Συζητήσεις του Προεδρείου με τους εκπαιδευτικούς σχολείων της περιοχής

Το Προεδρείο της Α΄ ΕΛΜΕ συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 9-2-2012 με συναδέλφους σε σχολεία της περιοχής του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο, 2ο Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ Μεσολογγίου και Γενικό Λύκειο Αιτωλικού.
Η ενημέρωση αφορούσε στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου.
Συζητήθηκε το πρόγραμμα δράσης που προτείνει η Α΄ ΕΛΜΕ για το πενθήμερο 13-17/02/2012 που θα στοχεύει στην ενημέρωση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων/κηδεμόνων. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν 5 συζητήσεις: στον Αστακό, στο Νεοχώρι, στο Αιτωλικό, στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο, σύμφωνα με πρόγραμμα που θα δημοσιοποιηθεί έγκαιρα.
Έγινε επίσης συζήτηση και για άλλες δράσεις που μπορεί να γίνουν σε συνεργασία και με τους συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής αλλά και άλλους φορείς.
Στα βασικά θέματα συζήτησης ήταν για μια ακόμη εβδομάδα και η κοινωνική αναταραχή που έχει προκληθεί από την ακολουθούμενη και αδιέξοδη πολιτική.
Θέση της Α΄ ΕΛΜΕ, η οποία έχει διατυπωθεί και στο Πρόγραμμα Δράσης, είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη λαϊκή εντολή και πρέπει ΑΜΕΣΑ να παραιτηθεί. Δεν νομιμοποιείται πλέον να λαμβάνει μέτρα περεταίρω εξαθλίωσης. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.
Καλούμε για μια ακόμη φορά τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και να συμμετέχουν στις δράσεις που οργανώνει η Α΄ ΕΛΜΕ και θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα.
Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – κοπή πίτας της Α΄ ΕΛΜΕ στο Ραδιομέγαρο Μεσολογγίου στις 8 το βράδυ. Στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί της περασμένης χρονιάς για την προσφορά τους στην Παιδεία και η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου για την πλούσια δράση της στην περιοχή.
Την Πέμπτη 16/2/2012 το Προεδρείο θα επισκεφθεί το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ευηνοχωρίου και το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου.