Παράσταση "μαύρου θεάτρου" στη Ναύπακτο από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου

Η Α΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και ο δήμος Ναυπακτίας συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 16 Ιουνίου στη Ναύπακτο, στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα, στις 9 το βράδυ εκδήλωση παρουσίασης της θεατρικής παράστασης «Έτσι προχωράει ο κόσμος», από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου «Παλαμαϊκή Σχολή».
Η παράσταση στηρίζεται στην ιδιαίτερη τεχνική του μαύρου θεάτρου και παρουσιάστηκε στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο και στη σκηνή του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συγγραφείς του παραμυθιού είναι οι ίδιοι οι μαθητές με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Σοφίας Σιδηροπούλου, η οποία είναι σκηνοθέτης, σκηνογράφος και ενδυματολόγος της παράστασης. Τη μουσική έγραψαν η Ζιζή Κορκοντζέλου και ο Χρήστος Βλαχογιάννης.
Περίληψη παραμυθιού: Μια φορά και έναν καιρό μια όμορφη και ζωηρή πεταλουδίτσα εγκατέλειψε οριστικά το κουκούλι της και αντικρίζοντας για πρώτη φορά τον αληθινό κόσμο και την ζωή, ξεκινάει ένα μαγευτικό ταξίδι προκειμένου να ανακαλύψει τον σκοπό της ύπαρξής της. Κατά την διάρκεια της πρωτόγνωρης αναζήτησης της, έρχεται σε επαφή με διαφορετικά πλάσματα του φυτικού και του ζωικού βασιλείου, αλλά και ανθρώπους, ενώ παράλληλα ξετυλίγονται και διαφορετικές ιστορίες, οι περισσότερες γεμάτες χιουμοριστική διάθεση, αλλά και κάποιες συγκινητικές, που κινητοποιούν την ανθρώπινη σκέψη και ευαισθησία.
Τι γίνεται όμως όταν η πεταλουδίτσα συναντά ένα «διαφορετικό» και περιθωριοποιημένο κοριτσάκι; Θα καταφέρει να βρει τον σκοπό της ύπαρξής της ή θα οδηγηθεί σε μια ατέρμονη αναζήτηση του;
Ακολουθεί το βίντεο από τις προηγούμενες παραστάσεις