Ανακοίνωση ΔΑΚΕ Α ΕΛΜΕ Αιτλωοακαρνανίας


Μεσολόγγι, 2/12/2018
Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,
την περασμένη εβδομάδα είχαμε την ευκαιρία να δούμε για μια ακόμη φορά ένα χιλιοπαιγμένο θεατρικό έργο που η επανάληψη το έχει καταστήσει φάρσα προ πολλού.
Και μπορεί ο τίτλος του έργου να αλλάζει κάθε φορά, προσαρμοζόμενος στις συνθήκες και στη συγκυρία, αλλά το περιεχόμενο παραμένει ίδιο ή σχεδόν ίδιο, πάντα όμως σύμφωνο με τη διχαστική λογική που περιγράφεται από τη φράση: «όσοι δεν είναι με μας είναι απέναντι».
Στην τελευταία παράσταση η ένταση ανέβηκε. Το αφήγημα έγινε ακόμη πιο διχαστικό και πλέον είναι: «όσοι δεν συμφωνούν με τις κυβερνητικές επιλογές είναι φασίστες».

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,
η παράταξη της ΔΑΚΕ ήταν πάντα ξεκάθαρα κατά των καταλήψεων και αυτές της περασμένης βδομάδας, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση στον κανόνα που ανέφερα.Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκαν μαθητικές κινητοποιήσεις και συνδέθηκαν με το μείζον εθνικό ζήτημα του μακεδονικού. Σήμερα, η «συμφωνία των Πρεσπών» είναι ένα ζήτημα που βρίσκει αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις. Η νεολαία δεν θα μπορούσε να μην αντιδράσει.
Όμως η επιλογή των καταλήψεων ως μεθοδολογία έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους που έχουν επιβάλει τις καταλήψεις ως θεσμό, να προσπαθούν να μας πείσουν ότι η νεολαία παρασύρεται σε ενέργειες πατριδοκαπηλίας και εθνικιστικής τύφλωσης!
Κάποιοι ανακάλυψαν ακραία στοιχεία ως καθοδηγητές των μαθητικών κινητοποιήσεων και μάλιστα ότι το …«προμελετημένο έγκλημα» είχε ξεκινήσει από τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, όταν μαθητές …διανοήθηκαν να τραγουδήσουν το «Μακεδονία ξακουστή»! Στα σοβαρά δηλαδή, κάποιοι θεώρησαν ότι το τραγούδι αυτό ήταν το πρώτο μέρος σε ένα καλοστημένο σχέδιο που θα ξεδιπλωνόταν αργότερα!
Διατύπωσαν μάλιστα μια σαφή θέση για τις μαθητικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, ότι ήταν δηλαδή αλυτρωτικά εθνικιστικά παραληρήματα, μιλιταριστικές και εθνικιστικές αντιδράσεις που καλλιεργούν το διχασμό.

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,
ως παράταξη και ως εκπαιδευτικοί, αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στην επίθεση προς τους μαθητές των σχολείων μας! Εμείς αυτούς τους νέους δεν τους χαρίζουμε στα άκρα, όπως κάνουν κάποιοι και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία!
Αναρωτιόμαστε αν πίσω από αυτή την επίθεση στην νεολαία μας κρύβεται μόνο η αμηχανία όσων βλέπουν ότι για πρώτη φορά παρακολουθούν και δεν καθοδηγούν τις εξελίξεις ή και η θέλησή τους να διαχωρίσουν τις καταλήψεις σε …αρεστές και μη αρεστές!
Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον ολισθηρό δρόμο που επέλεξαν.
Είναι σίγουρο ότι το σκοτάδι είναι πιο πολύ λίγο πριν χαράξει. Και ευτυχώς για την Ελλάδα, αυτή τη στιγμή είμαστε στο βαθύτερο σκοτάδι!
Μην ανησυχείτε! Ξημερώνει!

ΔΑΚΕ Α ΕΛΜΕ
Αιτωλοακαρνανίας