ΙΠ Μεσολογγίου,9-7-2017

               Αρ.Πρωτ.: 123
 
Α΄ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ


ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε.)
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου
Ελ. Πολιορκημένων 45
30 200 Ι. Π. Μεσολογγίου
http://1elmeait.blogspot.gr
e-mail:        1elme.ait@gmail.com
Πληρ.:         Κούστας Κώστας
Τηλ.:            6945377725

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει την καθαίρεση από το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας, συναδέλφου Καφίδα Γεωργίας.

Το έγκλημα της συναδέλφου που έχει βραβευτεί πολλές φορές για το έντονο έργο της στην τοπική κοινωνία, ήταν ότι επιθυμούσε να παραμείνει ανοικτό το σχολείο της! Κατηγορήθηκε όμως από τον Διευθυντή ΔΕ Ευρυτανίας ότι για να μην κλείσει το σχολείο δήλωσε ψευδή αριθμό μαθητών. Η κατηγορία υιοθετήθηκε δυστυχώς και από τα δύο διορισμένα μέλη του ΑΠΥΣΔΕ και έτσι με ψήφους 3-2 η Διευθύντρια καθαιρέθηκε!

Αυτή η απόφαση, εκθέτει ανεπανόρθωτα την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘ και δείχνει πως αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες την λειτουργία των σχολείων και ιδιαίτερα αυτών που λειτουργούν στις απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές της χώρας κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ο αγώνας, η έγνοια και το πάθος των εκπαιδευτικών, σαν της συναδέλφου Καφίδα Γεωργίας, να κρατήσουν ζωντανά τα σχολεία στις εσχατιές της χώρας μας, να στηρίξουν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τη βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών είναι ψιλά γράμματα για τον Διευθυντή ΔΕ Ευρυτανίας, την πλειοψηφία του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Ο ΔΔΕ Ευρυτανίας, κ. Λουκάς Δημητρίου, μάλιστα γράφει ότι «η άσκηση των καθηκόντων της Διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας κ Καφίδα Γεωργίας αποβαίνει σε βάρος των εκπαιδευτικών και της πληρέστερης εκπαίδευσης των μαθητών»! Προφανώς, αν κλείσει το ΕΠΑΛ, η εκπαίδευση των μαθητών θα είναι πλήρης!

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να ακυρώσει εδώ και τώρα την απαράδεκτη απόφαση του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας.

Για την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας


Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γραμματέας

Κούστας Κώστας                                                                 Κατσαρός Κώστας