Το Προεδρείο της Α' ΕΛΜΕ στη Ναύπακτο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 12-01-2012 ενημερωτική επίσκεψη του Προεδρείου της Α’ ΕΛΜΕ σε σχολεία της Ναυπάκτου και συγκεκριμένα στο 1ο Γυμνάσιο, στο 1ο και 2ο Λύκειο και στο ΕΠΑΛ.
Το Προεδρείο ενημέρωσε τους συναδέλφους για την πρόσφατη συνάντηση του Προεδρείου της ΟΛΜΕ με την Υπουργό Παιδείας στην οποία οι εκπαιδευτικοί τόνισαν ότι η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας είναι πλέον εκρηκτική και σε αυτό συντελεί η μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από μια κυβέρνηση που δεν διαθέτει τη λαϊκή εντολή.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα των διαμαρτυριών που προέκυψαν από τις τοποθετήσεις των νέων Σχολικών Συμβούλων κατά τις οποίες φάνηκε η ανεπάρκεια του νόμου και τονίστηκε η θέση της Α΄ ΕΛΜΕ υπέρ της επαναπροκύρηξης των θέσεων για άρση των οποιονδήποτε αδικιών, όπως έχει διατυπωθεί και στον Προγραμματισμό Δράσης 2011-2013.
Σήμερα γνωστοποιήθηκαν στους εκπαιδευτικούς και οι νέες αποδοχές βάση του ενιαίου μισθολόγιου – φτωχολόγιου. Κατά τη συζήτηση, παρουσιάστηκε η θέση της Α΄ ΕΛΜΕ υπέρ της εφαρμογής δίκαιου ειδικού εκπαιδευτικού μισθολογίου που θα λαμβάνει υπόψη του όλες τις ιδιαιτερότητες του λειτουργήματός μας και παρουσιάστηκαν περιπτώσεις υπαλλήλων που εξαιρέθηκαν έστω και την τελευταία στιγμή από το ενιαίο μισθολόγιο (υπάλληλοι ΕΡΤ). Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για την κατάθεση αίτησης της ΑΔΕΔΥ για ακύρωση της υπ.αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.26.14/756/οικ.21872 κοινής Υπουργικής απόφασης των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών (ο γνωστός νόμος για εφεδρεία, ενιαίο μισθολόγιο κλπ) ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Συζητήθηκε επίσης το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αφού με το νέο σύστημα που άρχισε να εφαρμόζεται οι ασφαλισμένοι δεν εξυπηρετούνται και καλούνται επίσης να πληρώνουν οι ίδιοι για παροχές που έχουν ήδη προπληρώσει, διεκδικώντας αργότερα τα λεφτά από το ταμείο τους.
Το Προεδρείο ζήτησε την ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευτικών για την χάραξη στρατηγικής δράσης και την αναζήτηση εναλλακτικών μορφών αντίδρασης αφού «δεν έχουν τελειώσει τα δύσκολα» κατά δήλωση και της κ. Διαμαντοπούλου. Δίνεται βάρος στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών και τονίστηκε ότι θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από το blog της Α΄ ΕΛΜΕ και αμφίδρομα μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.