Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων protovoulia.anap.oro@gmail.com                                    

                                                        29 Νοέμβρη 2018
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
 Το αίτημά μας για το διορισμό των 25.000 συμβασιούχων αναπληρωτών που δουλεύουμε στην εκπαίδευση παραμένει, όπως και οι διεκδικήσεις μας για εξίσωση των δικαιωμάτων και των αδειών μας με αυτές των μονίμων συναδέλφων μας. Η κυβέρνηση, με τις εξαγγελίες για μονιμοποίηση 4.500 συμβασιούχων αναπληρωτών, προσπαθεί από τη μια να κρύψει τις τεράστιες ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς και από την άλλη να επιτύχει την πολυδιάσπαση του κλάδου αξιοποιώντας το «διαίρει και βασίλευε». Οι φετινοί διορισμοί αποδεικνύουν ότι η μονιμοποίηση των 25000 συμβασιούχων που εργάζονται όλα αυτά τα χρόνια στα σχολεία είναι ο ελάχιστος αριθμός που χρειάζεται για να λειτουργήσουν υποτυπωδώς τα σχολεία. 
Ζητάμε μόνιμη και σταθερή εργασία γιατί όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη να ζούμε με αξιοπρέπεια, να έχουμε την υγεία και την περίθαλψη που πρέπει, να μπορούμε να κάνουμε οικογένεια σαν άνθρωποι και όχι με το πιστόλι στον κρόταφο, όπως έδειξαν πρόσφατα περιστατικά με εγκυμονούσες συναδέλφισσες! 
Δεν θα προτείνουμε λοιπόν εμείς τα κριτήρια των απολύσεων και της αδιοριστίας για την συντριπτική πλειοψηφία από εμάς! Να μας βρουν ενωμένους και απέναντί τους!
Χρόνια τώρα αναπληρώνουμε τους εαυτούς μας καλύπτοντας πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης. Τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν πλέον χωρίς τους αναπληρωτές, αφού τα τελευταία χρόνια 35.000 συνάδελφοι έχουν συνταξιοδοτηθεί ενώ οι διορισμοί είναι μηδενικοί. Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει πάνω από 4 δις στο ΝΑΤΟ για τις σφαγές των λαών, την ώρα που τεράστια πακέτα δισεκατομμυρίων δίνονται στα ταμεία για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους χαρίζουν φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις ο Γαβρόγλου δηλώνει με θράσος ότι το αίτημα για 25.000 μόνιμους διορισμούς είναι σωστό αλλά δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για αυτό!
 Το μόνο αίτημα σήμερα που μπορεί να απαντήσει όχι μόνο στην προκλητική κοροϊδία του Υπουργείου και της κυβέρνησης αλλά στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών μας για ουσιαστική μόρφωση και των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αναπληρωτών που δουλεύουν τώρα στην εκπαίδευση. Τώρα 25.000 διορισμοί για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων! Στον αγώνα αυτό καλούμε τους γονείς των παιδιών μας για αυτά που χρειάζεται το σχολείο, γιατί δεν μπορεί να δεχτούμε την ελαστική εργασία ως το “φυσιολογικό” μέλλον για την νέα γενιά. Μαζί με εμάς χιλιάδες συνάδελφοι, συμβασιούχοι, ελαστικά εργαζόμενοι παλεύουν για τις σύγχρονες ανάγκες μας.                                                    Παλεύουμε μαζί για τον ίδιο σκοπό! 
Καλούμε τους συναδέλφους και τα σωματεία σε κινητοποίηση την Δευτέρα 10/12 στα Προπύλαια στις 18.00 και πορεία προς τη Βουλή! 
 Μαζεύουμε υπογραφές για τη στήριξη της δράσης για τους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς της Πρωτοβουλίας! 
 Καλούμε τους συλλόγους, τις Ενώσεις Γονέων να στηρίξουν τον αγώνα για την κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς!