωξε να γίνει ένα ακόμα συνέδριο - παρωδία, με νόθους αντιπροσώπους, με ιδιοκτήτες Ανωνύμων Εταιρειών. Να συμμετέχουν, παριστάνοντας τους εκπροσώπους των εργατών οι ίδιοι οι εργοδότες. Έδωσαν τη μάχη έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να ξεμπερδέψουν εδώ και τώρα από τη σαπίλα και τη σήψη της εργοδοτικής μαφίας, να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας των νόθων και των ανύπαρκτων συνδικάτων.
Η πλειοψηφία ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ με ψήφισμα τους στήριξαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, τον κύριο 8000€ και τους λοιπούς εργατοπατέρες. Η ηγεσία των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ σαν μην τρέχει τίποτα όλο αυτό το διάστημα ήταν απόντες από όλες τις κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος που απαιτούσαν να φύγουν οι εργοδότες από τα συνδικάτα. Απλοί θεατές ήταν οι ηγεσίες αυτών των δυνάμεων και στην ΟΛΜΕ, κρατώντας επί της ουσίας την ίδια στάση και γραμμή καθώς «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»… Αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει και στον κλάδο μας!
Ø  Δώσαμε τη μάχη για να μην περάσουν οι αντιδραστικές - αναχρονιστικές αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης στα Πανεπιστήμια. Οι αλλαγές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάνουν το Λύκειο πιο ταξικό, περιορίζουν τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, «εξαφανίζουν» μια ολόκληρη τάξη κάνοντας την προπαρασκευαστική για τις εξετάσεις. Το σχολείο που φτιάχνουν αναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη αφού γιγαντώνει την ανάγκη των μαθητών για φροντιστήριο. 
Με εκδηλώσεις – ενημερώσεις αποκαλύψαμε τα σχέδια της κυβέρνησης στους γονείς και τους μαθητές. Μαζί με την ΑΣΓΜΕ και τους συλλόγους γονέων, τις συντονιστικές επιτροπές των μαθητών σε όλη τη χώρα προχωρήσαμε σε συντονισμό και κοινή δράση ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν, ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ, στήριξαν την αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου, στήριξαν το σχολείο που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς, που κάνει το εκπαιδευτικό σύστημα ακόμα πιο ταξικό, προσδεδεμένο πιο αποτελεσματικά στις επιχειρηματικές ανάγκες και αξιώσεις. Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες συμφωνούν με την ουσία των αλλαγών που προωθούνται, τα κόμματα τους νομοθετούν παραπλήσια συστήματα.
Ø  Τα σωματεία μας μαζί με τις συνταξιουχικές οργανώσεις υπερασπίσαμε την δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Παλεύουμε να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που μας οδηγούν στη δουλειά μέχρι τα 67! Οι εκατοντάδες κινητοποιήσεις της περασμένης χρονιάς σηματοδότησαν τη δύναμη της πάλης μας, στρίμωξαν την κυβέρνηση, απέκρουσαν – καθυστέρησαν την αντιλαϊκή πολιτική. Αποτέλεσμα αυτών των αγώνων ήταν η μη εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς στους παλιούς συνταξιούχους.
Διεκδικήσαμε την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών,  προτάσσοντας μαζί με τις δικαστικές προσφυγές, κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας έτσι ώστε να δοθεί πολιτική λύση για όλους τους εργαζόμενους. Απαιτήσαμε την καταβολή του ποσού του 25% των αποδοχών και του υπολογισμού του στις συντάξιμες αποδοχές για τους συναδέλφους που ήταν σε διαθεσιμότητα.
Ø  Μπήκαμε μπροστά ώστε να μην εφαρμοστεί η αντιδραστική «αξιολόγηση» όλων των κυβερνήσεων. Με την καθοριστική συμβολή μας ακυρώθηκε στην πράξη τόσο η «αξιολόγηση» του Μητσοτάκη, όσο και του Βερναρδάκη – Γεροβασίλη. Αυτό δείχνει τη δύναμη μας απέναντι στις ηγεσίες στην ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ που βάζουν πλάτη για να περάσει η «αντιδραστική» αξιολόγηση. ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΕΚ στην ΟΛΜΕ και παρόλο την απόφαση πάνω από 35 ΕΛΜΕ για «απεργία – αποχή» στρώνουν το έδαφος να περάσει η αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ø  Μπήκαμε στην πρώτη γραμμή της μάχης για το δικαίωμα όλων των προσφυγόπουλων στην μόρφωση, για να ενταχθούν στα σχολεία με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό καθώς και τις υλικοτεχνικές υποδομές, σε όλη την Ελλάδα.
Πρωτοστατήσαμε με απεργίες και κινητοποιήσεις, όπως π.χ. αυτή στη Σάμο, για τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων που έχουν ξεριζωθεί απ’ τις χώρες τους εξαιτίας του πολέμου και της φτώχειας. Βάλαμε στο στόχαστρο την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της Ε.Ε. που με τις αποφάσεις τους εγκλωβίζουν χιλιάδες ανθρώπους σε άθλιες εγκαταστάσεις. Απαιτήσαμε το κλείσιμο όλων των hotspot, και τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.
Αυτές τις κινητοποιήσεις, με αυτό το πλαίσιο, χωρίς ίχνος ντροπής, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαρακτήρισαν «ρατσιστικές απεργίες».
Ø  Έχουμε σταθερά στο επίκεντρο της πάλης του την υπεράσπιση της ειρήνης, τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Με πολύμορφες εκδηλώσεις και διαδηλώσεις διατρανώσαμε την αντίθεση μας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., ενάντια στις βάσεις που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει σπείρει σε όλη τη χώρα, ενάντια στην αλλαγή συνόρων, ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν κριτήριο ψήφου!
Αποδεικνύουν ότι μόνο το ΠΑΜΕ μπορεί να γίνει αντίπαλο δέος!
 Για αυτό η ψήφος στην ΑΣΕ, η ενδυνάμωση του ΠΑΜΕ είναι άκρως απαραίτητη
αφορά κάθε συνάδελφο!
Η δική μας παρακαταθήκη είναι όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα. Είναι η δράση και η συμβολή μας στην ανάπτυξη της πάλης, στην διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας κόντρα στην μιζέρια, την υποταγή και το βάρος του αρνητικού συσχετισμού! Σ’ αυτό μπορεί να συμφωνήσει η πλειοψηφία των συναδέλφων, δηλαδή να έχουμε συνδικαλιστικές ηγεσίες και συνδικάτα που θα μπαίνουν μπροστά στον αγώνα χωρίς κυβερνητικές δεσμεύσεις και εξαρτήσεις.
Αυτοί που υπόσχονταν ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο «θα έσχιζαν τα μνημόνια»
τώρα δυναμώνουν την αντιλαϊκή επίθεση!
Τώρα όλοι μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, επιχειρηματικοί όμιλοι στηρίζουν κι εφαρμόζουν τους 1000 και πλέον μνημονιακούς νόμους που τσακίζουν τις ζωές μας. Όσο και να ψάξει κανείς ουσιαστικές διαφορές δεν θα βρει ανάμεσα τους. Γι’ αυτό επιχειρούν να στήσουν ψευτοδιλλήματα περί «προόδου και συντήρησης»! Θέλουν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στη λογική του «μικρότερου κακού», στην αντιλαϊκή στρατηγική που υπηρετούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μαζί με τα άλλα κόμματα - τσόντες του νέου διπολισμού, που πάντα οδηγεί στο «μεγαλύτερο κακό».
Να με ποιους στήνει την «προοδευτική συμμαχία» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:
       Με τους Νατοϊκούς, τον διαβολικά καλό Τράμπ και τους Αμερικάνους, που βάζουν φωτιά στην Ανατ. Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια.
       Με του ισχυρούς της Ε.Ε. που προετοιμάζουν νέο γύρο αντιλαϊκή επίθεσης και επιβάλουν καθεστώς μόνιμης εποπτείας για τις λαϊκές ανάγκες.
       Με τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους που δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ «συγχαρητήρια και εύγε» για την αντιλαϊκή πολιτική, όπως ο νόμος σε βάρος της λαϊκής κατοικίας, οι παγωμένοι μισθοί και η φοροληστεία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι συντάξεις πείνας στα βαθιά γεράματα.
Όλοι αυτοί είναι η πρόοδος;
Κραδαίνουν τον «μπαμπούλα του Μητσοτάκη» όταν την ίδια στιγμή έχουν βγάλει όλη τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του συστήματος και του Μητσοτάκη. Στη κυριολεξία του έχουν πάρει την «μπουκιά μέσα από το στόμα».
Απέναντι στις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές που στήνονται οι εργαζόμενοι μια επιλογή έχουν: Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική παντού, σε κάθε ευκαιρία. Στο κίνημα, στο σωματείο στις τοπικές – περιφερειακές εκλογές, στις ευρωεκλογές, όπου του δοθεί η ευκαιρία.
Παντού με ενιαίο κριτήριο καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική,
απαντάμε με σωματεία και αγώνες που παλεύουν ανυποχώρητα για τα δικαιώματα μας!
Παντού με ενιαίο κριτήριο που έχει να κάνει με την υπεράσπιση της ζωής μας
και των σύγχρονων αναγκών μας!
Στήριξε αποφασιστικά την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών!
Άλλαξε την κατάσταση στην ΟΛΜΕ!
Στήριξε - Ψήφισε