Δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στην περιοχή της Ναυπάκτου, απο την Α’ ΕΛΜΕ και το Εργατικό κέντρο

Τα δυσβάσταχτα αποτελέσματα των οικονομικών μέτρων, που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας και βιώνουμε καθημερινά όλοι οι εργαζόμενοι και όλοι οι τομείς της οικονομίας, επιβάλλουν την κοινωνική αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια.
Στα πλαίσια αυτά, το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας, η Α’ Ε.Λ.Μ.Ε Αιτωλοακαρνανίας και το τοπικό παράρτημα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, σε συνεργασία με εθελοντές καθηγητές της περιοχής μας, προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, των οποίων οι δύο γονείς είναι άνεργοι ή έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα.
Η δράση μας «Μην αφήσουμε την κρίση να καταστρέψει το μέλλον των παιδιών μας» στόχο έχει να ανακουφίσει τους άνεργους και οικονομικά αδύναμους γονείς από το οικονομικό κόστος των φροντιστηριακών μαθημάτων.
Προκειμένου να οργανώσουμε τα τμήματα και να διερευνήσουμε τις ανάγκες του αντικειμένου των μαθημάτων, τα οποία θα ξεκινήσουν την 1η Νοεμβρίου, καλούμε τους ενδιαφερόμενους γονείς να δηλώσουν συμμετοχή στο Εργατικό κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας, τηλέφωνο 26340-29614.
To Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας θα διαθέσει τους χώρους του και θα οργανώσει, σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους, αυτή τη δράση.
Καλούμε όλους τους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τους καθηγητές ξένων γλωσσών, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, μισθωτούς, να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και να συνεργαστούν μαζί μας, προκειμένου να υλοποιηθεί η κοινή μας δράση, η οποία έχει ως στόχο να προσφέρει λύσεις σε συμπολίτες μας που έχοντας φθάσει σε αδιέξοδο, δεν έχουν άλλη επιλογή. (επικοινωνία στο τηλ. 2634029614 και mail: eknd@otenet.gr)
Σε αυτή την προσπάθεια θεωρούμε ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν και τα φροντιστήρια της πόλης μας, πλαισιώνοντας υποστηρικτικά τη δράση. Όσον αφορά τους τρόπους υλοποίησης αυτής της υποστήριξης, θα επικοινωνήσουμε μαζί τους και θα σας γνωστοποιήσουμε το αποτέλεσμα σε επόμενη ανακοίνωση.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ν.Δ. Χάρος Αριστομένης
Ο Πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλνίας Κατσαρός Κώστας
Ο Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Ε.Ε.Κ.Ε. Κοντοχρήστος Γεώργιος