ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 27/11/2021

Ο κατήφορος του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού στην ΟΛΜΕ  δεν έχει τέλος!!!!

Η ενημερωτική  ανακοίνωση της πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ,ΣΥΝΕΚ)  για την πραγματοποίηση της  “ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ” αποδεικνύει πως επιδιώκουν την βίαιη  μετάλλαξη της Ομοσπονδίας     σε μακρύ χέρι  της  κρατικής και κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση .

Ως ΑΡΕΝ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ )

  1. Καταγγέλλουμε την απόφαση της ΟΛΜΕ με τον ιδιαίτερο συμβολισμό της, που ανακοινώνει πως δεν μπορούν να συμμετέχουν εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ με επίδειξη rapid test, αποκλείοντας  από τη Γ.Σ των Προέδρων τούς ανεμβολίαστους  εκπροσώπους  των ΕΛΜΕ, στο όνομα των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 Η ανακοίνωση αυτή μετατρέπει την ΟΛΜΕ  σε συμπλήρωμα του αντιδραστικού κυβερνητικού αφηγήματος, που επιχειρεί να μεταθέσει στους ανεμβολίαστους τις εγκληματικές της ευθύνες για τη μη λήψη μέτρων για τον κορονοϊό σε Δημόσια Υγεία, Παιδεία, χώρους εργασίας και ΜΜΜ, και για το γεγονός ότι στον τρίτο χρόνο της πανδημίας δεκάδες συνάνθρωποί μας πεθαίνουν κάθε μέρα αβοήθητοι στα ράντζα, χωρίς κρεβάτια ΜΕΘ. Κατά την ΟΛΜΕ οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ μπορούν να εργάζονται στα σχολεία, να μετακινούνται με  rapid test κλπ, αλλά δεν μπορούν να συμμετέχουν μεταξύ άλλων στις συνδικαλιστικές και συλλογικές διαδικασίες.  Η ΟΛΜΕ επιλέγει την πλήρη υιοθέτηση των αντιδραστικών και διχαστικών πρωτοκόλλων της κυβέρνησης απέναντι στον πραγματικό υγειονομικό έλεγχο. Απορρίπτουμε τον εκφοβισμό και τη στοχοποίηση των εργαζομένων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό. Είμαστε ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό και την κατασκευή ενόχων. Ο εμβολιασμός είναι πολύ σοβαρή κοινωνική και επιστημονική κατάκτηση και όχι πεδίο συναλλαγής, εξαγοράς (πχ δωροεπιταγές), προνομίων ή ποινικοποίησης.

Ο μαζικός, καθολικός  εμβολιασμός είναι βασικό μέρος αντιμετώπισης της πανδημίας, όταν συνοδεύεται από την ενίσχυση του ΕΣΥ και την ΠΦ, υγειονομικά μέτρα προστασίας των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία. Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει ευθύνη να προβάλει το πλαίσιο όλων των διεκδικήσεων για την ενίσχυση του ΕΣΥ με επίταξη χωρίς αποζημίωση των ιδιωτικών δομών υγείας και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και όχι να υιοθετεί τα αντιεπιστημονικά υγειονομικά πρωτόκολλα της κυβέρνησης και την πολιτική της. Δεν έχει κανένα δικαίωμα η ΟΛΜΕ  να εδραιώσει τον κυβερνητικό διχασμό μέσα στο σ.κ. εισάγοντας την πολύ επικίνδυνη αντίληψη ότι σε αυτό και τις διαδικασίες του  έχουν λόγο και θέση μόνο οι εμβολιασμένοι. Αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες όσες παρατάξεις συντάσσονται με αυτήν, ακόμη και δια της σιωπής τους.

  1. Σε μια πρωτοφανή για τα χρονικά των Γ.Σ των Προέδρων των ΕΛΜΕ η πλειοψηφία του Δ.Σ απαίτησε από τις ΕΛΜΕ “..να αποστείλουν ηλεκτρονικά την ακριβή απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης ή του διευρυμένου ΔΣ, με τα αντίστοιχα αριθμητικά στοιχεία συμμετοχής μελών ή μελών του ΔΣ (Πόσα μέλη συμμετείχαν στη ΓΣ ή πόσα μέλη του Συμβουλίου συμμετείχαν στο διευρυμένο ΔΣ).” Η απόφαση αυτή της πλειοψηφίας δείχνει τον πανικό της μετά αφενός την κίνηση των 36 ΕΛΜΕ να ζητήσουν νέα Γ.Σ Προέδρων για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, τον νόμο Χατζηδάκη και την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, και αφετέρου τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους κόντρα στα πραξικοπήματα των κυρίαρχων παρατάξεων σε ΟΛΜΕ,ΔΟΕ για την αναστολή του, με κήρυξη νέας απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία.  Φοβούνται μια απόφαση της Γ.Σ Προέδρων που θα αποφασίσει νέα απεργία αποχή. Ξεχνούν πως οι Πρόεδροι ελέγχονται και δεσμεύονται  από τις Γ.Σ, τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ τους για το αν μετέφεραν και ψήφισαν τις αποφάσεις  του σωματείου τους. Ξεχνούν πως τα καταστικά των ΕΛΜΕ ορίζουν τις συλλογικές διαδικασίες που ακολουθούνται σε κάθε ΕΛΜΕ. Ξεχνούν  πως τα πραξικοπήματα που έκριναν την αναστολή κινητοποιήσεων  ενάντια σε αποφάσεις των ΕΛΜΕ,  έχουν γίνει ως τώρα από προέδρους των δικών τους παρατάξεων (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ), οι οποίοι έγιναν αποδέκτες της οργής των συναδέλφων, γιατί υπηρέτησαν στο συνδικάτο την πολιτική των κομμάτων τους, και όχι τις αγωνιστικές αποφάσεις του κλάδου. Με την ενέργεια αυτή επιδιώκουν να καταργήσουν τον ρόλο και τον χαρακτήρα της  Γ.Σ Προέδρων των ΕΛΜΕ. Επιδιώκουν την μετατροπή της Γ.Σ Προέδρων σε  μια αφυδατωμένη διαδικασία που θα ακυρώνει την οποιαδήποτε συζήτηση αλληλεπίδραση και συλλογική απόφαση του κλάδου. Ιδιαίτερα οι ΣΥΝΕΚ εγκαταλείπουν τη δέσμευση των Προέδρων τους σε πάρα πολλές ΕΛΜΕ να συνταχθούν στην πλησιέστερη αγωνιστική απόφαση, που συγκεντρώνει πλειοψηφία στην Γ.Σ των Προέδρων, ακριβώς γιατί δεν θέλουν να υπάρξει οποιαδήποτε αγωνιστική απόφαση στη Γ.Σ των Προέδρων. Αφήνουν την κυβέρνηση να προχωρήσει στο σχέδιο διάλυσης του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων. Ελπίζουν πως  η πιθανή κυβερνητική εναλλαγή θα πατήσει πάνω στην εμπεδωμένη πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ και την ίδια στιγμή θα έχει καθαρίσει το τοπίο από έναν κλάδο που θα βάζει φραγμό και θα ανατρέπει τα αντιεκπαιδευτικά αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης, Ε.Ε,ΟΟΣΑ, ΣΕΒ με μαζικούς αποφασιστικούς αγώνες και ανυπακοή.