Σεμινάριο - εργαστήριο για το διαδίκτυο - ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!!



Η Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει σεμινάριο-εργαστήριο, σε συνεργασία με το Γραφείο Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον κ. Γεράσιμο Ρεπάσο, με θέμα:
Διαδίκτυο
οι δυνατότητες αξιοποίησης, κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισής τους
την Πέμπτη 24/11/2016 και ώρα 17:00
στο Γραφείο Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως
Μακρυκώστα 2, Πλατεία 5 Πρωθυπουργών, Μεσολόγγι

Βασική εισηγήτρια θα είναι η κ. Στέλλα Χρηστίδη, Επιστημονικά Υπεύθυνη στο Τμήμα Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου του 18 Άνω στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, που θα αναπτύξει τις διάφορες μορφές προβληματικής χρήσης του διαδικτύου, ειδικά από νέους, τις ψυχικές παραμέτρους που σχετίζονται με αυτές και την θεραπευτική αντιμετώπισή τους.
Το εργαστήριο θα γίνει με μικρή ομάδα εκπαιδευτικών (έως 12 άτομα), για το λόγο αυτό παρακαλείσθε να δηλώσετε άμεσα συμμετοχή στο e-mail της Α ΕΛΜΕ καθώς θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με:
Κώστας Κατσαρός: 6972609767
Γεράσιμος Ρεπάσος: 6945332609
Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό της κ. Χριστίδη.
Η Χρηστίδη Στέλλα είναι ψυχίατρος ενηλίκων ενώ κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας στις “Παθολογίες και Προβλήματα που Σχετίζονται με το Αλκοόλ”. Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και στην Κοινωνική Οικολογική Προσέγγιση των Προβλημάτων που Σχετίζονται με το Αλκοόλ (Μέθοδος Hudolin). Δραστηριοποιείται στο χώρο των εξαρτήσεων δουλεύοντας και εθελοντικά με οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα από το αλκοόλ, είναι Ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ ΕΣΚΟΠΑ (Ελληνικός Σύλλογος Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ) του οποίου έχει διατελέσει πρόεδρος την τετραετία 2011-2014.
Έχει εργαστεί ως ψυχίατρος στο Γ.Ν.Νίκαιας και από το Φεβρουάριο του 2011 εργάζεται στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω του Ψ.Ν.Α. Από τον Ιανουάριο του 2013 ανέλαβε Επιστημονική Υπεύθυνη στο Τμήμα Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου του 18 Άνω, ενώ από τον Αύγουστο 2014 ανέλαβε ως Επιστημονική Υπεύθυνη και το Ειδικό Πρόγραμμα Εξαρτημένων Γυναικών του 18 Άνω.
Κατέχει εμπειρία στη διάγνωση και θεραπεία του εθισμού στο Διαδίκτυο, καθώς αναλαμβάνει, σε συνεργασία με την θεραπευτική ομάδα του τμήματος, τη διαχείριση κλινικών περιπτώσεων εθισμένων ενηλίκων.
Συμμετέχει ως ομιλήτρια σε ιατρικά συνέδρια, σε συναντήσεις ενημέρωσης της κοινότητας και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει η Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω και το Τμήμα Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου που απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας και διαπραγματεύονται τον εθισμό στο διαδίκτυο. Σε συνεργασία με τα μέλη της θεραπευτικής ομάδας του Τμήματος Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης οργανώνοντας παρεμβάσεις σε σχολεία, σε ομάδες γονέων και σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, ενώ έχει γράψει άρθρα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με τον εθισμό στο διαδίκτυο.