Ανακοίνωση - καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο στους αναπληρωτές!
«Εφαρμόζουν το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο και στους αναπληρωτές» καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και καλεί «να σημάνει συναγερμός». Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία απευθύνεται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και τονίζει: «Από 1/11/2011 εφαρμόζουν το νέο μισθολόγιο και σε εσάς. Σας εισάγουν όλους στο ΣΤ' βαθμό (1.092 ευρώ μεικτά)! Δηλαδή, ο μισθός ενός αναπληρωτή πλήρους ωραρίου κατρακυλάει από 1.150 ευρώ στα 853 ευρώ καθαρά»!
Η εξέλιξη αυτή ήρθε, σημειώνει το ΠΑΜΕ, σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι οι αναπληρωτές δεν έχουν σταθερή εργασία, προσλαμβάνονται όποτε να 'ναι και γυρνούν όλη την Ελλάδα, δουλεύουν με 9 μορφές ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση (και έπονται κι άλλες), δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους (κατατάχθηκαν όλοι στο ΜΚ 18), αμείβονταν ούτως ή άλλως με ψίχουλα...

Το ΠΑΜΕ καλεί να μη γίνει αποδεκτή η άγρια περικοπή του μισθού, οι αμοιβές πείνας, υπογραμμίζοντας προς τους αναπληρωτές: «Να οργανωθείτε, να συσπειρωθείτε στις Επιτροπές Αγώνα Ωρομισθίων - Αναπληρωτών, στο ΠΑΜΕ και να παλέψετε. Μέσα από συλλογικές αποφάσεις να μη δεχτείτε καμιά βλαπτική μεταβολή στα δικαιώματά σας. Καλούμε σωματεία να αναλάβουν πρωτοβουλίες (συσκέψεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις)».
Επίσης, τονίζει: «Πρέπει να δώσουν λογαριασμό οι πλειοψηφίες των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ που έβαλαν πλάτη στην καθιέρωση και διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση. Οι δυνάμεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ αποδέχτηκαν την ανάγκη ύπαρξης προϋπηρεσίας ως προϋπόθεση για το μόνιμο διορισμό, αποδέχτηκαν το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τους πίνακες του 60%-40%, λοιδορούν τη θέση του ΠΑΜΕ για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στήριξαν τη λογική "πρώτα συμβασιούχος και μετά μόνιμος"».
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απαιτεί:
Καμιά μείωση μισθού! Να ανακληθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για την κατάταξή τους στο ΜΚ 18. Να αναγνωριστεί όλη η προϋπηρεσία τους.
ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο. 2.000 ευρώ (μεικτά) στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό.
Πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις!


(πηγή Ριζοσπάστης)