ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΄΄ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΄΄ΤΟΥ Κ.ΚΑΤΣΑΡΟΥ.

                                   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ( Α.Σ.Κ )

Ανακοίνωση
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Με ενημερωτικό του σημείωμα ο συνάδελφος Κατσαρός Κώστας προσπάθησε να δικαιολογήσει τη θέση της παράταξής του, της ΔΑΚΕ, να μην παράσχει συνδικαλιστική κάλυψη το Δ.Σ της Α’ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας σε όσους συναδέλφισσες/φους δεν επιθυμούν να υλοποιήσουν δράσεις της Θεματικής Εβδομάδας.

Οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
·         Ο συνάδελφος Κατσαρός γνωρίζει αλλά αποσιωπά πως μια συγκυριακή πλειοψηφία στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ, στην οποία συγκαταλέγεται πλέον και η ΔΑΚΕ ( παράταξη της Ν.Δ, στην οποία και ο ίδιος ανήκει ) ακολουθεί παρελκυστική τακτική σε βάρος των συναδέλφων εκπαιδευτικών που αντιδρούν στη δράση της Θεματικής Εβδομάδας, υποστηρίζοντας στην ουσία τις πρακτικές πίεσης του υπουργείου, με τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που έχει θέσει και τον υποχρεωτικό χαρακτήρα που έχει προδώσει στη δράση αυτή. Γνωρίζει ότι με ευθύνη και της δικής του παράταξης, η ΟΛΜΕ αρνείται, στην ουσία, να καλύψει συνδικαλιστικά τους συναδέλφους των Γυμνασίων, που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση αυτή, ενώ έχει πράξει ακριβώς το αντίθετο, αποφασίζοντας συνδικαλιστική κάλυψη των συναδέλφων των Λυκείων, που δεν επιθυμούν να υλοποιήσουν τις Δημιουργικές Εργασίες στο Λύκειο. Οι αριθμοί δυστυχώς είναι αμείλικτοι:

3 των ΣΥΝΕΚ και 3 της ΔΑΚΕ συγκροτούν πλειοψηφία σε ένα 11μελές όργανο!

·         Ο συν. Κατσαρός στην τοποθέτησή του στο τελευταίο Δ.Σ επικέντρωσε την προσοχή του στο λογιστικό μέρος της συνδικαλιστικής κάλυψης, δηλώνοντας πως δεν προτίθεται να συμφωνήσει στην κάλυψη των οικονομικών εξόδων για όσους, και εφόσον, διωχθούν πειθαρχικά!!! Θαυμάστε συνάδελφοι και συναδέλφισσες αντίληψη που έχει ο συν. Κατσαρός για το ρόλο του σωματείου σε περιπτώσεις πειθαρχικής δίωξης συναδέλφων: Λογιστική αποτίμηση των συνεπειών, αριθμητικοί υπολογισμοί και «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»! Η συνδικαλιστική κάλυψη είναι πρωτίστως πράξη ηθικής υποστήριξης του όποιου συναδέλφου αντιμετωπίσει πειθαρχική δίωξη. Η αίσθηση δηλαδή πως μπορεί να στηριχτεί στο σωματείο του, με όποιες μορφές και τρόπους κριθεί πρόσφορο.

·         Τώρα, ο συνάδελφος κάνει μακροσκελείς αναλύσεις, για να δικαιολογήσει τη θέση του. Η προσπάθεια του συν. Κατσαρού να δικαιολογήσει την αρνητική ψήφο της παράταξής του, της ΔΑΚΕ, στην παροχή συνδικαλιστικής κάλυψης, συκοφαντώντας την Α.Σ.Κ και το ΠΑΜΕ, που ψήφισαν από κοινού αυτή την κάλυψη, αποκαλύπτει όμως και κάτι άλλο: Την καλλιέργεια στάσης αναμονής και απραξίας του Β/θμιου συνδικαλιστικού οργάνου των εκπαιδευτικών, της ΟΛΜΕ, την πλειοψηφία του οποίου έχει πάρει υπό την προστασία του ο συν. Κατσαρός, όταν μας καλεί να μην προβαίνουμε σε ανούσιες επιθέσεις εναντίον της.

·         Αποκαλύπτει ακόμη την πλήρη και πιστή εναρμόνιση της ΔΑΚΕ με μέτρα που προκύπτουν από τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές στο χώρο της εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση που κάθε φορά τα θεσμοθετεί. Έχει εξηγηθεί σε όλους τους τόνους ότι το υπουργείο στη δράση της λεγόμενης «Θεματικής Εβδομάδας» επικεντρώνει κυρίως στον υποχρεωτικό χαρακτήρα της, αδιαφορώντας προκλητικά για τη γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας, και όχι τόσο στα θέματα συζήτησης. Ο σκοπός είναι μέσα από αυτές τις διαδικασίες να προετοιμαστεί το έδαφος για την περίφημη «αξιολόγηση», της οποίας ως γνωστόν η ΔΑΚΕ είναι ένθερμος υποστηρικτής.

·         Όσο για τις «συμβουλές» του προς τις παρατάξεις της αριστεράς, όπως την αντιλαμβάνεται αυτός  την  αριστερά, ας περιοριστεί στα της παράταξής του και ας αφήσει τις δυνάμεις αυτές να επιλέξουν μόνες τους τρόπους διεκδίκησης και υπεράσπισης των συμφερόντων των συναδέλφων.
                                                                                                                                              06/02/2017
                -Η- 
Γραμματεία της Α.Σ.Κ