ΑΠΟΦΑΣΗ συνεδρίασης ΔΣ 22-01-2014



Το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νιας ύστερα από εκτεταμένη συζήτηση και τοποθετήσεις που προηγήθηκαν από συναδέλφους στην προσπάθεια υλοποίησης της απόφασης για Γ.Σ., συνεδρίασε και:
1.                   υπερψήφισε ομόφωνα το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ με όλες τις επιμέρους δράσεις που θα προκύψουν τοπικά.
2.                   αποφάσισε κατά πλειοψηφία (με ψήφους 5 - 2) να υποδειχθεί στην ΟΛΜΕ κατά τη ΓΣ Προέδρων της 25-01-2014 ότι ήταν λανθασμένη η διαδικασία που προτάθηκε από την ομοσπονδία για το θέμα της αυτοαξιολόγησης (με το υπόδειγμα πρακτικού συλλόγου διδασκόντων) για δύο λόγους.
α)       Δεν στέκεται νομικά να υπογραφεί από σύλλογο διδασκόντων σε συνεδρίασή του κείμενο με περιεχόμενο αντίθετο στο νόμο, και την λειτουργία του συλλόγου.
β)        Έφερε σε δύσκολη θέση τους συναδέλφους, ακόμα και αυτούς που διαφωνούν με την αξιολόγηση, αφού αρνήθηκαν να υπογράψουν φοβούμενοι τις πειθαρχικές διώξεις.
Αντί αυτής της διαδικασίας θα μπορούσε να είχε επιλεγεί η απλή συλλογή υπογραφών κατά της αξιολόγησης με τη συγκεκριμένη μορφή που προωθείται και που μας βρίσκει όλους ομόφωνα απέναντι.