Για το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου



Το θέμα της σχολικής στέγης έχει πάρει δρόμο για την επίλυσή του σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Όμως, και μετά από συνεχείς οχλήσεις – επισκέψεις στο Δήμο, διαπιστώνουμε κωλυσιεργία στις εργασίες σε σχέση με όσα μας παρουσιάζονταν για τρία σχολικά συγκροτήματα, και συγκεκριμένα αυτό του 2ου Λυκείου, του 2ου Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ Κατοχής.
Συγκεκριμένα, δεν έχει τηρηθεί κανένα χρονοδιάγραμμα από αυτά που μας είχαν παρουσιαστεί, με εξαίρεση το 2ο Λύκειο που φαίνεται να προχωρά κανονικά και δείχνει ότι πιθανότατα θα είναι έτοιμο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Δεν φαίνεται να υπάρχει εμφανής πρόοδος στην περίπτωση του 2ου Γυμνσσίου, αντίθετα μάλιστα, με επιτόπιο έλεγχο μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι η κατάσταση είναι σαφώς χειρότερη από αυτή που υπήρχε στο χώρο το Δεκέμβριο του 2015, την ώρα που το κτίριο θα έπρεπε να έχει ήδη στεγάσει πριν από το Πάσχα τους μαθητές…
Όσον αφορά στην περίπτωση του ΕΠΑΛ Κατοχής, παρά τις προσπάθειες και των εκπαιδευτικών του σχολείου, ο χώρος στο παλιό Γυμνάσιο δεν είναι ακόμη έτοιμος, και φυσικά αξίζει να θυμίσουμε ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του σχολείου στο νέο χώρο στις αρχές του έτους!
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της όπως έχει δεσμευθεί ότι θα κάνει πολλούς μήνες πριν…
Καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να θέσει το θέμα της σχολικής στέγης σε συζήτηση στο αμέσως προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να υπάρξει σαφής τοποθέτηση – εξήγηση των λόγων καθυστέρησης παράδοσης των κτιριακών συγκροτημάτων.