Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή

 ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους.
Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες με τη δουλειά λάστιχο και τους μισθούς ψίχουλα, μη δεχτείτε τη νέα βαρβαρότητα!
Το Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, κάθε Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο, σωματείο, συνολικά τους εργαζόμενους να πάρουν απόφαση για γενική απεργία Πανελλαδική-Πανεργατική σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 24 Νοέμβρη. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος.

Τέρμα πια στους εκβιασμούς, στα ψέματα και τις απάτες. Ο νέος γύρος επίθεσης που ξεκίνησε είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα. Η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε στο γνωστό φόντο των εκβιασμών και των απειλών προς τους εργαζόμενους είτε πάρει ως βάση το πόρισμα της Επιτροπής των «εμπειρογνωμόνων», είτε την «Κοινή Δήλωση» των κοινωνικών εταίρων, είτε τις «ευρωπαϊκές πρακτικές», οδηγούν: Στην εξάπλωση της εργασιακής ζούγκλας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στις ομαδικές απολύσεις, στον υποκατώτερο μισθό, στο λοκ άουτ, στον περιορισμό ή και την απαγόρευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σε νέους φόρους και χαράτσια, σε πλειστηριασμούς κι ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Η ζωή μας κάθε μέρα κάνει άλματα προς τα πίσω για να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλιακών ομίλων, των λίγων. Οι πάνω από 530 μέχρι σήμερα συνδικαλιστικές οργανώσεις, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα, που βγήκαν μπροστά και συμμετείχαν στα συλλαλητήρια στις 17 Οκτώβρη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και για το οξυμένο πρόβλημα των συλλογικών συμβάσεων, δείχνουν το δρόμο της οργάνωσης και της σύγκρουσης που πρέπει να ανοιχτεί μπροστά μας. Κατέθεσαν με τη μορφή πρότασης νόμου στη Βουλή το δικό μας πόρισμα. Το πόρισμα των εργαζομένων.
Απαιτούμε:
  • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων ετών.
  • Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • Την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
  • Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
  • Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
  • Να μπει φρένο στη φορολογία των εργαζομένων.
  • Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι,
Προσπεράστε τις φωνές του συμβιβασμού και της υποταγής που καλλιεργούν από κοινού κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία, τα κόμματα που υπέγραψαν το τρίτο μνημόνιο και οι συμβιβασμένες ηγεσίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ που κάθονται στους στημένους κοινωνικούς διάλογους, υπογράφουν «κοινά πορίσματα» και «κοινές ανακοινώσεις».
Δεν έχουμε τίποτα καλό να περιμένουμε από τη «διαπραγμάτευση», από τη «φιλευσπλαχνία» των εργοδοτών που δεν υπάρχει, από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται. Η «ανάπτυξή» τους θα ποτιστεί με το αίμα των παιδιών της εργατικής τάξης, που καταδικάζονται στην ανεργία, τη φθηνή εργασία και την δουλειά-λάστιχο!
Καμία αναμονή, καμία καθυστέρηση! Απαντάμε: 24 Νοέμβρη Γενική Απεργία!
Οκτώβρης 2016