Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Είχαμε και στο παρελθόν καταγγείλει παιχνίδια της παράταξης ΑΣΚ στο ΔΣ της Ένωσής μας αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε αυτό που έγινε στην προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση και πραγματικά δεν έχει προηγούμενο.
Η ΑΣΚ πρότεινε και τελικά πέτυχε κατά πλειοψηφία με 4-3 (με την ψήφο δυστυχώς του εκπροσώπου της παράταξης ΕΑΑΚ) να οριστεί εκπρόσωπος της Α ΕΛΜΕ στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου συνάδελφος που δεν έχει εκλεγεί στο ΔΣ και είναι απλά μέλος της συγκεκριμένης παράταξης!
Το γεγονός αυτό αποτελεί πρώτα από όλα, εκτροπή αφού είναι η πρώτη φορά που ορίζεται εκπρόσωπος του σωματείου μας ένας συνάδελφος που δεν δεσμεύεται με υπογραφή για τις αποφάσεις του ΔΣ, όπως όλα τα εκλεγμένα μέλη του. Φαίνεται ότι η αναλογικότητα που διατυμπανίζει ο επικεφαλής της ΑΣΚ (κατά δήλωσή του) κ. Κούστας εξαντλείται στο μοίρασμα θέσεων μεταξύ των μελών που απαρτίζουν τον συνδυασμό της παράταξης είτε έχουν εκλεγεί είτε όχι…
Η παράταξή μας συμφώνησε με την ξεκάθαρη θέση του Προέδρου συναδέλφου Κώστα Κατσαρού ο οποίος τάχθηκε υπέρ της εκπροσώπησης στην έδρα του σωματείου από τον εκάστοτε Πρόεδρό της, εφόσον αυτός το επιθυμεί. Να σημειώσουμε ότι η πρόταση παραταξιακά δεν ήταν συμφέρουσα, αφού αν και με τη δικιά σας ψήφο είμαστε συνεχώς πρώτη δύναμη εντούτοις τα διάφορα «παιχνίδια» δεν μας επέτρεπαν να προτείνουμε τον Πρόεδρο της Α ΕΛΜΕ, αλλά ήταν μια θέση αντικειμενική και σύμφωνη με το καταστατικό μας. Σε άλλο θέμα, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας ζήτησε από την Ένωσή μας να προσέλθουμε σε συζήτηση για τη συνδιοργάνωση εκδήλωσης για τους Άγιους Τρεις Ιεράρχες. Η θέση του ΔΣ ήταν να μην προσέλθουμε ούτε καν στη συζήτηση (και πάλι με ψήφους 4-3)!
Θεωρούμε και αυτή τη θέση ακραία αφού αφενός είναι η πρώτη φορά που η Α ΕΛΜΕ δεν θα προσέρθει ούτε καν σε διάλογο με ένα θεσμό και αφετέρου είτε το θέλουμε είτε όχι η συγκεκριμένη ημέρα συνδέει την Εκπαιδευτική κοινότητα με την Εκκλησία και κάποιοι δείχνουν να μην το καταλαβαίνουν.
Και στις δύο περιπτώσεις, κατατέθηκαν αρχικά τρεις προτάσεις αλλά την τελευταία στιγμή αποσύρθηκαν αυτές που «περίσσευαν» ώστε συντονισμένα να καταψηφιστεί η πρόταση του Προέδρου. Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το καταστατικό σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου (και στις δύο περιπτώσεις θα είχαμε αποτέλεσμα 3-3-1).
Εμείς, δεν θα ακολουθήσουμε τη λογική των ισορροπιών. Εξαρχής έχουμε επιλέξει το δύσκολο δρόμο της απόλυτης συνέπειας λόγων και έργων και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το συμφέρον των συναδέλφων και μόνο.
Θα παρακολουθούμε στενά τη λειτουργία του ΔΣ και των επιτροπών στις οποίες ορίζουμε μέλη και θα καταγγείλουμε οποιαδήποτε εκτροπή ή απόπειρα εκτροπής από τις αποφάσεις του ΔΣ στο μέλλον.
Είμαστε βέβαιοι ότι την απάντηση θα τη δώσετε εσείς όταν χρειαστεί, κρίνοντας τον καθένα για τη στάση του.
Μεσολόγγι, 27-01-2013