Πανελλήνια διάκριση για καθηγητή γερμανικών στη Ναύπακτο



Το 3ο βραβείο του φετινού διαγωνισμού καθηγητή Γερμανικής Γλώσσας απονεμήθηκε στον κύριο Gerard van Hattem, καθηγητή γερμανικής γλώσσας και λογοτεχνίας του 1ου Γυμνασίου Ναυπάκτου.
Πρόκειται για ετήσιο διαγωνισμό που αφορά τους καθηγητές της γερμανικής γλώσσας δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της Ελλάδας και διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών.
Αντικείμενο του φετινού διαγωνισμού ήταν η εκπόνηση και παρουσίαση μιας εργασίας με θέμα “Η Ευρώπη κι εμείς”. Βασική ιδέα της εργασίας ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για τα δικαιώματά τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού το 2013 ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκό Έτος των πολιτών.
Στην επιτυχία της εργασίας συνέβαλλαν οι μαθητές και των τριών τάξεων του 1ου Γυμνασίου Ναυπάκτου που μαθαίνουν Γερμανικά, στους οποίους ο κ. van Hattem απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «χωρίς τους μαθητές μου δεν θα μπορούσα να πετύχω αυτή τη διάκριση». Θερμές ευχαριστίες απευθύνει επίσης στους συναδέλφους του και στη διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Ναυπάκτου κ. Βίτσα για την ηθική αλλά και έμπρακτη υποστήριξή τους στην εκπόνηση της εργασίας.
Η απονομή του βραβείου θα γίνει από τον Γερμανό Πρεσβευτή, στις 14 Ιουνίου στην Αθήνα.
Ο κ. Gerard van Hattem διδάσκει από το 2006 στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και φέτος ήταν η πρώτη του συμμετοχή στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός, ότι ο κ. van Hattem τον Δεκέμβριο του 2013 πέτυχε να εξασφαλίσει για το 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου διδακτικό υλικό αξίας 1000 € από τη Γερμανική Πρεσβεία της Αθήνας, προκειμένου να εμπλουτίσει και να ενισχύσει το μάθημα των Γερμανικών στο σχολείο του.