Να μην ενταχθεί το ΕΠΑΛ Ναυπάκτου σε ΣΔΙΤ

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας σε συνεδρίασή του στις 3/3/09 στο Μεσολόγγι συζήτησε το θέμα της ένταξης της ανέγερσης της πτέρυγας των εργαστηρίων του ΕΠΑΛ - ΣΕΚ Ναυπάκτου (Έχει κριθεί ακατάλληλη για χρήση από το 2004) στο έργο ΣΔΙΤ 4, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπάκτου. Στη συνεδρίαση ήταν παρόντα και τα επτά μέλη του Δ.Σ. και κατέληξαν στην παρακάτω ομόφωνη απόφαση.

Ζητάμε από το Δήμο Ναυπάκτου να επανεξετάσει την απόφασή του και να αναιρέσει την ένταξη της πτέρυγας των εργαστηρίων στο έργο ΣΔΙΤ 4.
Θεωρούμε ότι η σύμβαση παραχώρησης που υπογράφηκε δεν προωθεί το δημόσιο συμφέρον και παραπέμπει στο πολύ μακρινό μέλλον το κτίσιμο της πτέρυγας.
Και αυτό γιατί:
α) Παραχωρείται ολόκληρο το σχολικό συγκρότημα (8 στρέμματα οικόπεδο και 3.000 τ.μ. κτίσμα) σε ιδιώτη για 50 χρόνια, με μοναδική δέσμευση να κτίσει την πτέρυγα (1000 τ.μ.) μέσα σε 10 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ το δημόσιο θα πληρώνει ενοίκιο για την χρήση ολόκληρου του σχολείου γι’ αυτά τα 50 χρόνια.
β) Ο ιδιώτης θα έχει την πλήρη χρήση του χώρου γι’ αυτά τα 50 χρόνια και θα μπορεί να στεγάσει όποια δραστηριότητα κρίνει συμφέρουσα γι’ αυτόν, στο χώρο, χωρίς ο δήμος και η σχολική επιτροπή να έχουν δικαίωμα να παρέμβουν.
γ) Το έργο έχει σοβαρές πιθανότητες να καθυστερήσει αφού για δεκάδες σχολεία που έχουν ενταχθεί στα ΣΔΙΤ εδώ και δύο χρόνια δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία κατασκευής τους. Αντίθετα το κτίσιμο της πτέρυγας του ΕΠΑΛ είναι εξαιρετικά επείγον.
Θεωρούμε αντίθετα ότι πρέπει να κατεδαφιστεί άμεσα η πτέρυγα από τη Νομαρχία Αιτ/νίας. Υπάρχει ήδη η σχετική μελέτη και τα αντίστοιχα χρήματα στον προϋπολογισμό του 2009. Κατόπιν να χρηματοδοτηθεί άμεσα και λόγω εκτάκτων αναγκών η ανέγερση της πτέρυγας με μελέτη που θα εκπονηθεί είτε από τον ΟΣΚ είτε από την Νομαρχία.