ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του 18ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ



Γράφει ο Κωνσταντίνος Κατσαρός
σύνεδρος με τη ΔΑΚΕ
Μεσολόγγι, 7/7/2017
18ο Συνέδριο ΟΛΜΕ – Αποτελέσματα εκλογών
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 18ου συνεδρίου ΟΛΜΕ με την εκλογή νέου ΔΣ. Τα αποτελέσματα είναι τα εξής (σε αντιπαράθεση με αυτά του 2015):
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ Δ.Σ. ΟΛΜΕ

2017
2015
Ψήφισαν
388
379
Έγκυρα
387
375
Άκυρα-Λευκά
1
4
ΕΛΑΒΑΝ
Ψήφοι
Έδρες
Ψήφοι
Έδρες
ΔΑΚΕ
119
3
84
3
ΣυνΕκ
87
3
133
4
Παρεμβάσεις
64
2
66
2
ΑΣΕ (ΠΑΜΕ)
55
2
51
2
ΠΕΚ
36
1
27
0
ΑΡΕΝ
14
0

Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις
9
0
13
0
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
2
0
1
0
Αντεπίθεση Εκπαιδευτικών
1
0

Στα αποτελέσματα καταγράφεται καταρχήν η μεγάλη άνοδος της ΔΑΚΕ. Αυτή οφείλεται στο ότι σε ολόκληρη τη χώρα (εκτός από τη δική μας ΕΛΜΕ που έχει …ιδιαιτερότητες) η ΔΑΚΕ έπεισε ότι είναι η υπεύθυνη και αγωνιστική δύναμη κόντρα στις κυβερνητικές πολιτικές. Έπεισε ότι είναι η αξιόπιστη συνδικαλιστική λύση που με ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις μπορεί να σταθεί κόντρα στην κυβερνητική λαίλαπα που έχει διαλύσει ό,τι είχε μείνει όρθιο στο χώρο της εκπαίδευσης.

Καταγράφεται επίσης μεγάλη πτώση των ΣυνΕκ, που είναι η συνδικαλιστική δύναμη που έχει κατηγορηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη για κυβερνητικό συνδικαλισμό και είναι κυρίως υπεύθυνη για την απενεργοποίηση του κλάδου στην τελευταία διετία. Θυμίζω ότι στην περιοχή μας η παράταξη των ΣυνΕκ συμμετείχε σε κοινό ψηφοδέλτιο με τις υπόλοιπες αριστερές συνιστώσες (εκτός ΠΑΜΕ) καταφέρνοντας να εκλέξει αντιπρόσωπο…
Τέλος, καταγράφεται άνοδος της ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ) που μπαίνει στο ΔΣ της ΟΛΜΕ μετά την απουσία της προηγούμενης διετίας.

18ο Συνέδριο ΟΛΜΕ – Οι ομιλίες
Στο συνέδριο επιβεβαιώθηκε η σαρωτική υπεροχή της ΔΑΚΕ έναντι των υπόλοιπων παρατάξεων.
Όλοι οι ομιλητές παρουσίασαν τις θέσεις της παράταξης ασκώντας σκληρή κριτική τόσο στους κυβερνητικούς συνδικαλιστές (όπου κι αν κρύβονταν) όσο και στις υπόλοιπες παρατάξεις που δήλωσαν εξαρχής «παρατηρητές» στο ΔΣ της περιόδου 2015-2017.
Κατέρρευσε ο μύθος της σύμπλευσης με την παράταξη των ΣυνΕκ και είναι χαρακτηριστικές και απόλυτα τεκμηριωμένες οι ομιλίες των στελεχών του Προεδρείου της ΟΛΜΕ προερχόμενων από τη ΔΑΚΕ που βρίσκονται ήδη αναρτημένες στο διαδίκτυο και παραθέτω πιο κάτω τους συνδέσμους ώστε να μπείτε να τις …απολαύσετε!
Ομιλία της Ελευθερίας Πάνου (εκ μέρους της ΔΑΚΕ): https://www.youtube.com/watch?v=AcS0O7ACeBk
Ομιλία του Θεόδωρου Τσούχλου (ΔΣ ΟΛΜΕ): https://www.youtube.com/watch?v=ahYis6DwYYo
Ομιλία του Νικηφόρου Κωνσταντίνου (ΔΣ ΟΛΜΕ): https://www.youtube.com/watch?v=9rcSFP-PQoE
Ομιλία του Νίκου Παπαχρήστου (ΔΣ ΟΛΜΕ): https://www.youtube.com/watch?v=Aqw7BfpmOBk
Φυσικά μίλησαν ακόμη δεκάδες συνάδελφοι ΔΑΚίτες, που παρουσίασαν επαρκώς τις θέσεις μας αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη και καταγραφή όπως στο προηγούμενο 17ο συνέδριο (γιατί άραγε;…) και δεν είναι δυνατόν να παραθέσω τα όσα είπαν.
Περιληπτικά, για όσους δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να δείτε τις παραπάνω ομιλίες, οι θέσεις μας όπως διατυπώθηκαν ήταν οι παρακάτω:
Για τη συγκρότηση προεδρείου:
Πάγιο αίτημα των δυνάμεων της αριστεράς επί σειρά ετών ήταν η ανατροπή των συσχετισμών. Οι συνάδελφοι στο 17ο συνέδριο τίμησαν τις αριστερές δυνάμεις και εξέλεξαν 8 αριστερούς στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, δίνοντας στη ΔΑΚΕ το ρόλο του ελέγχου των αποφάσεων της πλειοψηφίας.
Στη συγκρότηση του Προεδρείου δεν υπήρξε καμία συμφωνία. Η πρόταση της ΔΑΚΕ είναι πάντα σταθερή και συγκεκριμένη: Αναλογικό αντιπροσωπευτικό Προεδρείο. Οι Παρεμβάσεις και το ΠΑΜΕ αρνήθηκαν να συμμετάσχουν. Οι 4 (και μετά τη διάσπαση των ΣυνΕκ 5) συνάδελφοι δήλωσαν παρατηρητές!
Για τις δράσεις:
Οι αριστερές παρατάξεις κατέθεταν πάντα ένα κείμενο και ζητούσαν την πλήρη αποδοχή του, αλλιώς δεν έμπαιναν σε συναινετικές αποφάσεις.
Η ΔΑΚΕ υπερψήφισε το 95% των κειμένων της ΟΛΜΕ, είτε με τη μία είτε με την άλλη παράταξη, γιατί ήθελε να παραχθεί έργο. Δεν θα έβγαινε κανένα κείμενο αν δεν στήριζε η ΔΑΚΕ και αυτό είναι γνωστό σε όλους!
Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι ενδιαφέρονταν μόνο την παραταξιακή τους επιβίωση! Έφτασαν στο σημείο να καταψηφίζουν κείμενα της ΑΔΕΔΥ ως κεντρικές εισηγήσεις μόνο και μόνο επειδή κατέβηκαν ως συναινετικά κείμενα της ΔΑΚΕ, και στη συνέχεια να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις κάτω από αυτές τις εισηγήσεις! Καμία συνέπεια!!!
Με πρόταση της ΔΑΚΕ έγιναν συνδιασκέψεις και άλλες συναντήσεις με τους συναδέλφους.
Κάναμε το καθήκον μας. Δεν έχουμε να απολογηθούμε για τίποτε. Είχαμε καθαρές θέσεις.
Για την τεχνική εκπαίδευση:
Θέση των αριστερών δυνάμεων είναι η κατάργηση της τεχνικής εκπαίδευσης μέσω του 12χρονου ενιαίου σχολείου.
Η ΔΑΚΕ προτείνει 2 ισχυρούς, αυτόνομους και ισοδύναμους πυλώνες: γενική και τεχνική εκπαίδευση.
Οι αριστερές παρατάξεις ξεφτίλισαν την ΟΛΜΕ όταν κλήθηκε από τον υπουργό να καταθέσει πρόταση για την τεχνική εκπαίδευση, αφού ενώ είχε ψηφιστεί από τις αριστερές δυνάμεις το ενιαίο 12χρονο σχολείο, δεν υπήρχε η επιθυμία σύμπλευσης ούτε και με τις ΣυνΕκ για να βγει έστω μια σελίδα με τη θέση αυτή! Δόθηκε έτσι με τη στάση τους η ευκαιρία δράσης στη διασπαστική ΟΛΤΕΕ που κατέθεσε τις θέσεις της!
Για τον εθνικό διάλογο:
Η ΔΑΚΕ πιστεύει σε έναν πραγματικό και ειλικρινή διάλογο. Όχι όμως σε αυτό το διάλογο του Λιάκου που γίνονταν εν κρυπτώ σε κλειστά γραφεία και με ορισμένους.
Πήγαμε και θα πηγαίνουμε στις επιτροπές που προβλέπονται θεσμοθετημένα από τη Βουλή, όπως η μορφωτικών υποθέσεων.
Εφόσον υιοθετούνταν η εμμονή των Παρεμβάσεων και του ΠΑΜΕ για αποχή από το διάλογο, θα είχε εκτεθεί ο κλάδος για μια ακόμη φορά ως αντιδραστικός και αρνητικός και αυτό θα ήταν η πλήρως αιτιολογημένη δικαιολογία της κυβέρνησης για όσα προτίθεται να εφαρμόσει.
Η ΔΑΚΕ με την υπεύθυνη στάση της απέδειξε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμούσε το διάλογο.
Για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης:
Θέση της ΔΑΚΕ ήταν η απόσυρση του νόμου και η δρομολόγηση διαλόγου για σύνθεση νέου νόμου επιλογής στελεχών. Αυτή η θέση δεν άρεσε στις παρατάξεις που ήθελαν show με τους καθηγητές στα σχολεία. Συντάχθηκαν εύκολα όμως με μια απαράδεκτη για τριτοβάθμιο σωματείο ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ που μπέρδεψε το υπόλοιπο δημόσιο με την εκπαίδευση, την ώρα που είχαμε συγκεκριμένη ψηφισμένη κλαδική θέση ως ΟΛΜΕ.
Συνολικά:
Μειώνονται μισθοί και συντάξεις. Κόβεται η προσωπική διαφορά.
Οι αναπληρωτές συμπορεύτηκαν με τις θέσεις μας και γύρισαν την πλάτη στις υπόλοιπες παρατάξεις. Καλύψαμε χιλιάδες αναπληρωτές με την πρότασή μας για συνδυασμό ποσοστό αναπληρωτών και επιτυχόντων ΑΣΕΠ.
Την περασμένη διετία θα διορίζονταν 20000 εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με δηλώσεις των κυβερνώντων. Τώρα οι διορισμοί πήγαν για το 2020!
Τα ψέματα είχαν κοντά πόδια. Παρεμβάσεις, ΑρΕν και ΠΑΜΕ δεν κέρδισαν τίποτε ουσιαστικά παρά τη φθορά των ΣυνΕκ.
Ο κλάδος αντάμειψε τη ΔΑΚΕ για τη συνέπειά της. Η ΔΑΚΕ μετά από μια διετία ξανά στην πρώτη θέση, εκεί που βρισκόταν από το 2003, στην πρώτη θέση 15 χρόνια συνέχεια.
Δεν κάνουμε κυβερνητικό συνδικαλισμό. Οι συνάδλεφοι μας ψηφίζουν γιατί είμαστε δίπλα τους.
Στο 90% των ΠΥΣΔΕ έχουμε αιρετούς εκπροσώπους, σε 2 από αυτά μάλιστα έχουμε και τους δύο αιρετούς, στο 80% των ΑΠΥΣΔΕ, στις μισές από τις ΕΛΜΕ ο πρόεδρος είναι από τη ΔΑΚΕ, σε πάνω από 60 ΕΛΜΕ η ΔΑΚΕ είναι πρώτη δύναμη.
Όλοι έχουν δικαίωμα να πιστεύουν προσωπικά ό,τι θέλουν προσωπικά. Προέχει όμως ο σεβασμός στην άποψη της πλειοψηφίας. Οφείλεται σεβασμός στο 95% των Ελλήνων που είναι ορθόδοξοι!
Θα αγωνιστούμε για μια εθνική, ορθόδοξη, λαϊκή παιδεία, σε ένα ισχυρό δημόσιο σχολείο. Ήρθε η ώρα για την ανατροπή! Θα αλλάξουν πολλά και δεσμευόμαστε γι αυτό.
Υπάρχει πλέον συγκεκριμένο σχέδιο να χτυπηθεί η θρησκεία, η γλώσσα και η ιστορία μας. Δεν θα το επιτρέψουμε!
Διεκδικούμε ολοκληρωμένη μόρφωση για τα παιδιά μας χωρίς ιδεοληψίες και περιορισμούς που θέλουν να επιβάλλουν οι μειοψηφίες της κοινωνίας!

Στην ομιλία μου εστίασα κυρίως σε τρία θέματα:
·               Τεχνική εκπαίδευση: Όλες οι αριστερές παρατάξεις επιθυμούν τη διάλυση της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Η θέση τους είναι υπέρ ενός Ενιαίου 12χρονου σχολείου για όλους τους μαθητές, θέση που μάλιστα τείνει να υιοθετήσει σήμερα και το υπουργείο. Εδώ και χρόνια, προκαλώ συνεχώς είτε στην περιοχή μου είτε στα συνέδρια και τις συνελεύσεις προέδρων να πουν προκαταβολικά τι σημαίνει αυτή η θέση τους και τι προτείνουν για τους χιλιάδες καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που θα περισσέψουν αν εφαρμοστεί. Φυσικά δεν έχω πάρει απάντηση. Φοβάμαι λοιπόν ότι κάποιοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν εκ των υστέρων, εύχομαι να μην είναι σύντομα…
Πάγια θέση της ΔΑΚΕ είναι η ενίσχυση της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Θυμίζω ότι οι αλλαγές σε αυτή ήταν η κύρια αιτία σύγκρουσης με τον ανεκδιήγητο Αρβανιτόπουλο, την ώρα που σήμερα δεν κουνιέται φύλλο… Απαιτούμε την απόσυρση όλων των μέτρων που εισήχθησαν και ουσιαστικά διαλύουν την τεχνική εκπαίδευση. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες θα καταθέσουμε.
·               Αναπληρωτές: Στο συνέδριο ακούστηκε ότι είναι συνήθης τακτική οι απολύσεις των αναπληρωτών κάθε καλοκαίρι. Αυτό δεν αμφισβητείται φυσικά από κανένα. Όμως, το περασμένο καλοκαίρι λόγω μείωσης ωρών διδασκαλίας ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ 3000 αναπληρωτές χωρίς να επαναπροσληφθούν ποτέ! Αυτό φυσικά δεν είναι σύνηθες… Δεν είναι σύνηθες επίσης το γεγονός ότι δεν ακούστηκε ότι διεκδικούμε ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ για τους αναπληρωτές που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες… Πολύ φοβάμαι ότι αυτοί που ξέχασαν τους αναπληρωτές δεν θα τους θυμηθούν ούτε και μετά τις επερχόμενες αλλαγές για το νέο λύκειο… Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί!
·               Ειδική Αγωγή: Είχαμε την ευκαιρία να υποδεχτούμε στην περιοχή μας τον Υφυπουργό κ. Μπαξεβανάκη για τα εγκαίνια μιας σχολικής μονάδας ειδικής αγωγής. Την ώρα που εμείς του παραδώσαμε υπόμνημα διαμαρτυρίας, αυτός μας μοίρασε υποσχέσεις… Δεν άργησε όμως να φανεί η στόχευση της συγκεκριμένης κυβέρνησης και οι παρεμβάσεις της είναι διαλυτικές ακόμη και σε αυτόν τον ιδιαίτερο τομέα της ελληνικής εκπαίδευσης…
Απαιτούμε άμεσα αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής και έχουμε σχέδιο να προτείνουμε.
Γνώριζα φυσικά τις ολοκληρωμένες προτάσεις που θα κατέθετε η ΔΑΚΕ για την τεχνική εκπαίδευση και την ειδική αγωγή και θα μιλήσουμε γι αυτές αργότερα.

Όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις αναλώθηκαν κυρίως σε απολογίες για τη στάση τους που ουσιαστικά εμπόδιζε, όταν δεν διέλυε, τη λειτουργία του ΔΣ και είχε ως μόνο στόχο το παραταξιακό κέρδος από τα κομμάτια που θα «ξεκολλούσαν» κυρίως από την παράταξη των ΣυνΕκ που βρέθηκε σε αποσύνθεση…
Καμία πρόταση για τίποτε! Καταγγελίες επί καταγγελιών και καμία γόνιμη θέση!
Και φυσικά η μόνιμη επωδός: η ΔΑΚΕ συμπλέει με τα ΣυνΕκ…
Ζήσαμε μεγάλες στιγμές για μια ακόμη φορά!


18ο Συνέδριο ΟΛΜΕ – Απίστευτο κλείσιμο!
Είχα την τιμή να οριστώ από την παράταξη της ΔΑΚΕ Πρόεδρος της επιτροπής «Τύπου, Αποφάσεων και Ψηφισμάτων» του συνεδρίου. Η επιτροπή αυτή θα συγκέντρωνε τα ψηφίσματα και τις προτάσεις παρατάξεων και συνέδρων για να προχωρήσει στις όποιες συνθέσεις, όταν μπορούσαν να γίνουν, και θα πρότεινε στο σώμα την ψήφιση ή όχι των αποτελεσμάτων (προτάσεις και ψηφίσματα) χωρίς φυσικά η θέση της να είναι δεσμευτική.
Στην επιτροπή συμμετείχαν με τους εκπροσώπους τους συνολικά 7 παρατάξεις. Είχαμε δύσκολο έργο αφού μέχρι και μισή ώρα πριν την επίσημη παράδοση των «πορισμάτων» μας, συνεχιζόταν η ροή προς εμάς θέσεων και ψηφισμάτων. Έτσι, και με δεδομένη την ύπαρξη 13 επεξεργασμένων ψηφισμάτων, αποφασίσαμε να προωθήσουμε όλα τα υπόλοιπα ψηφίσματα και προτάσεις που δεν είχαμε δει καλά στο προεδρείο του συνεδρίου ώστε να τεθούν στην ολομέλεια και εκεί να αποφασιστεί …η τύχη τους. Αυτή η απόφαση ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ.
Να σημειώσω εδώ ότι πέρασαν τελικά με μεγάλη πλειοψηφία, αν και επί της αρχής υπήρχαν πολλές ενστάσεις, προτάσεις – ψηφίσματα που τέθηκαν από την πλευρά της ΔΑΚΕ για τους καθηγητές Πληροφορικής, Αγγλικών και άλλων ξενόγλωσσων αλλά και για την τεχνική εκπαίδευση και την ειδική αγωγή. Η δικαιολογία της πρώτης αλλά σθεναρής άρνησης να περάσουν τα ψηφίσματα, ήταν ότι είναι συντεχνιακά ή έχουν περάσει άλλες προτάσεις παρόμοιες.
Στην ολομέλεια, πλέον, η συνήθης διαδικασία είναι η ψήφιση των προτάσεων και μετά των ψηφισμάτων. Τέθηκε όμως από τις Παρεμβάσεις και το ΠΑΜΕ το θέμα να γίνει ανάποδα η διαδικασία, θέμα που απορρίφθηκε μετά από ψηφοφορία στο σώμα.
Αυτό και μόνο το γεγονός προκάλεσε αναστάτωση, αφού δεν …«άρεσε».
Ως πρώτη αντίδραση, οι Παρεμβάσεις κατέθεσαν λίστα 34(!!!) ομιλητών για την πρώτη πρόταση που θα συζητούνταν (!!!), θέλοντας προφανώς να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στη διεξαγωγή της συζήτησης αλλά και στη συνέχιση του συνεδρίου!
Ως αντιπερισπασμό, η ΔΑΚΕ παρουσίασε λίστα 85 (!!!) ομιλητών για το ίδιο θέμα, πράγμα που προκάλεσε την οπισθοχώρηση των Παρεμβάσεων και την ομαλή συνέχιση (σε πρώτη φάση) της συζήτησης.
Όμως, δυστυχώς, οι παρατάξεις των Παρεμβάσεων, της ΑρΕν και του ΠΑΜΕ, δεν ήθελαν με τίποτε να συζητηθούν φλέγοντα θέματα που εισάγονταν σιγά σιγά και σε κάθε ευκαιρία προκαλούσαν αναταραχή με δήθεν ενδοαριστερούς τσακωμούς, αποχωρήσεις μαϊμού (ΠΑΜΕ κατά τις 3 το πρωί) ή και κανονικές (πάλι το ΠΑΜΕ κατά τις 5-5:30 το πρωί).
Οι υπόλοιποι παρόντες είχαν την τακτική να μην ψηφίζουν τίποτε! Έφτασαν σε σημείο να μην ψηφίσουν θέσεις για την τεχνική εκπαίδευση, τους ξενόγλωσσους, τους αναπληρωτές και την απόλυτα τεκμηριωμένη 4σέλιδη πρόταση - πόρισμα για την ειδική αγωγή που κατατέθηκε από συνάδελφο της ΔΑΚΕ και είχε υπερψηφιστεί ακόμη και από τον πρόεδρο των αναπληρωτών ειδικής αγωγής!
Το τελευταίο θέμα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και η ΔΑΚΕ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία στην οποία καταγράφηκαν όσοι έβαλαν την παράταξη πάνω από το συμφέρον του κλάδου και ξεσκεπάστηκε ο ρόλος του καθενός!
Δυστυχώς, πολλά πορίσματα που αφορούσαν την Τεχνική Εκπαίδευση, τους αναπληρωτές, τους καθηγητές Πληροφορικής και τους ξενόγλωσσους, και άλλες πολλές περιπτώσεις, δεν συζητήθηκαν στη ΓΣ λόγω έλλειψης απαρτίας. Είναι σίγουρο ότι θα επανέλθουν και θα ψηφιστούν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, όσο κι αν προσπάθησαν κάποιοι να τα αποφύγουν. Είναι απαίτηση του κλάδου να περάσουν έστω και ως αποφάσεις του ΔΣ, κόντρα στα παιχνίδια που θέλησαν να παίξουν μερικοί
Μπροστά στο φαινόμενο που δημιουργήθηκε πρωτοφανώς, οι συνάδελφοι των Παρεμβάσεων είχαν το θράσος να φωνάξουν το σύνθημα «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» την ώρα που στο συγκεκριμένο συνέδριο έκαναν το παν για να «ρίξουν» τους εργαζόμενους μπροστά στην παραταξιακή τους επιβίωση!
Αμέσως ενώσαμε τις φωνές μας, αφού εμείς εννοούσαμε κάθε λέξη σε αυτό το σύνθημα, και οι εμβρόντητοι συνάδελφοι των Παρεμβάσεων προέβησαν σε μια πρωτοφανή και εμετική απρέπεια!
Φώναξαν 3-4 φορές το σύνθημα «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, Μελιγαλάς»!!, αν και κάποιοι πιο ψύχραιμοι επενέβησαν μάλλον και τους σταμάτησαν γρήγορα! Ήταν το πιο άθλιο κλείσιμο που θα μπορούσαν να κάνουν οι συγκεκριμένοι που τόλμησαν να εκστομίσουν τέτοιο σύνθημα, και που δυστυχώς είχα την ατυχία (ίσως τελικά και …τύχη για να καταλάβω για άλλη μια φορά ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι…) να ακούσω στις 7 το πρωί!
Δεν κάνω κανένα επιπλέον σχόλιο για το συγκεκριμένο γεγονός που ήδη συζητείται στον κλάδο και θα αποτελεί πλέον τη σφραγίδα των άκρων που το εκστόμισαν!
Αυτά τα λίγα (πολλά) συνέβησαν τις 3 μέρες συζητήσεων στο συνέδριο, που είχε το αποτέλεσμα που προανέφερα.
Ανοίγει σίγουρα μια νέα σελίδα στην ΟΛΜΕ, που καλείται εκ νέου να ενεργοποιηθεί μετά το λήθαργο της τελευταίας διετίας. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή και πάλι συνεχώς.