ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ


                                               

 



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με τα αποτελέσματα  των εκλογών (15/5/2019) ,για τους εκπροσώπους του κλάδου στο 19ο συνέδριο της ΟΛΜΕ.
Ψήφισαν 405, άκυρα – λευκά 26, έγκυρα 379.
ΕΛΑΒΑΝ:

ΨΗΦΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ %
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΑΜΕ)
83 (57)
22%   (16%)
1(0)
ΔΑΚΕ
142 (114)
37,5%  (32%)
2 (2)
ΑΣΚ
87 (152)
23% (43%)
1(2)
ΣΥΝΕΚ
62 (0)
16,5 % (0)
0
ΠΕΚ
5 (6)
1,5 % (2)
0




ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Στην παρένθεση τα αποτελέσματα των εκλογών για το 18ο συνέδριο ΟΛΜΕ και η ΣΥΝΕΚ για το 18ο ήταν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο με ΑΣΚ.


¨Έχουμε μια σημαντική και σαφή άνοδο   της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ της παράταξης με σαφή ταξικό αγωνιστικό προσανατολισμό. Έχουμε όμως τεράστια αναντιστοιχία της αντίδρασης του κλάδου σε σχέση με την οξύτατη επίθεση που δέχεται.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚ/ΚΩΝ θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για να οργανωθεί ένα κίνημα που θα αντιπαλεύει όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο σχολείο, (νέο λύκειο, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των εκ/κών, , την αξιολόγηση, κ.λ.π). Ένα κίνημα που θα απαιτεί την αναπλήρωση των απωλειών (13ο & 14ο μισθό κ.λ.π) τον μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών.
Ένα κίνημα που θα παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά , για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους  και τις συναδέλφισσες που στήριξαν με την εμπιστοσύνη τους το ψηφοδέλτιο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚ/ΚΩΝ. Απέναντι στις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές που στήνονται οι εργαζόμενοι μια επιλογή έχουν: Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική παντού, σε κάθε ευκαιρία. Στο κίνημα, στο σωματείο στις τοπικές – περιφερειακές εκλογές, στις ευρωεκλογές, όπου του δοθεί η ευκαιρία.
Παντού με ενιαίο κριτήριο καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική,
απαντάμε με σωματεία και αγώνες που παλεύουν ανυποχώρητα για τα δικαιώματα μας!
Παντού με ενιαίο κριτήριο που έχει να κάνει με την υπεράσπιση της ζωής μας
και των σύγχρονων αναγκών μας!

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 16/5/2019