ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ( Α. Σ. Κ )

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες/φοι

 Η απόφαση της ΟΛΜΕ να διεξαχθούν Γ.Σ. στις κατά τόπους ΕΛΜΕ είναι αποτέλεσμα των έντονων πιέσεων του κλάδου και όχι συνδικαλιστική υποχρέωση,  όπως θα έπρεπε, από την συγκυβερνητική πλέον ΟΛΜΕ .Η σύμπλευση της κυβερνητικής συνδικαλιστικής πλειοψηφίας ΣΥΝΕΚ με την ΔΑΚΕ είναι δεδομένη. Επίσης είναι πιθανό να μην καταλήξει σε εισήγηση για τη ΓΣ Προέδρων  και επιπλέον δεν έχει  εκδώσει Δελτίο Τύπου για την προχθεσινή συνάντηση με τον υπουργό!

Η πρακτική του ΄΄άσε τα πράγματα να εξελιχθούν΄΄ δεν παρουσιάζεται πρώτη φορά. Τείνει να γίνει σύνηθες και εκφυλιστικό φαινόμενο! Το συνδικάτο μας, που τα προηγούμενα χρόνια  ήταν συνεκτικό και διεκδικητικό, θα καταντήσει ανενεργό και άχρηστο, αν έγκαιρα δεν παίρνει κρίσιμες αποφάσεις ή δεν κάνει προτάσεις. Οι συνάδελφοι στην συνείδησή τους το απαξιώνουν καθημερινά, σε όλα τα επίπεδα! Όσοι σήμερα απαρτίζουν την πλειοψηφία του ΔΣ έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη για την σκόπιμη αδράνεια.

Συναδέλφισσες/φοι

 Εάν το ΥΠΕΘ δεν εκδώσει Δελτίο Τύπου, με το οποίο να δηλώνεται ότι η συμμετοχή στις δράσεις της Θεματικής Εβδομάδας  είναι προαιρετική, τότε η ΟΛΜΕ οφείλει άμεσα να αποφασίσει την συνδικαλιστική κάλυψη και για τους συναδέλφους και συναδέλφισσες των Γυμνασίων, , όπως αποφάσισε  και για τις Δημιουργικές Εργασίες  στα Λύκεια.

Το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας πήρε την πρωτοβουλία και κατά πλειοψηφία (ΑΣΚ-ΠΑΜΕ) αποφάσισε την συνδικαλιστική κάλυψη των συναδέλφων εκπαιδευτικών που εργάζονται στα Γυμνάσια της περιοχής ευθύνης της και δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στις δράσεις της Θεματικής Εβδομάδας.