Ψήφισμα για την ΕΡΤ


Η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε Αιτωλ/νιας συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. και όλης της Ελληνικής κοινωνίας που υπερασπίζεται το της δημόσιο αγαθό ελεύθερης ενημέρωσης, καθώς το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία.
Καταγγέλουμε την ανιστόρητη πραξικοπηματική ενέργεια της συγκυβέρνησης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, να οδηγήσει σε κατάργηση τον κρατικό φορέα ραδιοτηλεόρασης. Η ενέργεια αυτή αναδεικνύει άλλη μια φορά την επιλογή των υποτακτικών της Τρόϊκας να συνεχίσουν τον καταστροφικό αντιδημοκρατικό κατήφορο που κουρελιάζει την Βουλή και το Σύνταγμα.
Η συγκυβέρνηση με την πράξη αυτή να σφραγίσει τον κρατικό φορέα ενημέρωσης την Ε.Ρ.Τ. ουσιαστικά επιλέγει να καταλύσει την συνταγματική νομιμότητα, καταφέρει πλήγμα στην ελεύθερη και αντικειμενική πληροφόρηση την Δημοκρατία και την πολυφωνία. Mε αντιδημοκρατικό και αντιδεοντολογικό τρόπο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ διέκοψε την εκπομπή του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σήματος της ΕΡΤ με μια πρωτοφανή επιχείρηση λογοκρισίας.
Ας καταλάβουν, η κρατική ραδιοτηλεόραση, τα δημόσια ΜΜΕ ανήκουν στο λαό και δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών των μέσων ενημέρωσης. Θα σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και αρπαγής των συχνοτήτων που επιδιώκουν κυβέρνηση και μεγαλοκαναλάρχες στο χώρο της ενημέρωσης.
Καταδικάζουμε την ενέργεια αυταρχισμού του κλεισίματος της Ε.Ρ.Τ, και απαιτούμε η τρικομματική συγκυβέρνηση της καταστροφής να αναιρέσει την απόφασή της.
Καλούμε το λαό σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Ζητάμε τώρα την επαναλειτουργία της Ε.Ρ.Τ.