ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΟΛΜΕ - ΔΟΕ

Συνάντηση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών με τον υπουργό Παιδείας
Συναίνεση στη συνέχιση και ένταση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της ΕΕ και του μνημονίου ζήτησε ούτε λίγο - ούτε πολύ από τους εκπαιδευτικούς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, κατά τη χτεσινή συνάντηση με τα Διοικητικά Συμβούλια της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. «Η πολιτική έχει συνέχεια», δήλωσε χαρακτηριστικά στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το περιεχόμενο της συνάντησης.

Σύμφωνα με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών, για το ζήτημα των αναγκαίων διορισμών η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας παρέπεμψε και πάλι το θέμα στους «θεσμούς», ενώ για την αξιολόγηση ο Κ. Γαβρόγλου επανέλαβε πως θα προχωρήσει η αξιολόγηση των στελεχών και η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας (που ενέχει και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών), επικαλούμενος μεταξύ άλλων ότι η αξιολόγηση «πέτυχε» στα πανεπιστήμια!
Δεν υπήρξαν συγκεκριμένες απαντήσεις σε ζητήματα όπως η αναγκαία πρόσληψη αναπληρωτών και το να μην απολυθεί κανένας αναπληρωτής, η κατάργηση των υπουργικών αποφάσεων για τα ολοήμερα σχολεία, η ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης για τις ανάγκες των σχολείων και άλλα ζητήματα που απασχολούν τη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, «ο υπουργός, αφού άκουσε με προσοχή τις θέσεις των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, επιφυλάχθηκε, για τις περισσότερες από αυτές, να απαντήσει σε επόμενη συνάντηση μαζί τους, αφού πρώτα μελετήσει τα αιτήματά τους, ολοκληρώσει την ενημέρωσή του στα εκπαιδευτικά θέματα και σχηματίσει πλήρη και σαφή εικόνα για τα ζητήματα της Παιδείας και των εκπαιδευτικών»...
Σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό για τις αλλαγές στην Εκπαίδευση, όπως προκύπτει, προχωρά με δεδομένες τις μνημονιακές δεσμεύσεις, εν αναμονή της νέας έκθεσης του ΟΟΣΑ και με βάση τις διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς». Με βάση αυτά διαμορφώθηκε και το τριετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο, όπως είπε ο υπουργός στους εκπαιδευτικούς, θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.