Στο σύνολο των μαθημάτων οι επαναληπτικές του Σεπτέμβρη

Παρέμβαση για θέματα πανελλαδικών εξετάσεων
Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη αντιπροσωπεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, για θέματα που αφορούν τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των γονιών, σε ό,τι αφορά τις επαναληπτικές εξετάσεις, ενημερώθηκαν πως θα έχουν μεν οι μαθητές που αρρωσταίνουν τη δυνατότητα να επαναλάβουν τις εξετάσεις το Σεπτέμβρη, όχι όμως μόνο στο μάθημα που δεν συμμετείχαν λόγω προβλήματος υγείας, αλλά στο σύνολο των μαθημάτων.

Οπως αναφέρει σε Δελτίο Τύπου η ΑΣΓΜΕ, «σχετικά με τον αριθμό των εισακτέων, μας ανέφερε κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να αλλάξει, γιατί το αίτημα των πανεπιστημίων είναι για πολύ μεγαλύτερες μειώσεις».
Σημειώνεται πως δυο μέρες αργότερα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε αλλαγή του αριθμού εισακτέων, λέγοντας πως η μείωσή τους «θα εφαρμοστεί σταδιακά και για φέτος θα περιοριστεί στους 500 για όλες τις σχολές αντί της αρχικής μείωσης κατά 1.000 θέσεις (π.χ. στο σύνολο των Ιατρικών η μείωση θα είναι 110 θέσεις αντί των 220 θέσεων)».