Για την αναμοριοδότηση των σχολείων

Στο τελευταίο Δ.Σ της Α ΕΛΜΕ τέθηκε το θέμα της πρόσκλησης που δεχτήκαμε για να υποβάλλουμε πρόταση μοριοδότησης των σχολείων της περιοχής μας. Η αναμοριοδότηση είναι αίτημα πολλών ετών  και είναι αναγκαία για να αρθούν αδικίες αλλά και για να τεθούν σε καθεστώς  ισονομίας συναφείς ειδικότητες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας όταν συνυπάρχουν και τοποθετούνται ενιαία. Άρα οι γυμναστές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας θα τοποθετούνται ισόνομα όταν τοποθετούνται στην ίδια βαθμίδα. Οι άλλες ειδικότητες που δεν συνυπάρχουν προφανώς δεν θα επηρεαστούν αν αλλάξουν τα μοριά τους . Έτσι ένας φυσικός δεν θα επηρέσει τον δάσκαλο αν αλλάξει τα μοριά του.
Η θέση μου σαν μέλος του Δ.Σ εξαρχής ήταν ότι πρέπει να αποδεχθούμε την πρόσκληση και να υποβάλλουμε ένα σχέδιο έστω και αν η προτασή μας θα έχει καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Ο λόγος είναι ότι εμείς γνωρίζουμε την περιοχή και τις ιδιαιτερότητες των σχολείων (προσβασιμότητα, αποστάσεις, συνθήκες διαβίωσης κα ). Κάθε γνωμοδοτική πρόταση μπορεί να ληφθεί υπόψη και εν δυνάμει να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε όποια λάθη. Οι συνάδελφοι δεν συμφώνησαν με την προτασή μου αλλά θεώρησαν ότι πρέπει η διοίκηση μόνη της να λάβει θέση . Θεωρώ ότι η διοίκηση δεν είναι εξ ορισμού απέναντι μας αλλά ενίοτε χρειάζεται και τη συνεργασία μας
.
Στο  ΔΣ μετά την κατηγορηματική μου άρνηση ζητήθηκε από τον Γραμματέα Κατσαρό να τοποθετηθούμε παραταξιακά. Δηλαδή η ΔΑΚΕ η  ΑΣΚ καιτο ΠΑΜΕ να εκφράσουν συνδικαλιστική θέση για τα μόρια των σχολείων. Δεν έγινε δεκτό και ζητήθηκε τότε να τοποθετηθούμε προσωπικά. Μου δόθηκε ένας πίνακας με τα σχολεία και μου ζητήθηκε να τα μοριοδοτήσω. Θα μπορούσα και να το κάνω γιατί έχω άποψη αλλά το αρνήθηκα γιατί κάτι τέτοιο πρέπει να είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Επιπλέων κάτι τέτοιο πιθανόν να γινόταν αιτία να κατηγορηθώ για αδικίες  κα. Ο νοών νοείτω.
 Είναι προφανές ότι κάποιοι βλέπουν παντού παγίδες. Άλλοι ψάχνουν αιτίες για καβγάδες και καταγγελίες. Κάπου προφανώς υπάρχουν και παγίδες και αιτίες για καβγάδες. Για τα μόρια των σχολείων όμως……...

Όσον αφορά την αναδρομικότητα των μορίων θεωρώ ότι πρέπει να εφαρμοστεί με ισχύ στις επόμενες μεταθέσεις  και χωρίς να επηρεαστούν οι όποιες διοικητικές μεταβολές έχουν γίνει.