Ο.Λ.Μ.Ε.: Ξεσηκωθείτε!! Όλοι στην απεργία 4 και 5 Μάη


Ξεσηκωθείτε!!

Έξω ο μηχανισμός Ε.Ε. – ΔΝΤ από την Ελλάδα

Όλοι στην απεργία 4 και 5 Μάη - Όλοι στους δρόμους

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν δυναμικά στα κυβερνητικά μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας και αγριότητας που  λεηλατούν το εισόδημα, διαλύουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλο το Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Η κυβέρνηση μέσα σε λίγες μέρες θα νομοθετήσει την κατάργηση μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων μισού και πλέον αιώνα.
Στις κυβερνητικές εξαγγελίες μεταξύ άλλων περιέχονται:
ΜΙΣΘΟΙ:

  • Η νέα σοβαρή μείωση μισθών (συνολικά μέχρι 12%) με παραπέρα μείωση των επιδομάτων κατά 8%  και την κατάργηση των δώρων και του επιδόματος άδειας και την αντικατάστασή τους με επίδομα 1000 €. Για τους εκπαιδευτικούς αυτό σημαίνει μείωση των ετήσιων αποδοχών κατά 2 μισθούς.
  • Μηδενικές αυξήσεις μέχρι το 2013.
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ:
  • Η μείωση των συντάξεων με την κατάργηση των δώρων και του επιδόματος άδειας και την αντικατάστασή τους με επίδομα 800 €.
  • Επιβολή ΛΑΦΚΑ (κρατήσεις 5-10%) στις συντάξεις πάνω από 1400€.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:
  • Ο καθορισμός της σύνταξης με βάση τις αποδοχές όλου του ασφαλιστικού βίου.
  • Η κατάργηση ακόμη και της 37ετίας και η θεσμοθέτηση της παραμονής στη δουλειά για 40 χρόνια προκειμένου να πάρουμε πλήρη σύνταξη.
  • Ο αυτόματος μηχανισμός προσαρμογής των συντάξεων στο προσδόκιμο ζωής.
  • Στα 60 χρόνια το ελάχιστο όριο συνταξιοδότησης.
  • Εξίσωση ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών (στα 65 χρόνια) από το 2011.
ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ:
  • Αύξηση του φόρου στα καύσιμα, ποτά και τσιγάρα κατά 10%.
  • Εκ νέου αύξηση του ΦΠΑ (από 21 σε 23%, από 10% σε 11% και από 5% σε 5,5%).
  • Μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κατά 1 δις. €, άρα ακόμα περισσότερο μείωση των δαπανών για την παιδεία και το κοινωνικό κράτος.

Με βάση όλα τα παραπάνω οι εκπαιδευτικοί θα έχουν απώλεια 3 μηνιαίων μισθών το χρόνο.
Τέλος από σήμερα έχει γίνει γνωστό ότι η τρόικα ΕΚΤ-ΕΕ-ΔΝΤ έχει δηλώσει ότι αν απαιτηθεί θα παρθούν και νέα μέτρα και η κυβέρνηση ήδη έχει συμφωνήσει.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει βασικά κυριαρχικά δικαιώματα στην τρόικα. Επί της ουσίας μιλάμε για οικονομική κατοχή. Θα πρέπει επίσης να γίνει γνωστό ότι  η Ευρωπαϊκή ένωση, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ δε δίνουν δεκάρα για τις κοινωνικές επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα αυτά. Δε δίνουν δεκάρα για την ελληνική οικονομία που υποτίθεται ότι θέλουν να διασώσουν. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη χάσουν τα λεφτά τους και τα κέρδη τους οι δανειστές και οι τοκογλύφοι. Σε όλες τις χώρες που έχει επέμβει το ΔΝΤ μέχρι σήμερα είχαμε χρεοκοπία, εκβιασμούς, κρίση, φτώχεια και ανεργία.
Καμία σχέση δεν έχουν με το χρέος οι αποφάσεις αυτές. Τα μέτρα είναι ο στόχος. Τα νούμερα τα λένε όλα. Ο δανεισμός των 110 δις είναι μέρος των τόκων της επόμενης τριετίας. Αμέσως μετά η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους τόκους των δανείων που παίρνει τώρα. Αν αποδεχτούμε τη λογική ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώσουμε τα βάρη τότε πρέπει να αποδεχτούμε την εξαθλίωσή μας για πάντα και χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Ποια νέα μέτρα θα ακολουθήσουν για να χορτάσει η Λερναία Ύδρα; Τα κεφάλια είναι πολλά και δε χορταίνουν παρά μόνο αν πάρουν ό,τι με αγώνες κατακτήθηκε εδώ κι έναν αιώνα.
Είναι χαρακτηριστικό  πως ακόμα και με αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση και η τρόικα δηλώνουν πως το χρέος της κυβέρνησης μετά τη λήξη του προγράμματος σταθερότητας το 2014 θα αυξηθεί από το 133,3 % επί του ΑΕΠ σε 144, 3% επί του ΑΕΠ !!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε γενικό αγωνιστικό ξεσηκωμό ενάντια στην πιο αντιλαϊκή, αντεργατική αλλά και αντιδημοκρατική επιδρομή στα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΚΑΙ 5 ΜΑΗ 2010
ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΑΘΗΝΑ: ΤΡΙΤΗ 4/5 στις 12 μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 5/5 στις 11 π.μ. στο ΜΟΥΣΕΙΟ (προσυγκέντρωση)