Κοροϊδία ολκής με τα σισίτια...

Δεν έχει όρια ο εμπαιγμός του υπουργείου Παιδείας στο θέμα της ασιτίας στα σχολεία. Προχτές, στο «νέο» επεισόδιο της κοροϊδίας, η υφυπουργός Παιδείας, Ε. Χριστοφιλοπούλου είπε αρκετές φορές τη λέξη διακριτικότητα, για να υποστηρίξει ότι το υπουργείο προχωρά σε παρεμβάσεις, τις οποίες... δε διατυμπανίζει! Πρώτα μας λέγανε ότι η ασιτία των μαθητών δεν υπάρχει και είναι λαϊκισμός, μετά ανακοίνωσαν στη Βουλή πρόγραμμα σίτισης σε 18 σχολεία της Αττικής, μετά το πήραν πίσω γιατί όπως είπε η υπουργός Παιδείας... δεν μπορείς να δώσεις συσσίτια σε όλους τους μαθητές!
Μετά από όλα αυτά ήρθαν οι δηλώσεις της υφυπουργού, η οποία είπε ότι το υπουργείο δουλεύει «εντατικά» και «προσπαθεί» και έχει επεξεργαστεί «ένα πλαίσιο λύσεων». Υποστήριξε ότι εδώ και καιρό βρίσκονται σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, κοινωνικούς φορείς και βιομηχανίες τροφίμων. Αλλά, δεν πρόκειται να μας ανακοινώσουν αν θα ταΐσουν τα παιδιά, γιατί είναι... διακριτικοί! Μιλάμε για κοροϊδία ολκής!
Έτσι, ανεφάρμοστο παραμένει το πρόγραμμα σίτισης των μαθητών που είχε εξαγγείλει το υπουργείο Παιδείας, καθώς η ίδια η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα, ενώ καθορίζονται ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες.
Σε δηλώσεις του στον «Σκάι» ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αχαρνών κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει η σχετική ενημέρωση και σε πολλά σχολεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, τη λύση προσπαθούν να δώσουν οι σύλλογοι γονέων, ιδιωτικές επιχειρήσεις και οι καθηγητές και δάσκαλοι.
Είπε, επίσης, ότι υπάρχει πρόταση από ιδιωτικό φορέα να παρέχει τροφή και ένδυση σε παιδιά ορισμένων σχολείων της περιοχής, αλλά και αυτό έχει «κολλήσει» στο υπουργείο.
Με αφορμή τις παραπάνω καταγγελίες, και ερωτηθείσα σχετικά, η υφυπουργός Παιδείας παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη του προγράμματος.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας λόγο για αναξιοπιστία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.
Τέλος, την πρόθεσή του να φέρει το θέμα στη Βουλή, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
πηγή Ριζοσπάστης, Το ΒΗΜΑ