Στατιστικά στοιχεία για τα αποτελέσματα


Γράφει ο Κατσαρός Κωνσταντίνος

Συνάδελφοι,
στους παρακάτω πίνακες αποτυπώνονται διαχρονικά τα αποτελέσματα των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια.
Με μια πρώτη ματιά βλέπουμε τα εξής:
  • επιβραβεύονται δυνάμεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων και παίρνουν ηχηρό μήνυμα όσοι αποκοιμίζουν με τη στάση τους τον κλάδο, φτάνοντας στο σημείο να στηρίζουν κυβερνητικές θέσεις...
  • τα ποσοστά της ΔΑΚΕ είναι σε συνεχή άνοδο (3 ποσοστιαίες μονάδες στο ΠΥΣΔΕ, μέχρι και 5.5 μονάδες στο ΚΥΣΔΕ) πράγμα που σημαίνει ότι η παράταξή μας έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των συναδέλφων ως η δύναμη ευθύνης αλλά και προοπτικής.
  • τα ποσοστά της "Συμμαχίας", ενός ετερόκλητου σχήματος που αποτελείται από κυβερνητικούς συνδικαλιστές (κατά δήλωσή τους σε πρόσφατη ανακοίνωση) αλλά και συναδέλφους άλλων τάσεων, σημείωσαν ραγδαία πτώση 15 μονάδων (στο ΠΥΣΔΕ) αλλά και ως "άθροισμα" στις υπόλοιπες κάλπες.
  • άνοδο σημειώνουν τα ποσοστά άλλων αριστερών παρατάξεων (ΑΣΕ, ΑΕΚ). 
Όσον αφορά στην εκπροσώπηση στο ΠΥΣΔΕ Αιτωλοακαρνανίας, η παράταξή της ΔΑΚΕ εκλέγει αιρετό τον συνάδελφο Θανάση Σαρδέλη που μαζί με το στέλεχος της δικιάς μας ΔΑΚΕ, τον συνάδελφο Πέτρο Πιτσιάκκα, θα εκπροσωπήσουν τους συναδέλφους από την 1η Ιανουαρίου με ήθος και συνέπεια. Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στο έργο τους.
Από την πλευρά της Συμμαχίας, αιρετός εκλέγεται ο συνάδελφος Κώστας Κούστας στον οποίο εύχομαι επίσης κάθε επιτυχία στο έργο του.
Δείτε στη συνέχεια συγκριτικούς πίνακες.